2021.04.27   olvasottság: 11000x   szerző: hp   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

A Netflix az elmúlt években egyre izgalmasabb sci-fi produkciókkal rukkolt elő, így a műfaj kedvelőinek ma már bőven van miből választaniuk a streaming szolgáltató műsorkínálatából.

Legjobb eredeti Netflixes sci-fik, amiket magyarul nézhetsz!

Mi azonban szeretnénk egy kicsit megkönnyíteni dolgotokat, így össze is állítottunk számotokra egy “kisokost”, amely alapján könnyebben ki is tudjátok választani, hogy épp melyik megjelenés megnézéshez van kedvetek.

Listánkon szereplő produkciók mindegyikéhez mellékeltünk egy rövid kedvcsináló szöveget, még több érdekességet, képeket és előzetest pedig a filmek adatlapján találtok, amelyen egyúttal a “Lejátszás a NETFLIX-en” gombra kattintva el is indítható a film abban az esetben, ha van előfizetésetek a streaming szolgáltatónál.

Az viszont előre is le kell szögeznünk, hogy ezek a filmek nem érik be azzal, hogy műfaj korlátain belül mozogjanak, így szinte mindegyikről elmondható, hogy a készítőknek sikerült időnként mélyebb vizekre evezni a témát illetően. Az egyes filmek magyar szinkronnal vagy magyar felirattal tekinthetőek meg.

Összeállításunkból nem hiányozhatott természetesen a Szerelem és szörnyek, amely a megjelenést követően tarolt a hazi nézők körében, és amely remélhetőleg folytatást is kap majd a következő években. Aki látványos és kalandos történetet keres, ne is keressen tovább.

Bár a Project Power: A por ereje alaposan megosztotta mind a kritikusokat, mind pedig a rajongókat, Henry Joost és Ariel Schulman rendezése a pörgős akcióval és a dinamikus sztorival azonban bárkit a képernyő elé szegez.

Alighanem a filmszakma új csillagát köszönthetjük Anthony Mackie személyében, így talán kevésbé meglepő, hogy a vele készült Valós halál, az Io és a Halálos harcmező is helyet kapott összeállításunkban. Most persze csupán felszínt karcoltuk, még több filmet viszont az alábbi listán találtok!

#16

46 A potyautas  (2021)

(9) (3)

dráma | sci-fi | thriller

Netflix

Súlyos következményekkel kell szembenéznie egy Mars-expedíció legénységének, miután egy potyautas súlyosan megrongálja az űrhajó létfenntartó berendezéseit. Az idő... több»

A Netflix 2021-es sci-fi thrillerje egy igazi kamara darab Joe Penna rendezésében, olyan világsztárokkal a főszerepekben, mint  Anna Kendrick, Daniel Dae Kim, Shamier Anderson és Toni Collette. A kritikusok visszafogottan fogadták, a nézők viszont alaposan lehúzták, mindenesetre rögtön berobbant a Netflix legnézettebb produkciói közé.
#15

akció | sci-fi

Netflix

2035-re idegen lényeg szívják ki a Föld legnagyobb városainak energiáját, a Xiantenget. Az utolsó város Sanghai, ahol eldőlhet a teljes emberiség sorsa.

Az emberiség elkeseredett csatája a földönkívüli megszállók ellen ezúttal nem az Egyesült Államokban zajlik. A Shanhaj ostrom alatt egyúttal  Godfrey Gao utolsó alakítását hozza.
#14

51 Ébrenlét  (2021)

(7) (1)

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

Netflix

Miután egy globális katasztrófa következtében minden elektronika tönkremegy, és az emberiség álmatlanságban szenved, egy volt katona és lánya megtalálhatják a megoldást. több»

Mark Raso filmje júniusban debütált a Netflixen, és bár az előfizetők megszavazták neki a bizalmat, és a top10-be emelték, de nézői és a kritikai visszhang is meglehetősen kiábrándító volt. Az alapkoncepció mindenesetre ígéretes, ha másért nem, ezért érdemes lehet adni neki egy esélyt. 
#13

akció | dráma | sci-fi

Netflix

A Nap végleg kihunyt, és nem nyújt tovább meleget a Földnek, ezért az emberiség egy hatalmas rakétával kilökte a bolygót a Naprendszerből, hogy egy új csillag mellett találjon... több»

 Liu Cixin azonos című elbeszélsén alapuló történet sötét képet fest az emberiség sorsáról. A vándorló Föld ugyan sokatmondó cím, a történet azonban még ennél is több meglepetést képes okozni, nem is kellett hosszú idő ahhoz, hogy a maga 700 millió dolláros bevételével kína minden idők negyedik legjobban teljesítő produkciójává lépjen elő.
#12

akció | dráma | kaland | krimi | sci-fi | thriller

Netflix

Két tinédzser időgépet épít, hogy megakadályozzák egyikük testvérének rendőrök általi lemészárlását. több»

Az időutazás témája miatt talán még nem is lenne annyira izgalmas, a Viszlát tegnap azonban egy olyan komoly társadalmi témát vet fel, amely miatt egyértelműen kihagyhatatlan. A társadalmi igazságtalanság kérdése és problémája egyre többeket foglalkoztat, ez a film pedig képes tovább bővíteni a meglátásainkat.
#11

58 Io  (2019)

(4)

dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Netflix

A nagyon távoli, poszt-apokaliptikus jövőben Sam, a kamaszlány az egyedüli emberi élőlény Földön. Komoly válaszút elé érkezik: vagy elhagyja ő is a bolygót, s csatlakozik az... több»

 Anthony Mackie napjaink egyik legkeresettebb színészévé látszik előlépni. Az IO azonban nem csupán az ő alakítása miatt meghatározó. A film gyönyörű képi világával bárki elkápráztat, sötét és borongós hangulatával azonban képes mély nyomot hagyni maga után. Nem csupán egy szimpla posztapokaliptikus sztorit kaptunk a produkcióval, hanem a gondolkodásmódunkat is képes kockára tenni.
#10

57 Halálos harcmező  (2021)

(7) (4)

akció | sci-fi

Netflix

2036-ban orosz fegyveres erők vezetésével az Egyesült Államok békefenntartó osztagokat vezényel Ukrajnába, a csapatok hús-vér emberekből és androidokból állnak. A művelet... több»

Egy igazi akcióorgia Mikael Håfströmtől a Marvel sztárjával, Anthony Mackie-vel a főszerepben, aki producerként is közreműködött a munkálatokban. A történet középpontjában egy android zsaru és egy drónpilóta áll, akik megpróbálnak megakadályozni egy globális katasztrófát. A vegyes fogadtatású sci-fi a Netflix 2021-es első negyedévének legnézettebb filmje lett. Ha ütős akcióra vágysz, ez a film nem fog csalódást okozni.
#9

63 Az éjféli égbolt  (2020)

(7) (2)

dráma | fantasy | sci-fi | thriller

Netflix

Augustine, a magányos sarkvidéki kutató története, aki mindent elkövet, hogy megakadályozza Sullyt és csapatát abban, hogy visszatérhessenek a Földre. A bolygót ugyanis globális... több»

George Clooney rendezése, mely  Lily Brooks-Dalton 2016-os Good Morning, Midnight című regényének adaptációja. Clooney kétségkívül a produkció húzóneve, mellé olyan sztárok csatlakoztak, mint Felicity JonesDavid OyelowoTiffany Boone és Demián Bichir. Bár a kritikusok vegyesen fogadták, a  National Board of Review beválogatta 2020 tíz legjobb filmje közé, valamint Oscar-díjra is jelölték a legjobb vizuális effektusok kategóriájában. 
#8

krimi | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

Egy philadelphiai nyomozó a teljes életét feltette arra, hogy elkapja végre azt a gyilkost, akinek bűncselekményei racionálisan egyre kevésbé magyarázhatók meg. több»

Egy kisebb figyelmet kapott Netflixes sci-fi thriller még 2019-ből  Jim Mickle rendezésében. A film a Fantastic Festen debütált 2019 szeptemberében, és néhány nappal később már fel is került a streaming szolgáltató kínálatába. Húzóneveknek ez a produkció sincs híján, a főbb szerepeket Boyd HolbrookCleopatra Coleman és Michael C. Hall alakítják. Vegyes fogadtatása ellenére megvannak a maga erősségei, egyértelműen itt a helye a listán.
#7

akció | krimi | sci-fi | thriller

Netflix

New Orleans utcáin elterjed a szóbeszéd, mely szerint egy rejtélyes pirula képes a felszínre hozni az emberek egyéni szuperképességét. Csakhogy senki nem tudja, milyen hatalom... több»

Ez bizony nem egy szokványos szuperhősfilm.  Joseph Gordon-Levitt, Jamie Foxx és Courtney B főszereplésével A por ereje mindent felülír, amit korábban erről a műfajról gondoltunk.
#6

74 Az űrsepregetők  (2021)

(4) (1)

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Netflix

A történet 2092-ben veszi fel a fonalat. A Föld pusztulásra van ítélve, a Győzelem névre keresztelt hajó legénysége pedig szorgalmasan gyűjti a szemetet az űrben abban a... több»

A sajtóban csak koreai A galaxis őrzőinek titulált űr western Dél-Korea első sci-if blockbustere, mely hamar megtalálta a közönségét a Netflixen, nem csak itthon, de világszerte egyaránt, és 16 országban jutott fel a Netflix top10-es listájának élére. A nézőknek és a kritikusoknak is bejött, ha még nem láttad, bátran tegyél vele egy próbát. 
#5

73 Oxigén  (2021)

(8) (1)

sci-fi | thriller

Netflix

Egy nő egy krioálom kamrában találja magát, és fogalma sincs, hogy került oda. A levegő lassan elfogy, neki pedig mindenképpen kiutat kell találnia. több»

Alexandre Aja 2021-ben egy igazán fullasztó sci-fi thrillerrel rukkolt elő a franciák világszerte népszerű sztárjával, Mélanie Laurent-nel a főszerepben. A történet egy fiatal nőről szól, aki magához tér egy krioálom kamrában, azonban az oxigén fogytán van, neki pedig sürgősen meg kell találnia a megoldást a szorult helyzetére. Nem a legsikeresebb Netflix-film (a nézettség alapján), de mindenképp érdemes rászánni az időt. 
#4

akció | dráma | fantasy | kaland | thriller | vígjáték

Netflix

2020, Párizs. A nem túl távoli jövőben a szuperhősök teljesen integrálódtak a társadalomba. Rövidesen azonban egy új kémiai anyag kezd el terjedni, amely szuperképességekkel... több»

Egy izgalmas szuperhősös történet, ezúttal a franciáktól. A cselekmény két nyomozó köré épül, aki segítségül hívnak néhány szuperhőst, amikor egy olyan új drog kezd el terjedni, mely szuperképességekkel ruházza fel a hétköznapi embereket. A film sokáig kirobbanthatatlan volt a Netflix élmezőnyéből, elsősorban leginkább az érdekes koncepció miatt. 
#3

78 Szerelem és szörnyek  (2020)

(7) (5)

kaland | vígjáték

Netflix

Hét évvel a szörnyapokalipszis kirobbanása után egy fiatal férfi, Joel Dawson (Dylan O'Brien) és az emberiség megmaradt része a föld alá kényszerült. A szörnyek... több»

A Szerelem és szörnyek megérdemelte volna, hogy a nagyvásznon debütáljon, mindez nem jelenti azt, hogy odahaza nézve nem képes hozni ugyanazt az élményt. Így talán kevésbé meglepő, hogy 2021-ben Oscar- díjra jelölték a legjobb vizuális effektusért járó kategóriában.
#2

79 Valós halál  (2018)

(5) (5)

akció | dráma | sci-fi | thriller

Netflix

A történet a jövőben játszódik, amikor az emberiség képessé vált az emberi tudat digitális tárolására. Minden ember gerincében beépítve ott van az a szerkezet, amely a... több»

A sok film mellett nem mehetünk el szó nélkül a Netflix cyberpunk sorozata mellett sem. Richard K. Morgan azonos című 2002-es regényének adaptációja remekül ötvözte a nyomozós krimi thrillerek és a sci-fik elemeit. Az első évad után a Netflix rögtön rendelte is a második szezont, de a pozitív fogadtatás ellenére végül elkaszálták a szériát. Kár érte, de mindenképp érdemes végigpörgetni mindkét évadot.
#1

80 Én vagyok anya  (2019)

(4) (1)

dráma | horror | sci-fi | thriller

Netflix

Egy tinédzserlányt egy "Anya" nevű robot nevel. A gépet arra programozták, hogy az emberiség eltűnése esetén újranépesítse a Földet. A lány és a robot különleges... több»

2019-es ausztrál sci-fi thriller Grant Sputore rendezésében. A posztapokaliptikus környezetben játszódó történet egy fiatal lány és egy robot köré épül. A film világpremierje a 2019-es Sundance Filmfesztiválon volt, melyet követően nagy sikerrel debütált a Netflix kínálatában. Lebilincselő, kötelező darab.