Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
91

A tökéletes trükk

(The Prestige)
 
Greti0430  2015. 03. 23. 17:13

Ajánlom azoknak, akik szeretik a bűvészes filmeket. Mesterien van jelen a mágia, és az emberi gyarlóság keverve. Mit meg nem teszünk a sikerért? Mit fel nem áldozunk? És a legvégső kérdés: Ki is az, akit átvertek?

 
rbernadett  2015. 09. 08. 06:29

Nagyon - nagyon szeretem ezt a filmet, mert hosszú idő után ez volt az első film, aminek sikerült meglepnie. Annak idején, amikor először láttam szinte nulla elvárásaim voltak vele szemben, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy teljesen a képernyő elé szögez a produkció. A történet lenyűgöző, az alakítások kifogástalanok, mondhatni tökéletes. Többször nézős! Nagyon ajánlom!

 
Snowball  2016. 12. 12. 23:21

Ebben a filmben semmi olyan potenciál nem volt ami miatt magával tudná ragadni a nézőjét. Én így éreztem mindenesetre és max azon tudtam szórakozni, hogy ilyen botorságot is ki lehet adni. Szörnyen rossz lett.

 
mdlg4th  2016. 02. 04. 19:52

Ez kegyetlen módon volt szörnyű, ha nem sértek meg vele senkit. Természetesen ez csak egy egyéni vélemény ettől bátran tetszhet, akinek épp olyan az ízlése, de nekem ez egyáltalán nem jött be kellett volna bele valami plusz de elmaradt.

 
ZeroHero  2015. 05. 05. 00:53

Nem vagyok egy nolan fan, de ami jó az jó :) A 10 pontot erősnek érezném, de 8as simán megvan sztem. Amúgy is kevés a bűvészes mozi, sőt, ezen kívül az Edward Nortonos mágust tudnám még fejből mondani, de az nekem nem tetszett ennyire, 7 pontos mondjuk. Az a szemfényvesztős hülyeség meg egy ostobaság, szokásos parasztvakítás, akár michael bay is rendezhette volna mert kb azon a szinten mozog.

Itt azért van jó zene, vannak karakterek, szerintem a sztori is érdekes, ez a valódi trükk vs. igazi technika szembenállás, vagy együtt hatás. A maga kategóriájában teljesen jó. Ez nem ostoba akció film, hanem kicsit misztikus/drámai dolog.

Christian Bale
Hugh Jackman
Hugh Jackman
David Bowie
Andy Serkis
Michael Caine
Christian Bale
Michael Caine
Scarlett Johansson
Hugh Jackman
Smoking Barrels: A tökéletes trükk
Szerintem A tökéletes trükk akkor igazán tartalmas remekmű, ha nem csak a hatalmas egók egymásnak feszülését, hanem a cél érdekében történő feláldozások méretét is képesek vagyunk elismerni, végtére is az ember életének legfontosabb céljaiért áldozni kell. Arról pedig mindenki maga dönt, hogy ennek érdekében bepiszkolja e a kezét, és hogy aki ezt megteszi, az tekinthető-e rossz embernek.

9/10
 

Christopher Nolan számos jelenetben kézi kamerát és természetes fényeket használt, hogy a film légköre természetes és organikus legyen.

(ps)
 

A film Christopher Priest azonos című regénye alapján készült.

(ps)
 

A filmet sokban ihlette Chung Ling Soo, a kínai bűvész, aki valójában William Ellsworth Robinson volt. William állítólag 19 éven keresztül képes volt fenntartani Chung Ling Soo álcáját, természetesen a színpadon kívül is.

(ps)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.