Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%

Csillagkapu (1997)

Stargate SG-1
Filmadatlap
 
124
Szereplők
22
Vélemények
137
Képek
Videók

Galéria (137)

 
Lovas János   2022. 04. 12.

legújabb vélemény

0
Nagyon jó!

Alapsorozat és alapfilm! Aki szereti az ilyet, annak legalább akkora sorozat, mint pl. a Star Trek. Én személy szerint már láttam szerintem minden részt legalább 3-4-szer. Amikor ez kijött, hatalmas durranás volt. A sok buta jelenlegi ilyen jellegű sorozat között mai napig tud komplexitásból újat mutatni a legtöbb társának. Klasszikus sci-fi, de akció is egyben.

 
Ms. Akárki   2019. 08. 18.

1

Régen nagy durranásnak számított, de mára már sajnos eljárt felette az idő. Csak a nagyon kőkemény sci-fi rajongók szeretik még mindig ezt a sorit. Akkoriban felrázta a sorozatok világát és klassz kis kikapcsolódás volt a kalandjaik.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

1

Kötelező megtekinteni főleg a sci-fi rajongóknak. Remek történetek és látvány a sorozat egészében. Csak ajánlani tudom.

 
Deku   2017. 08. 21.

1

Sci-fi rajongóként szinte kötelező ezt a darabot legalább egyszer végig nézni. Nagy kedvencem lett ez a sorozat, elérte a tőle igazán elvárt hatást, ami pedig számomra az, hogy kellemesen elszórakoztasson.

 
Jackynee   2019. 11. 02.

1
Egy zseniális sci-fi sorozat

Emlékszem még kisebb koromban láttam belőle pár részt a tévében és már akkor is elvarázsolt. Kötelező darab egy sci-fi műfaj rajongójának. A sorozat alapját a 1994-es Csillagkapu film adta, és a sorozat története is innen folytatódik, így aki elkezdi ajánlom, hogy tekintse meg előtte. A maga 10 évadával rengeteg témát és történetet mesélt el. Vajon milyen hatással van a Földre a csillagok közötti utazás, érdemes-e elmondani a lakosságnak? Milyen veszélyek leselkednek így most? Mindegyik faj veszélyes, vagy csak meg kell ismernünk a kultúrájukat? A hírhedt mitológia isten biztosan ember volt? Lehetne még sorolni miket érintett a sorozat. Akkor most érintsük a gyengeségeket is, a sok epizód révén ennek is voltak gyengébben és vontatottabban sikerült epizódjai is, amiből érzésem szerint a sorozat végéhez közeledve egyre több volt. A lezárás is elég érdekes volt, mivel nem a sorozat utolsó része zárja le a történetet, hanem két külön film van erre, elég érdekes megoldás. A hibái ellenére, én ajánlom a sorozatot, mivel egy egészen kiemelkedő darab és beláthatjuk, hogy egy közel 23 éves sorozatról beszélünk.

 
wooderman   2016. 05. 02.

1

Izgalmas, sok féle helyszínnel és még több karakterrel, talán ez az oka hogy nem lehet megunni. Minden részben izgalmas újdonságok, új világok xígy fantasztikus szerkezetnek köszönhetően.

 
harnas1207   2019. 12. 28.

0

Klasszikus sorozat aminek az alap sztoriját imádtam, de a részek sztorija nagyon gyengék voltak. Sajnáltam, mert a forgatókönyvírók sokkal többet is ki tudtak volna hozni ebből az ötletből.

 

A Showtime című műsorban volt a sorozat premierje 1997 július 27.-én

(mamiéstöti2)
 

Az épület kb 18 méter széles és 4,5 méter magas.

(mamiéstöti2)
 

A stúdió direkt ehhez a filmhez épített egy épületet, mely kétszintes volt.

(mamiéstöti2)
 

A filmnek a Bridge stúdió adott otthont, ahol a Macgyvert is forgatták.

(mamiéstöti2)
 

A filmet a kanadai Vancouverben kezdték el forgatni 1997 februárjában.

(mamiéstöti2)