Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
48%

Jung_E (2023)

Jung_E
Filmadatlap
 
4
Szereplők
7
Vélemények
5
Képek
3
Videók

Galéria (5)

Videók (3)

 
Eastern79   2023. 01. 23.

legújabb vélemény

0
Mi tesz bennünket emberré?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sang-ho Yeon filmje inkább sci-fi, mint akció, abból is az a fajta, amely filozofikus és morális felvetéseivel járja körbe a kérdést: mi tesz bennünket emberré? A műfaj eme állandóan visszatérő motívumára épül fel a cselekmény. Az elején és a végén két remekbe szabott akciójelenetet láthatunk, amelyek látványos keretet adnak a valódi mondanivalónak. A látvány elképesztően profi, a belső és külső helyszínek egyaránt kifogástalanul el lettek találva, a CGI pedig méltó vetélytársa hollywoodi blockbusterekben látottaknak. Szépen megidézi a Szárnyas fejvadász, az Én a robot vagy az Ex machina világát, mégis egészen egyedi hangulata van, ami vagy elragad még az elején, vagy nem. A színészi játék lehet kissé furcsa európai szemmel, de egy részük nem a jellegzetesen túlzó ázsiai gesztikuláció eredménye, hanem a történet és a forgatókönyv követeli meg a karakterektől. Túlságosan mélyen nem megy bele a felvetett kérdések megválaszolásába, sőt néhányat egyszerűen megválaszolatlanul hagy. Érzelmes, de nem érzelgős, viszont egy kicsivel mélyebbre is merülhettek volna a felvetett koncepcióban, mert így nem igazán tudtam hová tenni. Egyszer mindenképp érdemes megnézni.

 
fankbringa   2023. 01. 22.

a nap véleménye

1
A fakanáltól a gépfegyverig

Ez a film egy érdekes alkotás. Keveredik benne a realizmus, a játékok fantáziavilága és a romantika. Egyikből sem kapunk túl sokat, hogy megterhelő legyen, de mindegyik önmagában zavaró kicsit. A koreai filmektől megszokhattuk egyéni látásmódjukat, a... teljes kritika»

 
Emmersson   2023. 01. 23.

2
Én, a koreai robot

Több probléma is van ezzel a filmmel. A sztori sem jó, de ráadásul át is verik a nézőt az elején. A felvezetőben azt sejtetik, hogy egy nagyszabású űrcsatás történetbe csöppenünk, aztán kapunk egy kamaradarabot. És a történet még így is jó lehetett volna, ha nem koreaiak készítik a filmet, ha nem ázsiaiak a szereplők, és egy pici cselekményt is írnak bele. A sci-fi, a cyberpunk kedvemre való, ezért vagyok csalódott, ha elrontják. Nem is szívesen írok a filmről, mert rossz. Nem tudták a készítők eldönteni, hogy A holnap határát koppintsák picit, vegyítve az Assassin's Creeddel, vagy az Én, a robot ázsiai változatában gondolkodjanak. Aztán – mint a magát ínyencnek hazudó szakács – beledobtak mindent, majd maguk is elhitték, hogy ez különleges, pedig simán rossz. Az ázsiai színészek túljátsszák a szerepet, mert mimika híján testtel és gesztusokkal kénytelenek dolgozni. Ez az európai, amerikai és egyéb kívülállók számára nagyrészt értékelhetetlen. Egyrészt kínosan megmosolyogtató, másrészt idegesítően fárasztó. A szereplőkre nem térnék ki, de a százados lányának faarca tökéletesen alátámasztja az előző mondataimat. Megnéztem, mert úgy gondoltam, a gyenge pontozás egy érdekesebb rétegfilmet rejt. Tévedtem, nem ajánlom!

 
BÉLA   2023. 01. 22.

0
Nagyon rossz

Hát, ez bizony nem ragadott magával.

 
RigbyTheMad   2023. 01. 22.

0
Jónak indult

Olvastunk egy angol leírást, abban nem említettek semmi olyat, ami aljasság lenne. (mivel szűrni szoktuk az ilyen alja filmeket) Jó lett volna, ha nem raktak volna bele egy majdnem meztelen nőt hátulról, akinek a seggét mutatták. (Még ha kis idő is volt ez a leírás az IMDb-n, de ennyiből kis ideig lehet bármit, ami illegális?!) Ez buta szöveg, ha azt írják, hogy „csak kis ideig” látszik. Nem tudom, minek kellett ilyet bele tenni. És egyáltalán, minek kell a filmekbe ilyenek. Sajnos a társadalom elkorcsosult, és azt hiszik a rendezők, hogy mindenki férfi, aki ezt nézi, vagy leszbikus. Aki normális, még ha férfi is, az ilyet elítéli, mert csak kihasználják a nőket. Aki meg heteró nő, mi a francért nézegessen szinte meztelen nőket a filmekben.

 
rajdi   2023. 01. 22.

0
Egynek elmegy

Többek között a Netflixnek is köszönhetően megszokhattuk már, hogy ezeket az ázsiai filmeket mindig más szemmel kell nézni (hehe), mint a nyugatiakat. Ha így vesszük, emészthető az alkotás, és bár néha unalmas volt nekem, a vége kicsit javított rajta. Senki ne keressen benne mélységeket, egyszernézős ázsiai akciófilm.

 
DóRi   2023. 01. 20.

0

Jó film, sok érdekes aspektussal, de a tudományos fantasztikus elemek nem a legjobbak. Mindenesetre érdemes megnézni.

 

A Yun Seo-hyunt alakító Kang Soo-youn a film forgatását követően elhunyt. Kang Soo-youn az 1980-as évek közepétől az 1990-es évek végéig nemzetközileg is elismert sztár volt, gyakran Korea első világsztárjaként emlegették.

(Eastern79 )
 

A forgatás 2021 novemberében kezdődött és 2022 januárjában fejeződött be.

(Hupka Adrián)
 

Kim Hyun-joo és Ryu Kyung-soo Yeon Sang-ho rendező korábbi munkájában, a 2021-es Netflix-sorozatban, az Út a pokol felé című produkcióban is szerepeltek.

(Hupka Adrián)