Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80
Filmadatlap
 
60
Szereplők
3
Vélemények
20
Képek
10
Videók
 
alex   2018. 02. 19.

Ez elég jól sikerült a Netflixnek. Eléggé depressziós a hangulat (persze, majdnem minden sci-fi olyan), kicsit az újabb Szárnyas fejvadász 2049 hangulatát felidézi, és talán kicsit inspirálták magukat, hogyan kell jó sorozatot csinálni a Trónok harca-val (csak ilyen kisebb sci-fi változatra). De azért jó, legalábiss nekem tetszik.

3
 
Milanman   2018. 03. 01.

A cyberpunk az egyik kedvenc műfajom. Az Altered Carbon atmoszférateremtésben és látványvilágban a műfaj egyik legerősebb mozgóképes darabja. Ezt erősítendő, az alapvető CP toposzokat még sikerül újabb, helyenként és elemeiben rendkívül érdekes szintre emelnie. Az operatőri munka nagyjátékfilmi színvonalat idéz és a színészek is egészen jók, nem lógnak ki, tökéletesen megfelelnek a Netflixes formátum elvárásainak. Ahol ütemet téveszt a sorozat, az a történet, a történeti szálak kiegyensúlyozatlansága. Van, amikor rendkívül felpörög, nagyon izgalmas és érdekfeszítő, de máskor pedig sajnos köldöknézegetős unalomba fullad. Szerencsére ebből van kevesebb, ezért én a stílus rajongóinak mindenképpen ajánlom, leginkább azért mert ízig-vérig CP, de közben más is, több is és csak tényleg ritkán kevesebb.


 
Müller Ferenc   2018. 03. 15.

Lebilincselt. Hangulata volt a sorozatnak. A történet is megfogott. Várom a folytatást.

Joel Kinnaman
Tamara Taylor
Byron Mann
Martha Higareda
Joel Kinnaman
Joel Kinnaman
Ato Essandoh
Dichen Lachman
Joel Kinnaman
Kristin Lehman
Kristin Lehman
Joel Kinnaman
Joel Kinnaman
 
A sorozat közel sem lett tökéletes, de ha gyermekhibáit kiküszöböli, igen grandiózus és nagyszerű világot, szereplőket, illetve történeteket kaphatunk az elkövetkezendő évadokban. több»
 

A könyvben a mesterséges intelligencia Jimi Hendrix volt. A filmben viszont Edgar Allan Poe lett. A sorozatban azért nem lehetett Jimi az AI, mert a Hendrix család nem adta hozzájárulását, hogy Jimi egy ilyen erőszakos filmben jelenjen meg.

(XETH)
 

Laeta Kalogridis, a sorozat producere és megálmodója 2012-ben még kétórás mozifilmként szerette volna megvalósítani az elképzeléseit.

(XETH)
 

Magyarországon is megjelent a film alapjául szolgáló könyv, nálunk "Valós halál" címen jelent meg.

(XETH)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.