A pillangó-hatás elméletének lényege, hogy világunkban térben és időben minden mindennel összefügg – legapróbb cselekedeteink alapjaiban változtat(hat)ják meg a jövőt. Evan Treborn gyerekkorában emlékezetkiesésektől szenvedett, így életének bizonyos momentumai elvesztek. Amikor tudatánál… több»
Mit tennél, ha egy nap ráeszmélnél, hogy tökéletesnek vélt életed esetleg mégsem olyan tökéletes, mint amilyennek eddig tartottad? Ha a gyerekkori naplóidat olvasva olyan emlékek törnek elő a tudatod mélyéről, amik nem hiába voltak eltemetve? Amikor ... teljes kritika»
Nagyon-nagyon szeretem ezt a filmet. Érdekes témát feszeget és drámai a vége, hogy jobb ha meg sem ismerik egymást. Készült 2. és 3. rész is , de azt senki se nézze meg, ha kedvez az élete.
Majdnem 10 évvel ezelőtt láttam először ezt a filmet, akkoriban még sokkal jobbszívű voltam, egy másik filmes oldalon jóra értékeltem. Most bezzeg erősen billeg a rossz és a gyenge között. Az ilyen „időugrálós” filmeket („Forráskód”, „Időhurok”, „Mr. Nobody”, stb.) nem kedvelem, most kivételként a „Különvélemény” jut az eszembe. A gyerekszereplős filmek, különösen, ha szinkronizáltak, sem a kedvemre valók, mert vagy a hallásommal van baj, vagy rosszul választják ki a magyar gyerekhangokat. Mivel már kétszer láttam ezt a filmet, bizton állíthatom, hogy többet az életben nem akarom megnézni, ez természetesen vonatkozik a sokak szerint ótvar folytatásaira is. Nehezen tudom megérteni azokat az értékelőket, akik szerint „Ez minden idők 158. legjobb filmje!” Persze találóan igaz az a mondás, hogy „ízlések és pofonok különböznek”. Tán az idő múlásával az adott személy véleménye is változhat. Egy videómegosztón utólag a film négy befejezését néztem meg, nekem a rendezői változat tetszett a legjobban, de ha ez valósult volna meg, nem lett volna film.
Logan Lermannak sötétbarna kontaklencsét kellet viselnie a forgatáson, hogy szemszíne megegyezzen Aston Kutcher szeme színével, ugyanis Lermannak égszínkék szeme van.
(dailyfilmsan)Minden börtönben leforgatott jelenet valódi börtönben, Washington állami börtönében, valódi foglyokkal forgattak.
(dailyfilmsan)A filmnek készült folytatása is Pillangó-hatás 2 címmel, ám ezt nem lehet klasszikus folytatásnak nevezni, hiszen nem a cselekmény folytatódik, illetve nem a történet van továbbgondolva, inkább amolyan remake-je az első résznek, avagy újragondolása. Pár évre rá elkészült a harmadik rész is.
(citizenfour99)A film költségvetése 13 millió dollár volt, és 96 060 858 dollárt termelt világszerte.
(citizenfour99)A filmet a kritika elég kedvezőtlenül fogadta. Ezt tükrözi a rottent. nevű kritikaösszegző oldal, melyen 33%-os a film. Méghozzá 55 pozitív és 114 negatívabb jellegű kritikával.
(citizenfour99)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »