2026.07.31 13:16 Truthful Olvasottság: <100x
0

Az alaptörténet miatt bukott meg, pedig annyira nem rossz

Chris McKay érdekes filmet rakott össze 2021-ben melyet sokat nagyon vártak a beharangozott sci-fi-horror jellege miatt. A főszerepet Chris Pratt kapta ami tovább növelte a várakozásokat, hiszen jellemzően 'A' kategóriás filmekben szerepelt eddig. Én magam is dörzsöltem a kezem annak idején, de később miután kijöttem a moziból, a mi volt ez gondolat ötlött fel bennem. Mert hogy meglepett a produkció zavaros sztorija miatt mely inkább közelített egy ZS kategóriás Sharknado filmhez mint az élvonalhoz.

Ugyanakkor a kivitelezés nem volt rossz (ezt el kellett ismerjem). A sztoriról: adott egy furcsa szitu, melyben az emberiség arról értesül, hogy a jövőben agresszív idegenek fogják megtámadni a bolygónkat. Mivel a tudósok találnak egy átjárót a jövőbe, lehetőségünk adódik arra, hogy katonákkal támogassuk a jövőbeni emberiséget az idegenek elleni harcban. A hihetőségi probléma ott van, hogy csak képzetlen, idősödő (középkorú) amatőröket lehet küldeni.

Az alaptörténet miatt bukott meg, pedig annyira nem rossz

WTF? Maguk a lények amúgy nem rosszak: csápokkal bíró, tüskéket kilövöldözni képes fehér óriáskutyákra hasonlítanak leginkább. A legfőbb karakter: Dan Forester (Chris Pratt) átlagember, aki fiatalon katonaként is szolgált, így kora illetve korábbi kiképzése okán részese lehet egy időugrásnak a jövőbe. Jól harcol, de közben találkozik jövőbeni lányával Murival (Yvonne Strahovski), ami megbonyolítja számára a dolgokat. Inenntől együtt küzdenek az idegenekkel, noha sejtik: egyiküknek meg kell majd halnia egy önfeláldozó küldetésben. A holnap háborúja egy nagyon gyenge forgatókönyv és talán még gyengébb rendezés mentén elkészített látvány-prudukció, élvezetes harci jelenetekkel és alakításokkal. A sok hibája ellenére sem tudok és akarok azonban 4 csillagnál kevesebbet adni rá, mert igazából nagyon jól elvoltam vele.

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

A futurisztikus háború kimenetele azon áll vagy bukik, hogy egy férfi képes-e szembenézni múltjának kísérteteivel. Az emberiség vesztésre áll az idegenekkel vívott harcban,... több»

0