2023.03.15 01:35 fankbringa Olvasottság: 351x
3

Fehér halál

Artemista véleményével teljesen egyetértek. A film egyszerű vonalvezetésű sci-fibe öntött akciófilm. A kötelező cukormáz az erőszak fölött. Sajnos a mai sci-fikre jellemzően tele van hibákkal, logikai bukfencekkel, értelmetlen gondolatokkal. A teljesen szakszerűtlen jelenetekről nem is beszélve. Élményben hozza a Tűzgyűrű, A holnap határa, az Alien és a Csata Los Angelesben hangulatát. Benne van a hősiesség, a nagyszerű aláfestő zene, az amerikai felsőbbrendűség, a család egysége, az összetartás fontossága és a politikusok kiszámítható nyereségvágya. Visszafogott romantika és barátságos katonák. Sajnos hiányzik belőle a nagyszerűség, amitől a felsorolt filmek annyira szerethetőek lettek, így a film megmarad egy adrenalinlöketnek. Nem fogjuk megtudni, hogy kinek mi a háttere, miért alakultak úgy a dolgok, ahogy, de nem is hiányzik. Akciót tekintve olyan, mint amilyennek a The Last of Usnak kellett volna lennie. Kemény, pörgős csatajelenetek, jó ötletek és fenyegető ellenfelek. A feszes tempó miatt megbocsátható az a sok sületlenség, amit a filmbe összehordtak. Lenyűgöző tájak, a Holnaputánból felrémlő kameramozgások és beállítások, a nagy küzdelem képi világa az elejétől a végéig.

Meglepett, hogy ilyen jó színészeket, sztárokat sikerült megnyerni a filmhez. Nagyot emelt az egyszerű történet élvezhetőségén. Háborús hősök, akik az egész világ pusztulása ellen harcolnak. A filmben sok minden tanulság megvan, hisz a káoszból bármi kiolvasható. Természetesen kötelező volt megemlíteni a globális felmelegedést, mint korunk apokalipszisét, valamint a zavargásokat, az erőszak elhatalmasodását, az etnikai és nemzeti különbözőségek értelmetlenségét (de azért Amerika a legnagyobb), hogy végül levonjuk a tanulságot, hogy az apokalipszishez nem kellenek földönkívüliek, biológiai fegyverek, elég csak elmondani az embereknek, hogy bármit tesznek, úgyis mindegy, mert a Föld elpusztul és kiirtják egymást, pusztán szórakozásból vagy félelemből.

Fehér halál

Kellemes, egyszer nézős film. Kiváló kikapcsolódást nyújt mindazoknak, akik hajlandóak szemet hunyni sok dolog felett egy kis csihi-puhi reményében.

akció | kaland | sci-fi | thriller

A futurisztikus háború kimenetele azon áll vagy bukik, hogy egy férfi képes-e szembenézni múltjának kísérteteivel. Az emberiség vesztésre áll az idegenekkel vívott harcban,... több»

3