Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
57%

Anya kontra androidok (2021)

Mother/Android
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Raúl Castillo
Chloë Grace Moretz
Algee Smith
Chloë Grace Moretz
Algee Smith

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2022. 08. 03.

legújabb vélemény

4
Chloë Grace Moretz a búsképű és nagyon tehetségtelen nő filmje!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Igazán nagylelkű és fenséges kifejezés Mattson Tomlin disztópiájára az időpazarlás szó, ami legfeljebb a házimunkához szükséges, ámde idegesítő alapzajnak felelhet meg. Ötlettelen, logikátlan és egészében felesleges. Nem tudni, ki gondolhatta, hogy ... teljes kritika»

2
 
Caravaggio1978   2022. 01. 16.

4
A történet jó lett volna, de ismét nem jókat fogok írni...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film története szerint Georgia kétségbeesve döbben rá, hogy terhes, pedig az gyerek apját egy baleknak tartja, és ennek megfelelően megállás nélkül piszkálja. Az emberben felvetődik közben a kérdés, hogy ezeknek az embereknek hogyan jött össze egyáltalán a gyerek. Ja, a mai kornak megfelelően természetesen egy fekete srácról van szó... Abszolút nem összefüggő a történet, egymásnak percenként ellentmondanak a gondolatok és a cselekedetek. Persze nem tudom, hogy az androidok miért és hogyan foglaltak el mindent, ha néha egy léccel ártalmatlanná tehetőek... Nem bírt el velük a sereg. Nos elhangzik az is, hogy nagyon érzékenyek a hangokra, természetesen a főhősök egy kipufogódob nélküli terepmotorral igyekeznek az erdőbe, kilenc hónapos hassal a csaj jól állja a rallyt... Ezeket a képtelenséget oldalakon át tudnám sorolni. Persze az androidok mindenhol lesben állnak, de hogy miért, azt nem tudjuk meg, maga az egész film egy nagy kérdőjel. Az akciójelenetek szó szerint fájdalmas, kínos nevetést hoztak ki belőlem, egyszerűen fájt fizikailag, a frissen császározott anyuka - természetesen a csecsemőjével - harcol a robotok ellen. Annyira nevetséges volt. A nő egyszerűen nem tudom, hogy miért vállalta ezt a szerepet el, folyamatosan csúszik le a lejtőn, és úgy látom, ennek nem lesz vége.

 
Greta   2022. 01. 07.

4
Átlagos

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Inkább az érzelmeket, nem az intellektust célozza meg a film, egyszerű eszközökkel. Ha nem pszichopata a néző, nyilván zsigerből meghatódik az önfeláldozó szereteten, de ezt nem nevezném eredménynek: ha megcsiklandoznak, lehet nevetni fogsz. Nem tudom már megbocsájtani az ilyen elég jól megcsinált, de jelentéktelen filmeknek, hogy a logikát sutba dobják. Nem számít, csak haladjon a történet valamerre. Már az alapfelvetést sem értem: miért lázadnak fel az androidok, ha a film szerint nincsenek érzelmeik, bármikor gondolkodás nélkül feláldoznak bárkit (magukat is) a céljuk érdekében. Akkor milyen céljuk lehet? Nincs hatalomvágyuk, nem értékelik a saját életüket sem, mi a problémájuk? Elgépelte valaki a programjukat? SPOILER! Mindenkit tesztelnek, mielőtt beengedik egy bázisra, de a kis ravasz Artúr robit nem? Jaj...

1
 
indingo   2022. 02. 26.

3

Annyira le lett húzva a film mindenhol, hogy félve ültem neki a megnézésének. Az androidok világa egy sci-fi, ami valakinek vagy bejön, vagy nem. Vannak olyan filmek, amik patikamérlegen vannak kimérve. Mások kicsit egyszerűbbek, könnyebben befogadha... több»

 
zsena   2022. 06. 10.

3
Zseniális posztapokaliptikus, végítéletszerű kompromisszum sci-fi

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Általában ha megnézek egy filmet, ami a zsánereim közé tartozik, és utána ha elkap a hév, hogy mások által írt kommenteket olvassak, mindig az lesz a vége, hogy leírom a véleményem az adott alkotásról. Vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, visz... teljes kritika»

2
 
Lóri Ádámcsik   2022. 01. 07.

1
Lerágott csont

0 izgalom volt benne. Mintha egy Zs kategóriás filmet néztem volna!

 
kevelin   2022. 03. 26.

0

Ezt a filmet kár volt megcsinálni. A sztori jó lenne, hogy a robotok/androidok fellázadnak az emberek ellen, de annyira unalmasan és semmitmondón lett megcsinálva, hogy az már fáj. Végig sem tudtam nézni, mert nem kötött le, inkább azt éreztem, az időmet rabolja.

 

A film Mattson Tomlin első rendezése.

(Hupka Adrián)
 

Chlöe Grace Moretz alaposan felkészült a várandós nő szerepére. Több gyermeket váró anyukával is konzultált, kórházakba látogatott és Lamaze-órákra is járt. Egy gyermekmegőrzőben is munkát vállalt, hogy megtanulja, hogyan kell törődni a gyermekekkel. Elmondása szerint a pelenkacsere volt a legkevésbé kedvelt aktivitása.

(Hupka Adrián)
 
A történet (amennyi van belőle) nem kibontakozik a szemünk előtt, hanem – csupa-csupa nagybetűvel – EL VAN JÁTSZVA. Izomból. Oscar díj helye a szekrényen előre kifényesítve. több»