Elhunyt a Csillagközi romboló rendezője, Robert M. YoungA kép forrása: dtomaset

99 éves korában elhunyt Robert M. Young rendező és operatőr.

Halálának hírét fia közölte a nyilvánossággal a közösségi médiában. “Állandóan fontos embereket veszítünk el, de aztán vannak olyanok, akik egy olyan szellemiséget testesítettek meg, amely valóban eredeti. Bob Young ilyen volt” - mondta John Cooper, a Sundance Filmfesztivál korábbi igazgatója az IndieWire-nek adott nyilatkozatában. 

Tanulmányait az MIT-n kezdte, majd a második világháború idején szolgált az Egyesült Államok hadseregében, a diplomáját végül a Harvardon szerezte meg. Robert M. Young pályafutását dokumentimfilmesként kezdte, majd első önálló rendezése, a Short Eyes 1977-ben jelent meg. 

A hatvanas években az NBC csatornánál dolgozott, ahol a Sit-In című filmje, amely Dr. Martin Luther King Jr. polgárjogi mozgalmának kezdeti napjaiban készült felvételeket tartalmazott, és amelyért Peabody-díjat nyert.

Ismert rendezései közé tartozik az Üdvözítő szerelem, Dominick és Eugene, A pokol bajnoka, a Szupercsatár, 2004-ben pedig dolgozott a Csillagközi romboló című sorozaton.

A rendezőt felesége, Lili, fiai, Andrew, Nick és Zack, lányai, Melissa és Sarah, valamint kilenc unokája gyászolják. Nyugodjék békében.

Hírességek, akiket 2024-ben veszített el a világ