Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
52%

Anya kontra androidok (2021)

Mother/Android
Filmadatlap
 
28
Szereplők
8
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Raúl Castillo
Chloë Grace Moretz
Algee Smith
Chloë Grace Moretz
Algee Smith

Videók (1)

 
Caravaggio1978   2022. 01. 16.

legújabb vélemény

2
A történet jó lett volna, de ismét nem jókat fogok írni...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film története szerint Georgia kétségbeesve döbben rá, hogy terhes, pedig az gyerek apját egy baleknak tartja, és ennek megfelelően megállás nélkül piszkálja. Az emberben felvetődik közben a kérdés, hogy ezeknek az embereknek hogyan jött össze egyáltalán a gyerek. Ja, a mai kornak megfelelően természetesen egy fekete srácról van szó... Abszolút nem összefüggő a történet, egymásnak percenként ellentmondanak a gondolatok és a cselekedetek. Persze nem tudom, hogy az androidok miért és hogyan foglaltak el mindent, ha néha egy léccel ártalmatlanná tehetőek... Nem bírt el velük a sereg. Nos elhangzik az is, hogy nagyon érzékenyek a hangokra, természetesen a főhősök egy kipufogódob nélküli terepmotorral igyekeznek az erdőbe, kilenc hónapos hassal a csaj jól állja a rallyt... Ezeket a képtelenséget oldalakon át tudnám sorolni. Persze az androidok mindenhol lesben állnak, de hogy miért, azt nem tudjuk meg, maga az egész film egy nagy kérdőjel. Az akciójelenetek szó szerint fájdalmas, kínos nevetést hoztak ki belőlem, egyszerűen fájt fizikailag, a frissen császározott anyuka - természetesen a csecsemőjével - harcol a robotok ellen. Annyira nevetséges volt. A nő egyszerűen nem tudom, hogy miért vállalta ezt a szerepet el, folyamatosan csúszik le a lejtőn, és úgy látom, ennek nem lesz vége.

 
Greta   2022. 01. 07.

4
Átlagos

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Inkább az érzelmeket, nem az intellektust célozza meg a film, egyszerű eszközökkel. Ha nem pszichopata a néző, nyilván zsigerből meghatódik az önfeláldozó szereteten, de ezt nem nevezném eredménynek: ha megcsiklandoznak, lehet nevetni fogsz. Nem tudom már megbocsájtani az ilyen elég jól megcsinált, de jelentéktelen filmeknek, hogy a logikát sutba dobják. Nem számít, csak haladjon a történet valamerre. Már az alapfelvetést sem értem: miért lázadnak fel az androidok, ha a film szerint nincsenek érzelmeik, bármikor gondolkodás nélkül feláldoznak bárkit (magukat is) a céljuk érdekében. Akkor milyen céljuk lehet? Nincs hatalomvágyuk, nem értékelik a saját életüket sem, mi a problémájuk? Elgépelte valaki a programjukat? SPOILER! Mindenkit tesztelnek, mielőtt beengedik egy bázisra, de a kis ravasz Artúr robit nem? Jaj...

1
 
Lóri Ádámcsik   2022. 01. 07.

1
Lerágott csont

0 izgalom volt benne. Mintha egy Zs kategóriás filmet néztem volna!

 
Zsuzsanna Fogarasi-Csató   2022. 01. 10.

1
Borzalmasan gyenge

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Miért nem bírt el a hadsereg a gépekkel, amikor vélhetően komolyabb technológia van a gondolkodó ember kezében, a gépeket ő gyártotta, mégis menekül? Bostonba egyszercsak bejutnak - de előtte miért nem? Arthur hogy jutott be teszt nélkül, és ott miként volt képes egyedül ekkora pusztítást végezni, szintén a hadsereg jelenléte mellett. Mi értelme volt az erdei házban fogva tartani embereket? Ki irányítja a katonai lépéseket az egyik vagy a másik oldalon? Tök gagyi film. Nagyot akart fogni, de semmire sem adott választ. A császár után egyik jelenetben kiugrik az ágyból a csaj, másikban már jajgat. Eltelik kb. fél nap, mire kikérdezik, hogy kivek is jött ide, addig a függöny mögött Arthur valakit megöl, ami szintén senkinek sem tűnik fel. Kínkeservesen sok a baromság ebben a filmben.

 
HannaK   2022. 01. 15.

0

Az előzetes alapján többet ígért, bár már a csapból is az fojt, hogy milyen rosszra sikeredett a film. Maga az ötlet a gépek lázadásával nem új keletű, de nem indult rosszul a történet. Kicsi felvezetéssel jobb lehetett volna, de bumm, belevágtunk a... több»

 
Petike98   2021. 12. 17.

1

Egész jó a hangulata, de a sztori az egy nagy nulla. Szerintem semmit sem veszít az, aki kihagyja. Máskülönben egy kicsit hatásvadásznak is éreztem, a szokatlansága valahogy nem vitte előrébba a koncepciót.

 
SzupiMester   2022. 01. 10.

0
Túl hosszú

20 percbe össze lehetett volna sűríteni az egészet.

 

A film Mattson Tomlin első rendezése.

(Hupka Adrián)
 

Chlöe Grace Moretz alaposan felkészült a várandós nő szerepére. Több gyermeket váró anyukával is konzultált, kórházakba látogatott és Lamaze-órákra is járt. Egy gyermekmegőrzőben is munkát vállalt, hogy megtanulja, hogyan kell törődni a gyermekekkel. Elmondása szerint a pelenkacsere volt a legkevésbé kedvelt aktivitása.

(Hupka Adrián)
 
A történet (amennyi van belőle) nem kibontakozik a szemünk előtt, hanem – csupa-csupa nagybetűvel – EL VAN JÁTSZVA. Izomból. Oscar díj helye a szekrényen előre kifényesítve. több»