A huszadik század elején egy régészcsoport egy különleges leletre bukkan Egyiptomban. A tudósoknak fogalmuk sincs, honnan származhat, és mi lehet a rendeltetése a kör alakú építménynek. Az objektum titkára hatvan évvel később Daniel Jackson (James Spader) állít fel elméletet, aki úgy véli, hogy a lelet egy földönkívüliek által épített kapu, amely segítségével utazni lehet a galaxisok között. Az amerikai kormány, hogy igazolja a feltevést, egy különleges katonákból álló csapatot szervez az utazásra.
Roland Emmerich-nek egyszerűen érzéke van a monumentális sci-fikhez. A maga idejében a Csillagkapu nagyot szólt, és bizony mai szemmel nézve is profi. Gyönyörű képek, remek történet, és James Spader élete talán legjobb alakítása. Kötelező darab.
Egyes ékzár kódolva! Teljesen elfogult leszek, mert én a Csillagkapu sorozaton nőttem fel. A militáns, űrutazós széria valami fantasztikus volt, majd 10 évig nyomták, azóta sem tudták betölteni az utána maradt űrt. Viszont az egy kevésbé szeretett ho... több»
Íme egy film ami elindított valalmit a világban. Valamit aminek a mai napig rengeteg rajongója és "híve" van. Köztük én is. A színészi játék is óriási. Russel és Spader nagyon jól összedolgoznak, akárcsak a többi szinész. David Arnold zenéje is valam... több»
Mexikóban rosszul fordították le a címet, így a film a spanyol La puerta del tiempo címet kapta. Ez tükörfordításban azt jelenti, Az idő kapuja. Sok mexikói filmnéző azt hitte, hogy a csapat az időben utazik vissza.
(SódóGA)James Spader egyszer azt nyilatkozta, hogy annyira rossznak találta a forgatókönyvet, hogy tulajdonképpen csak a pénz miatt vállalta el a szerepet.
(SódóGA)A film az elővetítésen csúfosat bukott. A rendező jó pár jelenetet újraforgatott, hogy a sztori érthetőbb legyen. A végleges verzió hatalmas sikert aratott.
(SódóGA)A készítők a tömegjelenetek forgatásakor sokszor bábukat használtak statiszták helyett, mert az olcsóbb volt.
(SódóGA)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »