Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81

Valós halál (2018)

Altered Carbon
Filmadatlap
 
59
Szereplők
5
Vélemények
90
Képek
13
Videók
Valós halál
 
BLD   2020. 05. 23.

legújabb vélemény

Csak 1 évadot

Az első évad szuper, a második rém gyenge

 
alex   2018. 02. 19.

Ez elég jól sikerült a Netflixnek. Eléggé depressziós a hangulat (persze, majdnem minden sci-fi olyan), kicsit az újabb Szárnyas fejvadász 2049 hangulatát felidézi, és talán kicsit inspirálták magukat, hogyan kell jó sorozatot csinálni a Trónok harca-val (csak ilyen kisebb sci-fi változatra). De azért jó, legalábiss nekem tetszik.

3

 
Milanman   2018. 03. 01.

A cyberpunk az egyik kedvenc műfajom. Az Altered Carbon atmoszférateremtésben és látványvilágban a műfaj egyik legerősebb mozgóképes darabja. Ezt erősítendő, az alapvető CP toposzokat még sikerül újabb, helyenként és elemeiben rendkívül érdekes szintre emelnie. Az operatőri munka nagyjátékfilmi színvonalat idéz és a színészek is egészen jók, nem lógnak ki, tökéletesen megfelelnek a Netflixes formátum elvárásainak. Ahol ütemet téveszt a sorozat, az a történet, a történeti szálak kiegyensúlyozatlansága. Van, amikor rendkívül felpörög, nagyon izgalmas és érdekfeszítő, de máskor pedig sajnos köldöknézegetős unalomba fullad. Szerencsére ebből van kevesebb, ezért én a stílus rajongóinak mindenképpen ajánlom, leginkább azért mert ízig-vérig CP, de közben más is, több is és csak tényleg ritkán kevesebb.

 
Hlatky Ilona Rozália   2020. 02. 29.

A film nagyon érdekes,különleges témát feszeget: mi van,ha tényleg örökké élhetünk?Hogyan történhet mindez, technikailag milyen megoldások szükségesek a művelethez?Ezen kérdésekre keresi a választ a film.Persze marad néhány nyitott kérdés,de az agyunkat is dolgoztatni kell valamivel!

 
Müller Ferenc   2018. 03. 15.

Lebilincselt. Hangulata volt a sorozatnak. A történet is megfogott. Várom a folytatást.

Anthony Mackie
 

A könyvben a mesterséges intelligencia Jimi Hendrix volt. A filmben viszont Edgar Allan Poe lett. A sorozatban azért nem lehetett Jimi az AI, mert a Hendrix család nem adta hozzájárulását, hogy Jimi egy ilyen erőszakos filmben jelenjen meg.

(XETH)
 

Laeta Kalogridis, a sorozat producere és megálmodója 2012-ben még kétórás mozifilmként szerette volna megvalósítani az elképzeléseit.

(XETH)
 

Magyarországon is megjelent a film alapjául szolgáló könyv, nálunk "Valós halál" címen jelent meg.

(XETH)
 

A sorozat Richard K. Morgan 2002-ben megjelent Altered Carbon című regényét vette alapul.

(XETH)
 
A sorozat közel sem lett tökéletes, de ha gyermekhibáit kiküszöböli, igen grandiózus és nagyszerű világot, szereplőket, illetve történeteket kaphatunk az elkövetkezendő évadokban. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.