Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

A holnap háborúja (2021)

The Tomorrow War
Filmadatlap
 
28
Szereplők
30
Vélemények
17
Képek
3
Videók

Galéria (17)

Chris Pratt
Yvonne Strahovski
Chris Pratt
Chris Pratt
Edwin Hodge

Videók (3)

 
BoBamburg   2022. 04. 29.

legújabb vélemény

0

Egy ideje halogatom már ezt a filmet, nem is tudom miért, csak nem fogott meg az előzetes. Pedig, baromi jó és baromi szórakoztató sci-fi. A végét talán kicsit túltolták, ott volt pár elég nagy wtf, de simán belefért.

 
Artemisia   2021. 07. 19.

a nap véleménye

7
Chris Pratt Öngyilkos osztaga

A "Chris Pratt Öngyilkos osztagának" titulált A holnap háborúja a nyári popcorn blockbuster prototípusa, az a film, mely nem is törekszik többre egyszeri szórakoztatásnál. Az összes építőelemét láttuk már máshol, ráadásul az utóbbi évek sci-fi felhoz... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 07. 04.

a nap véleménye

4
Vérbeli sci-fi

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Chris McKay filmje, bár nem sok újdonságot hoz a műfajba, mégis olyan jól keveri a lapokat, hogy egy nagyszabású, elegáns és kifejezetten látványos sci-fi-akció-horror kerekedett belőle. Először is, az Alien óta nem láttam ennyire undorító, félelmetes és egyben kreatív szörnyeket, ráadásul a megvalósítás is szinte tökéletes az egyéb látványelemekkel együtt. A lények eredete is mutat némi párhuzamot a nagy klasszikussal, ráadásul az űrhajós jelenet egyszerre idézte meg Ridley Scott mesterművét és Carpenter A dolog című műfajteremtő alkotását. Nem tolakodóan, éppen csak, amennyire kell. Chris Pratt remek választás volt a szerepre, többször bizonyította már, hogy nem csak egy üresfejű szépfiú, és a történet is ad alkalmat arra, hogy ne csak az akciózás legyen terítéken. Az első félóra gyakorlatilag a szereplők bemutatásával telik, majd egy hirtelen megjelenő féreglyuk beindítja az eseményeket. Az akciók egyre meredekebbek, a látvány egyre grandiózusabb, miközben minden a helyén, patikamérleg pontossággal kevertek az arányok. Csodálatos operatőri munka teszi fel az i-re a pontot, az óceán közepén játszódó akció-szekvencia kulcsjelenete például már-már festményszerű. A szokottnál picit hosszabb játékidő ellenére egy abszolút szórakoztató és kifejezetten látványos produkció. Sci-fi rajongóknak kötelező.

 
Bazzzsi   2021. 12. 21.

1

Izgalmas és összetett film volt. A téma kedvelői szeretni fogják.

 
Nk   2021. 10. 25.

2

Pörgős és látványos, de nagyon súlytalan. A történet, a karakterek, minden a háttérbe szorul, csak hogy haladjon a zúzda.

 
stevepisti   2021. 07. 05.

1

Chris Pratt nem egy drámai színész, de nem is akciósztár, itt mégis meg kellett csillogtatni mindkét oldalát, ami hellyel-közzel sikerült is neki (nekem inkább a A galaxis őrzőiben nyújtott alakításához volt közelebb, mintsem mondjuk A hét mesterlövé... több»

 
Caravaggio1978   2021. 08. 09.

1
Jól időzítették

Ezelőtt pár évvel a vírusos filmek mentek, aztán be is jött, az utóbbi években csak apokalipszis mozik özönlenek felénk, szerintem a film abszolút még el is képzelhető a valóságban. Szerintem nem volt nagyon túlzó, izgalmas történettel fordul felénk, és szerintem nagyrészt mi, nézők visszakacsintunk rá, mert jól szórakoztunk.

 

A színészek intenzív fizikai edzésen estek át, hogy kiegészítsék az akciójeleneteket, és elálljon a nézők lélegzete.

(jfruzsi97 )
 

A film munkacíme Ghostdraft volt.

(hp)
 

Chris Pratt a főszerep mellett executive producerként is kivette a részét a munkálatokból.

(hp)
 

Ez az Emmy-díjas Chris McKay rendező első élőszereplős mozifilmje. A direktor eddigi pályafutása során többnyire animációs filmeket rendezett.

(hp)
 

2019 februárjában jelentették be, hogy Chris Pratt tárgyalásokat folytat a film főszerepe kapcsán. Nem sokkal később érkezett a hivatalos bejelentés, hogy a sztár leszerződött a produkcióhoz.

(hp)
 
Apróságok ezek, de összeadva mégis elegendőek ahhoz, hogy A holnap háborúja szórakoztató blockbuster legyen, ami nem mellesleg A holnap határa (Edge of Tomorrow) óta a legjobb időutazós scifi is egyben, amiért ironikus módon nem moziba kell menni, hanem a tévékészülék elé ülni, ha látni szeretnénk. több»
 
Az Amazon Prime streaming felületén debütált, Chris Pratt főszereplésével fémjelzett katonai sci-fi olyan, mintha csak a kilencvenes évek közepére/végére jellemző blockbusterek (és azok olcsóbb VHS-re, TV-re hangolt mutációinak) hangulatát kívánná megidézni. Az egész világ sorsát markában tartó cselekmény kíméletlenül robog át a nézők klisékhez szokott lelkivilágán, retináján, és agysejtjein is – de ezzel együtt sem mondható, hogy ne lennének szórakoztató elemei. Spoilermentes kritika. több»
 
Lehet, hogy A holnap háborúja fogadtatása egyelőre inkább megosztó, de a fentiek miatt biztosan állíthatom, hogy évtizedek múltán éppen olyan jó szívvel fogunk rá emlékezni, mint ahogyan most is mindenki fel tudja idézni egy hasonló jellegű kedvencét 20-30 évvel ezelőttről. több»