Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
26
Képek
1
Videók
Csillagkapu
 
goat2000   2016. 11. 14.

A film nagyon látványosra sikerült, a története is megállja a helyét. Nagyon jól felépítették a filmet, érdekes a gondolatmenete. Nagyon jó lett a végkifejlet is.

 
Sodanth   2015. 10. 29.

Egyes ékzár kódolva! Teljesen elfogult leszek, mert én a Csillagkapu sorozaton nőttem fel. A militáns, űrutazós széria valami fantasztikus volt, majd 10 évig nyomták, azóta sem tudták betölteni az utána maradt űrt. Viszont az egy kevésbé szeretett hollywoodi produkcióból nőtte ki magát, melyet a katasztrófafilmes Roland Emmerich jegyzett még 1994-ben. A film megelőzte korát, az emberek nem is nagyon értették miről is szól, nem volt fogalmuk az ókori történeti utalásokról, ehhez még jött az usa légierejének katonái, akik egy idegen gyűrűn keresztül messzi világokba utaznak. Hajmeresztő ötlet, de briliáns és Emmerich egy olyan alternatív történésztől vette az ötletét, mint Erich von Däniken. A fazon a történelem és a régészet megmagyarázhatatlan, földönkívülinek vélt elméleteivel foglalkozik és szerinte az ókori istenek egytől-egyig ufok és a piramisok űrhajók leszállóhelyei voltak. Hát lehet hogy igaza van, kitudja. A főszereplők jók, Kurt Russell jó választás volt Jack O'Neill ezredesnek (kivéve a haja :D) és James Spader is méltó társa volt, a különc régész, Daniel Jackson szerepében. A távoli világ, az Abydos egy sivatag gyakorlatilag, nem mondanám látványosnak, mert a film olcsó volt és több trükkel spórolni kellett, ennek ellenére teljesen élvezhető és mai szemmel sem zavaró. Jópofa film ez, új irányt adott a scifinek, ugyan voltak hibái, amiket aztán a sorozat szépen kijavított. A műfaj kedvelőinek kötelező darab!


 
ifjJanóGyörgy   2016. 05. 26.

Íme egy film ami elindított valalmit a világban. Valamit aminek a mai napig rengeteg rajongója és "híve" van. Köztük én is. A színészi játék is óriási. Russel és Spader nagyon jól összedolgoznak, akárcsak a többi szinész. David Arnold zenéje is valami fenomenális, talán Williams-nek a Csillagok háborúja-hoz írt zenéjével is felér. És persze Emmerich... Hát az Emmerich. Maximális tisztelet neki ezért és az összes többi filmjéért.

 
Melack   2017. 07. 31.

Számomra meghatározó film, bármikor újra tudom nézni. A directors cut változatot javaslom mindenkinek, aki még nem látta.

 
hansi13   2016. 01. 19.

Az ég egy adta világon semmi baj nincs a Csillagkapuval, maximum annyi, hogy más világba visz, mint a többi sci-fi film. Ha valaki abba akar belekötni, akkor nyugodtan tegye meg, egyébként egy elég jól strukturált filmről van szó, ami látványos jelmezekkel és világokkal szeretné levenni az embert a lábáról, és helyenként szerintem sikerül is neki. Nem a kedvenc tudományos-fantasztikus filmem, de épp elég érdekességet találtam benne ahhoz, hogy szeressem.

Kurt Russell
 
Kicsit csalódott vagyok, sokat veszített a varázsából az egykoron rongyosra nézett műremek, de még ma is kiváló kikapcsolódást tud nyújtani. több»
 

A bolygó lószerű lényei valóban lovak és kutyák voltak jelmezben.

(magyaristvan)
 

Mexikóban rosszul fordították le a címet, és így a film a spanyol La puerta del tiempo címet kapta. Ez tükörfordításban azt jelenti, hogy: Az idő kapuja. Sok mexikói filmnéző azt hitte, hogy a csapat az időben utazik vissza.

(SódóGA)
 

James Spader egyszer azt nyilatkozta, hogy annyira rossznak találta a forgatókönyvet, hogy tulajdonképpen csak a pénz miatt vállalta el a szerepet.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.