Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
78

Csillagközi romboló (2004)

Battlestar Galactica
Filmadatlap
 
80
Szereplők
10
Vélemények
61
Képek
Videók
 
Jackynee   2020. 06. 06.

legújabb vélemény

Nagyon nehezen döntöttem a 3 és a 4 csillag között, de végül csak a 4-nél döntöttem. Leírnám, hogy az eredeti angol nyelven nézett sorozat alapján értékelek, mert a magyar egyszerűen, mint valami rossz szappanopera lenne, helyenként hallgattam bele, de te jó ég, a szereplőkhöz, életkorhoz helyenként egyáltalán nem passzolnak a szinkron színészek. Sokat el vesz belőle, mert így tényleg bénának tűnik. Nos akkor maga az ötlet és a 2003-as felvezetés tetszett, a reménytelenséget és a feszültséget remekül kezeli, és helyenként volt remek drámai pillanatok. A Star Trekkel ellentétben itt még keményebb a katonai vonal is. Nem el felejteni, hogy ezek az emberek elveszették mindenüket, és ezt a reménytelenséget nem mindenki dolgozza fel. Az új otthon keresése reményt ad az embereknek, egy cél amiért érdemes élni és dolgozni. Nagy szerepet kapnak a vallások, sőt később az egész kezd ráépülni. Én utálom, mikor egy erős ellenfelet, azért tesznek korlátok közé, hogy az adott dramaturgiába passzoljon. Az először felvezetett ellenfél, kegyetlen és érzelemmentesnek lett kitalálva. Ehhez képest, ahogy megyünk előre a történetben egyre jobban puhulnak, odáig megy, hogy azt nézzük, ahogy az emberi cylonaink kávézgatnak, és beszélgetnek. Az elején kiemelik, hogy sokkal fejlettebbek az embereknél, később már szinte nincs is határ. A raiderek esetében a páncélzatuk erőssége változik állandóan, valamikor sima pisztollyal ki lehet őket szendi, valamikor már gépágyú kell, van amikor teljesen halhatatlanok, és csak rakétákkal lehet őket megölni. Most akkor igazán eldönthették volna ezt. Összeségében nem egy rossz sorozat, erősen túladagolás veszélyes, valamikor kell egy nagyobb szünetet tartani.

 
Deku   2017. 08. 23.

Szeretem a sci-fi és űrbéli dolgokat de ez valahogy nagyon nem jött be, a sztori rendben lett volna csak a színészek szerintem nagyon nem illettek a képbe.


 
rainman   2016. 05. 01.

Sci-fi-be öltöztetett dráma! Fantasztikusan eltalált, és nagyon jól megírt karakterek, morális kérdések a jó-és rosszról, emberekről-gépekről, hogy honnan jöttünk és hová tartunk, és mindez hihetetlenül addiktív módon tálalva! Totális kedvenc, nehéz lesz túlszárnyalni!

 
Biktop   2015. 04. 26.

Óriási sorozat, kiváló kivitel és forgatókönyv... A látványvilág és az atmoszféra magával fog húzni...

 
Fiatalság kirobbanó ereje   2016. 11. 17.

2004-es év filmjeinek szégyene, maga az elképzelés nem volt rossz, sőt, egész jó is, de a színészek kiválasztása most komolyan, ezeknél jobbat bármelyik kocsmában találhattak volna...

 

Edward James Olmos szerződésében volt egy záradék, mely szerint a sorozatban nem szerepelhetnek idegen űrlények és szörnyek, mivel a színész azt szerette volna, hogy a széria az emberi drámákra fókuszáljon.

(hp)
 

Richard Hatch volt az egyetlen olyan színész a stábban, aki az eredeti szériában, a Battlestar Galacticaban (1978) is szerepelt.

(hp)
 

Laura Roslin karakterét egyenesen Mary McDonnellre írták.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.