81% 164 szavazat
Az igazság ára

Az igazság ára

The Lincoln Lawyer
Filmadatlap
10
Vélemények (10)
60
Szereplők (60)
12
Képek (12)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
23
Cikkek (23)
Fórum

Sorozat áttekintés

1. évad (2022) - 10 epizód
2. évad (2023) - 10 epizód
3. évad - 1 epizód

Hol nézheted

Neve Campbell
Christopher Gorham

FILMINFÓ

A Michael Connelly regényei alapján készült sorozatban egy rendhagyó, idealista ügyvéd az autója hátsó ülésén rendezte be az irodáját.

(Hupka Adrián)

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2022.05.13. | Netflix (2022.05.13.)
 
2024.01.29 Zsuzsanna395645

legújabb vélemény

Tucatsorozat

Sokkal többet vártunk tőle a leírások alapján. Mégis fárasztóra és sablonosra sikeredett, a 7. résznél már csak azért néztem tovább, mer akkor már lássam a végét is. 45 perc alatt túl sok mindent akarnak belezsúfolni egy részbe. Az eleje jól indul, aztán ellaposodik, milliónyi szál fut egymás mellett, a lényegről pedig elveszi a hangsúlyt. Túl légies, túl komolytalan, valahogy se nem vígjáték, se nem dráma, pedig jó sorozatot lehetett volna csinálni belőle, ha kicsit komorabb hangvételű lett volna. Nem nézem meg a második évadot.

0
 
2022.05.25 Dorkateo

Nem is rossz

Nem kedvelem a sorozattá avanzsált történeteket. Az igazság ára úgy tűnik, mégis a jobbak közé tartozik. Matthew McConaughey-t senki nem tudja helyettesíteni (az eredeti Lincoln Lawyer filmből), talán épp ezért választottak olyan főszereplőt, aki nem is akarja ezt tenni. Inkább önmagát adja, akkor is, ha az gyengébb, mint a sztár színész. Összességében kellemes krimisorozat lett, néhány ötletet átemeltek az eredetiből, nem túl ügyesen, mégis megáll a lábán a film. És volt érzékük hozzá, milyen hosszú legyen.

0
 
2022.10.10 szemtelen

Los Angelesi bűnügy

Hamar kifutott a 10 rész, pedig még néztem volna. Remek bűnügyi sorozat, szinte felüdülés volt a tömény török, koreai, indiai, sokszor vontatott és erőltetett történetek után. Jó a Los Angeles-i sztori - Michael Connelly detektívregény-írót dicséri, az ő 2005-ös könyve alapján készült, és már egy filmfeldolgozást megélt 2011-ben. Haller, a főszereplő védőügyvéd a törvényesség és törvénytelenség határán egyensúlyoz, attól félve, hogy nem ismeri fel a valódi ártatlanságot és az ördögi gonoszságot. Izgalmas bűnügyi történet, aminek nagy része a bírósági tárgyalóteremben zajlik. Kifejezetten ajánlom, értékelésem szerint négy és fél pont .

0
 
2022.07.14 Fikatours_blogger

Amikor a csalicím visszanyal

Folyton átugrottam ezen a filmen (sorozaton) "ezt már láttam" felkiáltással. Aztán gyanús volt, hogy a borítóképen mintha nem Matthew vigyorogna, és gondoltam, belenézek. Milyen jól tettem! B-kategóriás történet helyett kaptam egy csavaros és elgondolkodtató sztorit. A karakterek nem olyan erősek, mint a Briliáns elmék című sorozatban, de nagyságrendekkel jobb, mint anno a Petrocelliben. (Ha mond ez még valakinek bármit is.)

0
 
2022.09.21 Greta

Könnyű szórakozás, ha nem fáraszt a kiszámíthatósága. A karakterek unalmas sablonok, bár a profi színészgárdára nem lehet panasz. A jó fej-barát-védőangyal sofőrlány egyenesen katasztrófa.

0
 

Eredetileg a CBS készített volna 2020-ban egy sorozatot, de a COVID miatt még az első epizód előtt leállították a forgatást. Most a Netflix jóvoltából egy 10 epizódos első évad jelent meg róla, amely a második Mickey Haller-könyv, a The Brass Verdict alapján készült. Szerző: Hupka Adrián

#1