Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
74%

Ígérem, hogy visszatérek (2019)

Proxima
Filmadatlap
 
26
Szereplők
7
Vélemények
10
Képek
3
Videók
 
Ádám-27   2021. 01. 22.

legújabb vélemény

0

Gyönyörűen tálalta a film a karakterek érzelmeit, az alakítások pedig nagyon erősen támogatták ezt. Egy igazán szívhezszóló dráma lett az Ígérem, hogy visszatérek, amit a legjobb szívvel tudok ajánlani a műfaj kedvelőinek.

 
Artemisia   2020. 10. 12.

4
Karrier vs. anyaság

Egy asztronauta anyuka és kislánya, karrier vs. anyaság. Ilyen felütéssel sejthető volt, hogy nem egy vérbeli űrutazó sci-fit fogunk kapni, azonban amit a film produkált, az egészen váratlan volt. Sarah (Eva Green) gyerekkora óta az űrutazásról álmod... teljes kritika»


 
elekm90   2021. 01. 22.

0

Ez egy jó film, ha az ember helyén kezeli, ugyanis sokan sci-fire számítanak, pedig valójában egy dráma. Eva Green kiválóan alakítja a nőt, aki egyszerre akarja beteljesíteni saját álmát az űrutazással, és anyaként jelen lenni kislánya életében. Vann... több»

 
Ádám-27   2020. 11. 01.

0

Gyönyörűen tálalta a film a karakterek érzelmeit, az alakítások pedig nagyon erősen támogatták ezt. Egy igazán szívhezszóló dráma lett az Ígérem, hogy visszatérek, amit a legjobb szívvel tudok ajánlani a műfaj kedvelőinek.

 
Sziszi   2020. 06. 10.

0

Összetett, mély és érzelmes dráma lett az Ígérem, hogy visszatérek, melyben Green szerintem eddigi pályafutása legerősebb alakítását hozza. Az anyaság és a karrier témájában hirtelen nem is tudnék jobbat mondani.

 
mártilány   2020. 04. 28.

0

Eva Green alakítása tényleg megér egy misét, de ezt leszámítva nem igazán ad túl sokat a film. Őszintén szólva valahogy kissé üresnek éreztem, és három csillagnál többet nem igazán tudnék rá adni jó szívvel.

 
tamas84   2019. 12. 12.

0

Alice Winocour egy elgondolkodtató sci-fi drámával jelentkezett a nagyszerű Eva Greeennel a főszerepben, aki ezúttal is egészen lehengerlő alakítást nyújt. Winocour harmadik nagyjátékfilmjében sem okoz csalódást, és a rá jellemző érzékeny rendezői stílussal az év egyik legjobbját hozta. Bátran ajánlom.

Galéria (10)

Eva Green

Videók (3)

A film összbevétele 733 914 dollár volt (imdb.com).

 

Stella neve csillagot jelent.

(Artemisia )
 

Alice Winocour rendező, aki maga is egy kilenc éves kislány édesanyja elmondta: "Körül akartam járni egy anya és lánya elválásának folyamatát, ami egybecseng az űrhajós és a Föld közti elszakadással."

(hp )
 

Alice Winocour elmondta, hogy már gyerekkorától nagy érdeklődéssel figyeli az űrutazókat, és mindig is érdekelte őt az űrhajósok kiképzése. "A filmekben a problémák általában az űrben, és nem a Földön következnek be, de egy űrhajós életének a nagy része valójában a felkészülésből áll. Vannak köztük, akik ennek ellenére végül sosem jutnak ki a világűrbe" - mondta.

(hp )
 

Alice Winocour rendező egy interjúban elmondta, hogy az motiválta a film elkészítésére, hogy bemutassa, hogy egy nő lehet szuperhős és anya is egy személyben. A több női űrhajóssal is beszélgetett, és arra lett figyelmes, hogy a nők a férfi kollégáikkal ellentétben kevesebbet beszélnek a gyerekeikről, mivel attól tartanak, hogy így kevésbé tekintenék őket hitelesnek a szakmájukban. "Van itt ez a domináns terület, egy társadalmi konstrukció, melynek értelmében egy gyermek inkább az anya felelőssége. Ez a feminista ügy artikulálódik a filmben."

(hp )
 

"Ez egy maszkulin világ. Az űrhajósok ruháin például váll nehezék van, mert a férfiak alapvetően erősek vállban, míg a nők inkább csípőben erősebbek" - mondta a rendező, Alice Winocour, majd hozzátette, hogy filmjével tisztelegni szeretett volna azon nők előtt, akik vállalják, és végigcsinálják a kiképzést. Jelenleg az űrhajósok mindössze 10 százaléka nő. Az első két nő űrsétáját a NASA korábban lefújta, ugyanis nem volt két M-es szkafanderük.

(hp )
 

Alice Winocour már a forgatókönyv megírása közben ellátogatott az Európai Űrügynökségbe, Cologne-ba. Itt ismerkedett meg az űrhajóssal, Thomas Pesquet-vel, aki ekkoriban az első űrutazására készült. Pesquet maga is feltűnik a film egy pontján. "Edzőkkel is dolgoztunk, azt szerettem volna, hogy a párbeszédek minél hitelesebbek legyenek. Minden, amit a filmben látható, az a valóságon alapul. A felkészülés célja, hogy az Európai Űrügynökség felkészítse az űrhajósok testét a hosszú távú utazásra" - nyilatkozta a rendező.

(hp )
 

A film szereplőválogatása során több mint 300 gyerekszínészt hallgattak meg Stella szerepére. Az alkotók választása Zélie Boulant-ra esett, akinek a Proxima a második mozifilmje.

(hp )
 

A Ígérem, hogy visszatérek Alice Winocour rendező pályafutásának harmadik egészestés mozifilmje.

(hp )
 

Diane Kruger egy 2016. augusztus 9-i, Alice Winocour-ral adott interjújában érdeklődését fejezte ki a film főszerepe kapcsán, a rendező választása azonban végül Eva Greenre esett.

(hp )
 

A film forgatása az Európai Űrügynökség létesítményeinek falai között zajlott.

(hp )
 
... az Ígérem, hogy visszatérek kettejük filmje, egy olyan anya-lánya mozi, ami történetesen űrhajók és csillagok árnyékában játszódik. több»
 
Két apró szépséghibája van csupán. A nagy lelki vihar közepette időnként megreked a film és ettől nem tudott számomra tökéletesen kiteljesedni. több»
 
Alice Winocour (az Oscar-díjra jelölt Mustang forgatókönyvírója) harmadik rendezésében a család és karrier közti vékony egyensúly megtartását járja körül egy női asztronauta történetén keresztül. A filmet először 2019-ben a Toronto-i Filmfesztiválon mutatták be, ahol a zsűri külön díjjal jutalmazta a filmet, a főszereplő, Eva Greent (Penny Dreadful) pedig az egyik legrangosabb francia filmdíjra, a Césarra jelölték a szerepért. Ígérem, hogy visszatérek filmkritika. több»