Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

A tökéletes trükk (2006)

The Prestige
Filmadatlap
 
29
Szereplők
152
Vélemények
71
Képek
2
Videók

Galéria (71)

Christian Bale
Hugh Jackman
Hugh Jackman
David Bowie
Andy Serkis
Michael Caine
Christian Bale
Michael Caine
Scarlett Johansson
Hugh Jackman

Videók (2)

 
Attyla Nézhetetlen  2020. 12. 19.

legújabb vélemény

0

Túlértékelt.

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Nagyon érdekes, izgalmas film, néhol kicsit sokkoló is. Végig fordulatos, remek a színészi játék és a díszlet is. Simán többször nézős, még sokadik megnézés után is feltűnik benne valami kis apróság, egy újabb összefüggés. Nekem nagyon tetszett.

 
Shelby07   2018. 01. 11.

0

Nagyon elgondolkodtató, hihetetlen fordulatokkal. Nagyszerű film, nem egyszer nézhető film, végig élveztem.

 
indingo   2018. 03. 17.

0

Sose felejtem el, amikor először láttam. Annyira ingergazdag volt a film, hogy csak kapkodtam a fejem. Egy remek történet, amely az időben is kószál, pazar színészek, némi történelem, meghintve egy kis misztikummal.

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Nem olyan régen volt szerencsém megnézni a filmet és azt kell mondjam, hogy bámulatos. Remekül elszórakoztatja a nézőt, nem egy főnyeremény de mégis magával ragad.

 
rbernadett   2015. 09. 08.

0

Nagyon - nagyon szeretem ezt a filmet, mert hosszú idő után ez volt az első film, aminek sikerült meglepnie. Annak idején, amikor először láttam szinte nulla elvárásaim voltak vele szemben, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy teljesen a képerny... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

0

Bale és Jackman. Jó színészek, de itt most ebben a felejthető filmben nem tudtak maradandót alkotni. A film mondanivalója, hogy mindenáron, és mindent fel kell áldozni a cél érdekében. Ennyi, megnéztem, és többet nem is fogom.

A film összbevétele 109 676 311 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 40 millió dollár volt és jelenleg 109 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

Christopher Nolan számos jelenetben kézi kamerát és természetes fényeket használt, hogy a film légköre természetes és organikus legyen.

(ps)
 

A filmet sokban ihlette Chung Ling Soo, a kínai bűvész, aki valójában William Ellsworth Robinson volt. William állítólag 19 éven keresztül képes volt fenntartani Chung Ling Soo álcáját, természetesen a színpadon kívül is.

(ps)
 

A filmben Tesla és Edison rivalizálása párhuzamba állítható Borden és Angier rivalizálásával.

(ps)
 

A film (és a regény) eredeti címe a "The Prestige," ami megfelel a magyarban is ismert presztizs-nek, csakhogy az író a presztizst jelentő buvésztrükkön túl a latin "praestigium"-ra is utal, ami "illúziót" jelent.

(ps)
 
Kinek ajánljuk: bárkinek, akit egy kicsit is érdekel a századfordulós London rejtélyes világa és az arra jellemző hangulat, amit korábban már oly’ sokszor sikeresen filmvászonra vittek. több»