Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Csillagkapu (1994)

Stargate
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
26
Képek
1
Videók

Galéria (26)

Kurt Russell

Videók (1)

 
Eastern79   2021. 02. 08.

legújabb vélemény

0
Egyiptomi kaland

Roland Emmerich-nek egyszerűen érzéke van a monumentális sci-fikhez. A maga idejében a Csillagkapu nagyot szólt, és bizony mai szemmel nézve is profi. Gyönyörű képek, remek történet, és James Spader élete talán legjobb alakítása. Kötelező darab.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

James Spader a 80-90 évek egyik feltörekvő színésze volt, aki azonban eltűnt, és beárazta magát a "B" kategóriás filmekre, egy-egy kivételtől eltekintve. A film maga nagyon jó, és újszerű elemekkel tűzdelt. Kellemes mozi, soha rosszabbat!

 
goat2000   2016. 11. 14.

0

A film nagyon látványosra sikerült, a története is megállja a helyét. Nagyon jól felépítették a filmet, érdekes a gondolatmenete. Nagyon jó lett a végkifejlet is.

 
Sodanth   2015. 10. 29.

0

Egyes ékzár kódolva! Teljesen elfogult leszek, mert én a Csillagkapu sorozaton nőttem fel. A militáns, űrutazós széria valami fantasztikus volt, majd 10 évig nyomták, azóta sem tudták betölteni az utána maradt űrt. Viszont az egy kevésbé szeretett ho... több»

 
ifjJanóGyörgy   2016. 05. 26.

0

Íme egy film ami elindított valalmit a világban. Valamit aminek a mai napig rengeteg rajongója és "híve" van. Köztük én is. A színészi játék is óriási. Russel és Spader nagyon jól összedolgoznak, akárcsak a többi szinész. David Arnold zenéje is valam... több»

 
Melack   2017. 07. 31.

0

Számomra meghatározó film, bármikor újra tudom nézni. A directors cut változatot javaslom mindenkinek, aki még nem látta.

 
hansi13   2016. 01. 19.

0

Az ég egy adta világon semmi baj nincs a Csillagkapuval, maximum annyi, hogy más világba visz, mint a többi sci-fi film. Ha valaki abba akar belekötni, akkor nyugodtan tegye meg, egyébként egy elég jól strukturált filmről van szó, ami látványos jelme... több»

A film összbevétele 196 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

A bolygó lószerű lényei valóban lovak és kutyák voltak jelmezben.

(magyaristvan)
 

Mexikóban rosszul fordították le a címet, így a film a spanyol La puerta del tiempo címet kapta. Ez tükörfordításban azt jelenti, Az idő kapuja. Sok mexikói filmnéző azt hitte, hogy a csapat az időben utazik vissza.

(SódóGA)
 

James Spader egyszer azt nyilatkozta, hogy annyira rossznak találta a forgatókönyvet, hogy tulajdonképpen csak a pénz miatt vállalta el a szerepet.

(SódóGA)
 

A film az elővetítésen csúfosat bukott. A rendező jó pár jelenetet újraforgatott, hogy a sztori érthetőbb legyen. A végleges verzió hatalmas sikert aratott.

(SódóGA)
 

A film zeneszerzője, David Arnold a felkérés előtt egy lemezboltban dolgozott eladóként.

(SódóGA)