Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
51%

Ébrenlét (2021)

Awake
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
4
Képek
1
Videók

Galéria (4)

Gina Rodriguez
Gina Rodriguez
Gina Rodriguez
Gina Rodriguez

Videók (1)

 
BoBamburg   2022. 01. 27.

legújabb vélemény

2

Ez borzalmas. Netflixen sajnos mostanában egész sok kimondottan béna horror van, és látni, hogy sok esetben a mennyiségre mennek, nem a minőségre. Már az elején lerí a filmről, hogy gagyi lesz, és az is lett. Pedig az alapötlet nem vészes, de a megvalósítás nevetséges.

 
herkedavid   2021. 06. 10.

3
Nagyon gyenge

Megnéztem a trailert, gondoltam, ez egy nagyon jó film lesz, érdekes, le fog kötni, kapok valami elgondolkodtató dolgot, de csalódtam. A cselekmény semmilyen, tipikus, család megy ide-oda, majdnem meghalnak, de mégse. Nem tudok semmi pozitív dolgot mondani, ami miatt bárkinek is ajánlom. Se egy csavar, se egy fordulat, amire felkaptam volna a fejem, hogy aztamindenit, ez már valami. Többet vártam, nem kaptam semmit.

 
KCintia   2021. 06. 10.

2
Unalmas, borzalmas

Az alap elgondolás egészen remek volt addig a pontig, amíg a kivitelezést nem láttam. A történet egyhangú, unalmas, semmi érzelem, semmi izgalom. Háttérzajnak ajánlom, annak fantasztikus volt.

 
jfruzsi97   2022. 01. 20.

1

Az alapkoncepció érdekes és jó lett volna. Sajnos a kivitelezés kevésbé, ami le is húzta a filmet.

 
Eastern79   2021. 06. 26.

0
Nesze semmi, fogd meg jól!

A film alapötlete érdekes, azonban pont a tudományos része nincs kidolgozva semennyire, így sci-finek nehezen nevezhető a Netflix produkciója. Vannak erős pillanatai, de azért még lett volna potenciál az alváshiány mellékhatásainak árnyalásában, ezen a téren akár a szürreális horror elemeit is belecsempészhették volna. Az utolsó előtti előtti pillanatban felbukkanó, faék egyszerűségű megoldás is el lett bénázva, ugyanis a cselekmény szerint az elektromos sokkolás kézenfekvőbb lett volna, mint a választott megoldás. Még így is vannak jó pillanatai, de sajnos unalmas lett, és vontatott. Még Jennifer Jason Leigh sem tudott hozzátenni, mert már megint egy unott arccal ténfergő karaktert kapott, nagyjából pont azt, mint a "kis Cronenberg" filmjében. A főszereplő Gina Rodriguez játéka sem kiemelkedő, valahogy nem tudtam izgulni érte. Kihagyott ziccer.

 
skyman   2021. 06. 08.

1

A központi ötlet teljesen rendben van, de a kivitelezés rettenetesen sántít. Sci-finek mondja a Netflix, de ne dőlj be, ez egy középszerű 'thriller'(?) a teljesen kihagyható fajtából.

 
stevepisti   2021. 06. 11.

0

Nem lenne rossz film, de a végére annyira átmegy B kategóriásba, hogy csak úgy ordít. Kb. a második felétől számomra teljesen elveszítette a hitelét az egész történet. Nagyon művi minden, a helyszín, a katonák viselkedése a reakciók. Kár érte, pedig ... több»

 

Ez a második film, amiben Jennifer Jason Leigh és Gina Rodriguez együtt szerepelnek a 2018-as Expedíció után.

(Hupka Adrián)
 
A záróakkord is meglehetősen keserédes, ami, bár végül kiderül, hogyan tudnak mégis aludni az emberek, nem maradandó élménnyel, hanem csak egy kiürült kávésbögrével és ébren átszunyókált másfél órával hagy magunkra. több»
 
Összességében semmi esetre sem mondhatjuk rossznak, mondhatnánk viccesen, hogy az Ébrenlét nem altat el minket, de sajnos végül áldozatául esünk a hanyag és túl egyszerű írói munkának. több»