Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

A holnap háborúja (2021)

The Tomorrow War
Filmadatlap
 
28
Szereplők
17
Vélemények
17
Képek
3
Videók

Galéria (17)

Chris Pratt
Yvonne Strahovski
Chris Pratt
Chris Pratt
Edwin Hodge

Videók (3)

 
Tanovszky   2021. 10. 08.

legújabb vélemény

2
Ügyes ötvözet

Nagyon ügyesen ötvözte az elmúlt évtizedek legjobb sci-fi-horror-akciófilmjeit. Ráadásul még időutazással is összekötötte. Ez így első hallásra elég gagyin hangzik, nagyon könnyen rosszul is elsülhetett volna, sok olyat láttunk már. De nem itt, ez a film teljesen jól hozza a megszokott zsánerelemeket, még ha klisések is. Sokat vállalt a film, de szerencsére tudta is szállítani. Látványos, izgalmas, és nincs olcsó kinézete. Remek szórakozás a műfaj kedvelőinek, bátran ajánlom.

 
Artemisia   2021. 07. 19.

a nap véleménye

6
Chris Pratt Öngyilkos osztaga

A "Chris Pratt Öngyilkos osztagának" titulált A holnap háborúja a nyári popcorn blockbuster prototípusa, az a film, mely nem is törekszik többre egyszeri szórakoztatásnál. Az összes építőelemét láttuk már máshol, ráadásul az utóbbi évek sci-fi felhoz... teljes kritika»

 
stevepisti   2021. 07. 05.

1

Chris Pratt nem egy drámai színész, de nem is akciósztár, itt mégis meg kellett csillogtatni mindkét oldalát, ami hellyel-közzel sikerült is neki (nekem inkább a A galaxis őrzőiben nyújtott alakításához volt közelebb, mintsem mondjuk A hét mesterlövé... több»

 
Caravaggio1978   2021. 08. 09.

1
Jól időzítették

Ezelőtt pár évvel a vírusos filmek mentek, aztán be is jött, az utóbbi években csak apokalipszis mozik özönlenek felénk, szerintem a film abszolút még el is képzelhető a valóságban. Szerintem nem volt nagyon túlzó, izgalmas történettel fordul felénk, és szerintem nagyrészt mi, nézők visszakacsintunk rá, mert jól szórakoztunk.

 
Eastern79   2021. 07. 04.

a nap véleménye

4
Vérbeli sci-fi

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Chris McKay filmje, bár nem sok újdonságot hoz a műfajba, mégis olyan jól keveri a lapokat, hogy egy nagyszabású, elegáns és kifejezetten látványos sci-fi-akció-horror kerekedett belőle. Először is, az Alien óta nem láttam ennyire undorító, félelmetes és egyben kreatív szörnyeket, ráadásul a megvalósítás is szinte tökéletes az egyéb látványelemekkel együtt. A lények eredete is mutat némi párhuzamot a nagy klasszikussal, ráadásul az űrhajós jelenet egyszerre idézte meg Ridley Scott mesterművét és Carpenter A dolog című műfajteremtő alkotását. Nem tolakodóan, éppen csak, amennyire kell. Chris Pratt remek választás volt a szerepre, többször bizonyította már, hogy nem csak egy üresfejű szépfiú, és a történet is ad alkalmat arra, hogy ne csak az akciózás legyen terítéken. Az első félóra gyakorlatilag a szereplők bemutatásával telik, majd egy hirtelen megjelenő féreglyuk beindítja az eseményeket. Az akciók egyre meredekebbek, a látvány egyre grandiózusabb, miközben minden a helyén, patikamérleg pontossággal kevertek az arányok. Csodálatos operatőri munka teszi fel az i-re a pontot, az óceán közepén játszódó akció-szekvencia kulcsjelenete például már-már festményszerű. A szokottnál picit hosszabb játékidő ellenére egy abszolút szórakoztató és kifejezetten látványos produkció. Sci-fi rajongóknak kötelező.

 
Lóri Ádámcsik   2021. 07. 02.

3
Pedig jól indult...

Az előzetes alapján akár egy következő Függetlenség napja is lehetett volna, de e helyett a végére egy b kategóriás film lett. :(

 
Di Canio   2021. 08. 26.

1

Jó film, bár meglepett, hogy a gránátot nem ismerték, a vége meg már nagyon elment a teljesen valószerűtlen kategóriába, de annyi baj legyen.

 

A színészek intenzív fizikai edzésen estek át, hogy kiegészítsék az akciójeleneteket, és elálljon a nézők lélegzete.

(jfruzsi97)
 

A film munkacíme Ghostdraft volt.

(hp)
 

Chris Pratt a főszerep mellett executive producerként is kivette a részét a munkálatokból.

(hp)
 

Ez az Emmy-díjas Chris McKay rendező első élőszereplős mozifilmje. A direktor eddigi pályafutása során többnyire animációs filmeket rendezett.

(hp)
 

2019 februárjában jelentették be, hogy Chris Pratt tárgyalásokat folytat a film főszerepe kapcsán. Nem sokkal később érkezett a hivatalos bejelentés, hogy a sztár leszerződött a produkcióhoz.

(hp)
 
Az Amazon Prime streaming felületén debütált, Chris Pratt főszereplésével fémjelzett katonai sci-fi olyan, mintha csak a kilencvenes évek közepére/végére jellemző blockbusterek (és azok olcsóbb VHS-re, TV-re hangolt mutációinak) hangulatát kívánná megidézni. Az egész világ sorsát markában tartó cselekmény kíméletlenül robog át a nézők klisékhez szokott lelkivilágán, retináján, és agysejtjein is – de ezzel együtt sem mondható, hogy ne lennének szórakoztató elemei. Spoilermentes kritika. több»
 
Lehet, hogy A holnap háborúja fogadtatása egyelőre inkább megosztó, de a fentiek miatt biztosan állíthatom, hogy évtizedek múltán éppen olyan jó szívvel fogunk rá emlékezni, mint ahogyan most is mindenki fel tudja idézni egy hasonló jellegű kedvencét 20-30 évvel ezelőttről. több»
 
A holnap háborúja tehát nem rossz film. Nem is retinákba égő örök filmalkotás, de megnézhető, izgalmas, van benne minden, ami egy kánikulai délutánt egy kis limonádéval és rágcsálni valóval egyetemben elviselhetővé tesz. több»