50% 100 szavazat
Az űrhajós

Az űrhajós

Spaceman
Filmadatlap
16
Vélemények (16)
18
Szereplők (18)
12
Képek (12)
3
Videók (3)
2
Érdekességek (2)
Díjak
1
Filmkritika (1)
22
Cikkek (22)
Fórum
Master  

Hol nézheted

Adam Sandler
Adam Sandler
Adam Sandler
Carey Mulligan
Adam Sandler
Kunal Nayyar
Adam Sandler
Carey Mulligan
Isabella Rossellini
Adam Sandler
Adam Sandler
Adam Sandler

FILMINFÓ

Az árva kisfiúként, nagyszüleinél nevelkedett Jakub Procházka mindenen és mindenkin túltesz, hogy ő legyen az első cseh űrhajós.

(csd)

Rendező: Johan Renck
Forgatókönyvíró: Colby Day, Jaroslav Kalfar
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2024.03.01. | Netflix (2024.03.01.)
 
2024.03.27 Harper

legújabb vélemény

Beszélgetés és pszichodráma egy űrpókkal

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Fura film az Űrhajós, mert egyáltalán nem arról szól, amire számítanánk. Nem a tudományos fantasztikum, a világűr megismerése, vagy idegen civilizációk felkutatása áll a középpontjában, hanem valamiféle szürreális moralizálás magányról, kapcsolatokról és az élet értelméről. Az egyik fél egy cseh űrhajós (? WTF) a másik pedig egy rejtélyes űrpók. Adam Sandler, akinek színészi munkássága a gagyi szinonimájává vált az évtizedek alatt, ezúttal egy komolyabb karaktert formál meg. Sajnos maga a film gyenge, így a nagy áttörés elmarad Sandlert illetően is. Az űrhajós című film egy unalmas, szürreális pszicho-dráma, érdektelen konfliktusokkal, elcsépelt frázisokkal és gyenge színészi teljesítménnyel. Egyszer végig lehet szenvedni, ha épp nagyon nincs mit csinálnunk, de annyi bőven elég is belőle. Ha agyonütnének sem nézném meg újra. Ami az értékelést illeti, közepest adnék rá, csillagokban kifejezve három csillagot, százalékban 55%-ot, mert azért a sci-fi kísérlet megér ennyit. De a sok pszicho-maszlag után (mint például amilyen az Ad Astra vagy a Moonfall is volt) jó lenne már egy igazi sci-fi. A 3-test probléma című sorozat mondjuk pótol némi hiányt, de egy nagy sci-fi siker akkor is várat még magára.

1
 
2024.03.10 Master

Nagyon gyenge úgy, ahogy van

Sci-finek nem sci-fi, az biztos, inkább valamiféle pszicho-dráma. Adam Sandler gyenge benne, mint a vizezett meggysör, és a sztorit is alaposan elcs*szték. Kár az egészért, mert egy jó sci-fi már nagyon hosszú ideje várat magára. A sci-fi rajongókat kenyéren és vízen tartja a filmszakma sajnos, annyira kevés manapság a jó tudományos fantasztikum. Igazság szerint a Dűne sem az, és a Star Wars sem. Ami Adam Sandlert illeti: neve jó ideje a gagyi szinonimája, olyan sok vacak dologhoz adta már a nevét. Az űrhajósra 2 csillag is sok sajnos.

4
2
 
2024.03.18 sptt

Akár egy jó film is lehetne, figyelembe véve az alapötletet. Hogy miért nem lett az? Ki tudja? Az biztos, hogy ebből a filmből a világ legzseniálisabb színészei sem csináltak volna egy nézhető filmet, annyira unalmas lett. Ennyit Adam Sandler védelmé... Több

1
 
2024.03.02 Piczil Zsolt

Sajnos teljesen unalmas a film, Adam Sandler meg rossz színész. Ennél rosszabb élményem csak a Love (Szeretet, 2011) és a Fehér zaj c. filmekkel volt.

1
 
2024.03.10 Fikatours_blogger

Adam Sandler komikus korszaka után most a „művészi” szakaszába lépett. Lehet, hogy igaza van, mert tavaly állítólag a legjobban fizetett színész volt a világon. A szakma lehet, hogy értékeli az ilyen elvont produkciót, de a plebsz (mint én is), ahogy látom, nem vevő rá.

1
 

Volt már cseh nemzetiségű űrhajós. Vladimír Remek volt az, aki 1978-ban a Szojuz–28 fedélzetén repült az űrbe. Ő volt az első nem szovjet és nem amerikai űrhajós.Szerző: Hupka Adrián

#1
 

A tesztvetítések vegyes reakciói miatt a film majdnem 3 évig volt utómunkálatokban.Szerző: Hupka Adrián

#2
 
Értékelés: 6/10
(2024. 03. 22.)
Adam Sandler folytatja menetelését a komolyan vehető – vagy annak szánt – filmek világában. Legújabb alakítása egy sci-fi környezetbe helyezett, filozofikus-filozofáló közjátékokkal színesített személyes dráma, Az űrhajós. Mit hoz a saját örökségén túllépni igyekvő színész, és mit hoz maga a film? Leginkább felemás eredményt.... Több