Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Ígérem, hogy visszatérek (2019)

Proxima
Filmadatlap
 
26
Szereplők
7
Vélemények
10
Képek
3
Videók

Galéria (10)

Eva Green

Videók (3)

 
qwer   2021. 11. 25.

legújabb vélemény

2

Korunk hőseként, egyben áldozataként mutat be egy karrierista nőt, remekül ábrázolva belső vívódását, miközben próbál egyensúlyt találni az álmai és az anyaság közt. Igazából semmi meglepetést nem tartogat, hozta, amit az ismertetők ígértek.

 
elekm90   2021. 01. 22.

0

Ez egy jó film, ha az ember helyén kezeli, ugyanis sokan sci-fire számítanak, pedig valójában egy dráma. Eva Green kiválóan alakítja a nőt, aki egyszerre akarja beteljesíteni saját álmát az űrutazással, és anyaként jelen lenni kislánya életében. Vann... több»

 
Artemisia   2020. 10. 12.

6
Karrier vs. anyaság

Egy asztronauta anyuka és kislánya, karrier vs. anyaság. Ilyen felütéssel sejthető volt, hogy nem egy vérbeli űrutazó sci-fit fogunk kapni, azonban amit a film produkált, az egészen váratlan volt. Sarah (Eva Green) gyerekkora óta az űrutazásról álmod... teljes kritika»

 
tamas84   2019. 12. 12.

0

Alice Winocour egy elgondolkodtató sci-fi drámával jelentkezett a nagyszerű Eva Greeennel a főszerepben, aki ezúttal is egészen lehengerlő alakítást nyújt. Winocour harmadik nagyjátékfilmjében sem okoz csalódást, és a rá jellemző érzékeny rendezői stílussal az év egyik legjobbját hozta. Bátran ajánlom.

 
mártilány   2020. 04. 28.

0

Eva Green alakítása tényleg megér egy misét, de ezt leszámítva nem igazán ad túl sokat a film. Őszintén szólva valahogy kissé üresnek éreztem, és három csillagnál többet nem igazán tudnék rá adni jó szívvel.

 
Sziszi   2020. 06. 10.

0

Összetett, mély és érzelmes dráma lett az Ígérem, hogy visszatérek, melyben Green szerintem eddigi pályafutása legerősebb alakítását hozza. Az anyaság és a karrier témájában hirtelen nem is tudnék jobbat mondani.

 
Ádám-27   2021. 01. 22.

0

Gyönyörűen tálalta a film a karakterek érzelmeit, az alakítások pedig nagyon erősen támogatták ezt. Egy igazán szívhezszóló dráma lett az Ígérem, hogy visszatérek, amit a legjobb szívvel tudok ajánlani a műfaj kedvelőinek.

A film összbevétele 755 639 dollár volt (imdb.com).

 

Stella neve csillagot jelent.

(Artemisia )
 

Alice Winocour rendező, aki maga is egy kilencéves kislány édesanyja, elmondta: "Körül akartam járni egy anya és lánya elválásának folyamatát, ami egybecseng az űrhajós és a Föld közti elszakadással."

(hp)
 

Alice Winocour elmondta, hogy már gyerekkorától nagy érdeklődéssel figyeli az űrutazókat, és mindig is érdekelte őt az űrhajósok kiképzése. "A filmekben a problémák általában az űrben, és nem a Földön következnek be, de egy űrhajós életének a nagy része valójában a felkészülésből áll. Vannak köztük, akik ennek ellenére végül sosem jutnak ki a világűrbe" – mondta.

(hp)
 

Alice Winocour rendező egy interjúban elmondta, hogy az motiválta a film elkészítésére, hogy bemutassa, hogy egy nő lehet szuperhős és anya is egy személyben. A több női űrhajóssal is beszélgetett, és arra lett figyelmes, hogy a nők a férfi kollégáikkal ellentétben kevesebbet beszélnek a gyerekeikről, mivel attól tartanak, hogy így kevésbé tekintenék őket hitelesnek a szakmájukban. "Van itt ez a domináns terület, egy társadalmi konstrukció, melynek értelmében egy gyermek inkább az anya felelőssége. Ez a feminista ügy artikulálódik a filmben."

(hp)
 

"Ez egy maszkulin világ. Az űrhajósok ruháin például váll nehezék van, mert a férfiak alapvetően erősek vállban, míg a nők inkább csípőben erősebbek" – mondta a rendező, Alice Winocour, majd hozzátette, hogy filmjével tisztelegni szeretett volna azon nők előtt, akik vállalják és végigcsinálják a kiképzést. Jelenleg az űrhajósok mindössze 10 százaléka nő. Az első két nő űrsétáját a NASA korábban lefújta, ugyanis nem volt két M-es szkafanderük.

(hp)
 
Egyetlen hollywoodias húzást leszámítva, amely óriási, tátongó lyukat üt a realizmus falában, érzékeny, megható és okos munka Winocouré, amelynek hatását a járvány csak még tovább fokozza. több»
 
Alice Winocour (az Oscar-díjra jelölt Mustang forgatókönyvírója) harmadik rendezésében a család és karrier közti vékony egyensúly megtartását járja körül egy női asztronauta történetén keresztül. A filmet először 2019-ben a Toronto-i Filmfesztiválon mutatták be, ahol a zsűri külön díjjal jutalmazta a filmet, a főszereplő, Eva Greent (Penny Dreadful) pedig az egyik legrangosabb francia filmdíjra, a Césarra jelölték a szerepért. Ígérem, hogy visszatérek filmkritika. több»
 
... az Ígérem, hogy visszatérek kettejük filmje, egy olyan anya-lánya mozi, ami történetesen űrhajók és csillagok árnyékában játszódik. több»