Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

A tökéletes trükk (2006)

The Prestige
Filmadatlap
 
29
Szereplők
154
Vélemények
70
Képek
2
Videók

Galéria (70)

Christian Bale
Hugh Jackman
Hugh Jackman
David Bowie
Andy Serkis
Michael Caine
Christian Bale
Michael Caine
Scarlett Johansson
Hugh Jackman

Videók (2)

 
JRD   2023. 01. 05.

legújabb vélemény

0

Egy időben kedvenc filmnek számított nálam (alapban sok kedvenc filmem van), de nemrég újra megnéztem, és nem volt már bennem az a lelkesedés, mint első alkalommal. Jackman és Bale, noha fantasztikus színészek, itt valahogyan "elsikkadtak". Valahogya... több»

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Nagyon érdekes, izgalmas film, néhol kicsit sokkoló is. Végig fordulatos, remek a színészi játék és a díszlet is. Simán többször nézős, még sokadik megnézés után is feltűnik benne valami kis apróság, egy újabb összefüggés. Nekem nagyon tetszett.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

1

Bale és Jackman. Jó színészek, de itt most ebben a felejthető filmben nem tudtak maradandót alkotni. A film mondanivalója, hogy mindenáron, és mindent fel kell áldozni a cél érdekében. Ennyi, megnéztem, és többet nem is fogom.

 
Yosihiro   2016. 05. 19.

1

Nem semmi film azt hiszem ez mindenképp egy olyan kikapcsolós film amit látni kell. remek szinészi alakítások és káprázatos trükkök! csak ajánlani tudom aki tudja nézze meg azt hiszem ezzel mindent elmondtam és az 5 csillag is magáért beszél :) Üdv YOI

 
Shelby07   2018. 01. 11.

0

Nagyon elgondolkodtató, hihetetlen fordulatokkal. Nagyszerű film, nem egyszer nézhető film, végig élveztem.

 
indingo   2018. 03. 17.

0

Sose felejtem el, amikor először láttam. Annyira ingergazdag volt a film, hogy csak kapkodtam a fejem. Egy remek történet, amely az időben is kószál, pazar színészek, némi történelem, meghintve egy kis misztikummal.

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Nem olyan régen volt szerencsém megnézni a filmet és azt kell mondjam, hogy bámulatos. Remekül elszórakoztatja a nézőt, nem egy főnyeremény de mégis magával ragad.

A film összbevétele 109 676 311 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 40 millió dollár volt és jelenleg 109 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

Christopher Nolan számos jelenetben kézi kamerát és természetes fényeket használt, hogy a film légköre természetes és organikus legyen.

(ps)
 

A filmet sokban ihlette Chung Ling Soo, a kínai bűvész, aki valójában William Ellsworth Robinson volt. William állítólag 19 éven keresztül képes volt fenntartani Chung Ling Soo álcáját, természetesen a színpadon kívül is.

(ps)
 

A filmben Tesla és Edison rivalizálása párhuzamba állítható Borden és Angier rivalizálásával.

(ps)
 

A film (és a regény) eredeti címe a "The Prestige," ami megfelel a magyarban is ismert presztizs-nek, csakhogy az író a presztizst jelentő buvésztrükkön túl a latin "praestigium"-ra is utal, ami "illúziót" jelent.

(ps)
 
Kinek ajánljuk: bárkinek, akit egy kicsit is érdekel a századfordulós London rejtélyes világa és az arra jellemző hangulat, amit korábban már oly’ sokszor sikeresen filmvászonra vittek. több»