Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
75%

A holnap háborúja (2021)

The Tomorrow War
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
17
Képek
5
Videók

Galéria (17)

Chris Pratt
Yvonne Strahovski
Chris Pratt
Chris Pratt
Edwin Hodge

Videók (5)

 
Artemisia   2021. 07. 19.

legújabb vélemény a nap véleménye

7
Chris Pratt Öngyilkos osztaga

A "Chris Pratt Öngyilkos osztagának" titulált A holnap háborúja a nyári popcorn blockbuster prototípusa, az a film, mely nem is törekszik többre egyszeri szórakoztatásnál. Az összes építőelemét láttuk már máshol, ráadásul az utóbbi évek sci-fi felhoz... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 07. 04.

a nap véleménye

3
Vérbeli sci-fi

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Chris McKay filmje, bár nem sok újdonságot hoz a műfajba, mégis olyan jól keveri a lapokat, hogy egy nagyszabású, elegáns és kifejezetten látványos sci-fi-akció-horror kerekedett belőle. Először is, az Alien óta nem láttam ennyire undorító, félelmetes és egyben kreatív szörnyeket, ráadásul a megvalósítás is szinte tökéletes az egyéb látványelemekkel együtt. A lények eredete is mutat némi párhuzamot a nagy klasszikussal, ráadásul az űrhajós jelenet egyszerre idézte meg Ridley Scott mesterművét és Carpenter A dolog című műfajteremtő alkotását. Nem tolakodóan, éppen csak amennyire kell. Chris Pratt remek választás volt a szerepre, többször bizonyította már, hogy nem csak egy üresfejű szépfiú és a történet is ad alkalmat arra, hogy ne csak az akciózás legyen terítéken. Az első fél óra, gyakorlatilag a szereplők bemutatásával telik, majd egy hirtelen megjelenő féreglyuk beindítja az eseményeket. Az akciók egyre meredekebbek, a látvány egyre grandiózusabb miközben minden a helyén, patikamérleg pontossággal kevertek az arányok. Csodálatos operatőri munka teszi fel az i-re a pontot, az óceán közepén játszódó akció-szekvencia kulcsjelenete például már-már festményszerű. A szokottnál picit hosszabb játékidő ellenére, egy abszolút szórakoztató és kifejezetten látványos produkció. Sci-fi rajongóknak kötelező!

 
Lóri Ádámcsik   2021. 07. 02.

3
Pedig jól indult...

Az előzetes alapján akár egy következő Függetlenség napja is lehetett volna, de e helyett a végére egy b kategóriás film lett. :(

 
stevepisti   2021. 07. 05.

0

Chris Pratt nem egy drámai színész, de nem is akciósztár, itt mégis meg kellett csillogtatni mindkét oldalát, ami hellyel-közzel sikerült is neki (nekem inkább a A galaxis őrzőiben nyújtott alakításához volt közelebb, mintsem mondjuk A hét mesterlövé... több»

 
roby   2021. 07. 03.

2

Mozi, otthon......

 
zoltyah   2021. 07. 08.

0

Nem igazán szeretem az időutazós filmeket, mert majd mindegyik egy kalap alatt van, de a lényeg, hogy tudta hozni a színvonalat, de mégis volt egy hiányérzetem, s ezért is nem tudom maximálisan pontozni. Nekem egyszóval négy like.

 
Emmersson   2021. 07. 07.

0
Majdnem tetszett, de...

Unalmassá válik egy idő után. Szánalmas, hogy egy átjárót tudnak nyitni az idő két pontja közt, de még 30 év múlva is ólommal harcolnak. :P Közben pedig simán látható, hogy a tűz jó ellenük, tehát a lángszóró és Napalm bevethető volna. Hogy az elektromosságról ne is beszéljünk... És milyen jó, hogy a főhős ismer pilótát, vulkánszakértőt, és a besorozott társa egy mindenhez is értő geológus vagy mi a hököm. :) Mese habbal, délutáni matiné kakaóval és linzerrel.

 

A film munkacíme Ghostdraft volt.

(hp)
 

Chris Pratt a főszerep mellett executive producerként is kivette a részét a munkálatokból.

(hp)
 

Ez az Emmy-díjas Chris McKay rendező első élőszereplős mozifilmje. A direktor eddigi pályafutása során többnyire animációs filmeket rendezett.

(hp)
 

2019 februárjában jelentették be, hogy Chris Pratt tárgyalásokat folytat a film főszerepe kapcsán. Nem sokkal később érkezett a hivatalos bejelentés, hogy a sztár leszerződött a produkcióhoz.

(hp)
 

A film forgatása 2019. szeptember 1-én kezdődött meg Atlantában és Izlandon. A munkálatok 2020. január 12-én értek véget.

(hp)
 
Lehet, hogy A holnap háborúja fogadtatása egyelőre inkább megosztó, de a fentiek miatt biztosan állíthatom, hogy évtizedek múltán éppen olyan jó szívvel fogunk rá emlékezni, mint ahogyan most is mindenki fel tudja idézni egy hasonló jellegű kedvencét 20-30 évvel ezelőttről. több»
 
A holnap háborúja tehát nem rossz film. Nem is retinákba égő örök filmalkotás, de megnézhető, izgalmas, van benne minden, ami egy kánikulai délutánt egy kis limonádéval és rágcsálni valóval egyetemben elviselhetővé tesz. több»