Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
10
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 18.

legújabb vélemény

Samuel L.Jackson és Bruce Willis a hátán viszik ezt a filmet,és nem hiába!Zseniális mozi lett,szemet gyönyörködtető képsorokkal.Jó történet,szuper módon kivitelezve.

 
Kóborló   2019. 08. 17.

a nap véleménye

Egy szuperhős nem mindennapi születése

Rengeteget hallottam már erről a filmről, mégis valahogy eddig mindig elnapoltam a megtekintését, mert valahol azt éreztem, hogy kissé túlzó volt azon vélemények száma, ahol annyira dicsérték eme alkotást. Viszont kijelenthetem, hogy igenis tévedtem ezzel kapcsolatban, mert A sebezhetetlen egy nagyon jó kis film lett. Sok helyen olvastam már, hogy a szuperhősfilmek közé sorolják ezt a filmet is, és mivel az elmúlt közel másfél évtizedben ezek a filmek elképesztő mennyiségben elárasztották a mozivásznakat, valamint kedvelem Bruce Willis-t és Samuel L. Jacksont, gondoltam, végre pótlom elmaradásomat eme "szuperhősfilmmel" kapcsolatban. Viszont, amit kaptam végeredményként, arra finoman szólva sem számítottam. Azzal kezdeném, hogy A sebezhetetlen az egyik legjobb olyan szuperhősfilm, ahol a látványvilág és a számítógépes effektek sokasága egy pillanatra sem érhető tetten, viszont minden más egyéb területen kiemelkedőként teljesített. Mint szinte minden szuperhősfilmben, itt is található valamiféle drámai szál is; ezek általában inkább a képregények hasábjain érvényesülnek, hisz általában a látványvilág és az elképesztő történetek miatt a drámai dolgok kissé háttérbe szorulnak a legtöbb filmes feldolgozás során, itt azonban a film rendezője és forgatókönyvírója, M. Night Shyamalan pont, hogy megfordítja ezt az arányt. Azon nézők, akik elsősorban azért kezdték el nézni eme filmet, ... több»


 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

Alapfilm. Hiába sorolják szuperhősös film kategóriába, én nem tartom annak. Egyszerűen a hangulata, a mondanivalója, a színészi játékok, szóval minden passzol.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 02.

Különleges szuperhősfilm

Megmondom őszintén, én nem vagyok nagy rajongója a szuperhős filmeknek, pláne azóta, hogy napjainkban éves szinten tucatszámra árasztják el a mozitermeket az ilyen-olyan szuperhősök. A sebezhetetlenben viszont éppen az tetszett, hogy bár szuperhős filmnek lehet tekinteni, mégis nagyon különleges a maga egyedi módján. Ami a leginkább tetszett benne, hogy a képregényekben megjelenő allegóriát (a két tökéletesen ellentétes jó és rossz küzdelme) nagyon ügyesen ültette át a saját narratívájába. Ilyen szintű eszmefuttatást a képregények logikájáról még sosem hallottam, ahogy azt a filmben Jackson karaktere felvázolta. Bruce Willis részéről pedig éppen az tetszett, hogy egyáltalán nem olyan figurát játszott, mint amilyet megszoktam tőle (pl. Die Hard és Red filmek). Azt éreztem az ő karakterében, hogy nem akar itt világot megváltani, élni akarja a kis életét a maga szerencsés módján, csakhogy közbeszól egy nagyon furcsának tűnő idegen, aki képregény hősökről, szuper képességekről, meg egy görbe két végpontjáról papol. Ám ahogy haladunk előre, úgy tűnik, az őrültségnek tűnő teóriákban mégis lehet valami. Ami meglepett az egészben, hogy sokkal drámaibb lett az egész film (fel voltam készülve rá, hogy inkább az akció fog dominálni, de szerencsémre nem így lett), nemcsak a David Dunn és a Porcelán közti viszonyban, hanem a főszereplő családja körül is a dráma kapott hangsúlyt (lám, hátrán... több»

 
Deku   2017. 12. 10.

Annyira oda voltam ettől a filmtől, hogy egymás után képes voltam háromszor is megtekinteni. Nagyon izgalmas eredeti történet. Ritka tökéletes alkotás és szemet gyönyörködtető.

 
HercegPeter   2018. 08. 23.

Az Összetörve miatt néztem újra, hogy a közelgő közös folytatásra, a Glass-ra képben legyek mindennel és azt kell mondanom, hogy az a film nem lett olyan jó, mint ez. De azért várom az új filmet, jó előérzetem van vele kapcsolatban. Nem egy klasszikus értelemben vett szuperhős filmről van szó, bár a vége már arra hajaz. Ma ezt a filmet már nehezebb lenne eladni, mert itt inkább a történet a lényeg és sokkal kevesebb benne az akció. A mai nézők pedig a látványt szeretik, mert nem akarnak gondolkodó filmeket nézni. Bruce Willis itt még tudott minőségi mozikat produkálni, ami manapság már egyre kevésbé jellemző rá. Ahogy M. Night Shyamalan filmjei is gyengülnek mostanában. Egy igazi kétszereplős alkotás, a jó a rossz ellen. Nincs túlbonyolítva, de azért figyelni kell. A végén a csattanó is olyan, amilyet sokan szeretnének a filmjeikbe betenni, de csak nagyon ritkán sikerül. A zene is említésre méltó. A film nem kapkod, elég lassan halad, ennek ellenére mégsem válik unalmassá vagy lapossá. A folytatás szerintem furcsa lesz, hiszen egy gondolkodós, értelmes filmet kevernek össze egy izgalmasabb thriller-rel. Kíváncsi vagyok, hogy fog együttműködni a két film.

 
GedyPapa   2019. 01. 18.

Kicsit csalódás

Az Üveg megjelenése miatt fontosnak tartottam feleleveníteni a sorozat korábbi részeit. Számomra a Sebezhetetlen kimaradt a korábbiakban, ezért mindenképpen meg akartam nézni. Sokan szuperhős filmként aposztrofálták, azonban szerintem ez sokkal inkább pszichológiai hátterű alkotás, mintsem szuperhős film. Főleg abban a korban nem nevezném annak, amikor a Marvel és a DC tucatszám adja ki az ilyen jellegű filmeket. Mind Bruce Willis, mind Samuel L. Jackson kiválóan hozza a rá szabott szerepet, viszont helyenként igen vontatott és nincs meg a végén a grandiózus lezárás, amire én végig számítottam volna. Így egy kicsit csalódássá volt a lezárás. Igaz, hogy volt egy kis csavarintás az utolsó részegységben, de mégse okozott akkora "hűha" élményt, mint amit elvártam volna.

A film összbevétele 154 500 000 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor a film elején Elijah édesanyja megajándékozza a fiát egy képregénnyel, egy valós képregényt adott neki, méghozzá az Action Comics azon darabját, amelyben első alkalommal találkozhatunk Superman karakterével.

(Kóborló )
 

Az Elijah édesanyját alakító színésznő, Charlayne Woodard a való életben 5 évvel fiatalabb, mint az Elijah-t alakító Samuel L. Jackson.

(Kóborló )
 

248,1 millió dollár összbevételt produkált a film.

(LionelMessi10)
 

A film költségvetése 75 millió dollár volt.

(LionelMessi10)
 

Quentin Tarantino 2009-ben úgy nyilatkozott, hogy A sebezhetetlen az egyike azon kedvenc filmjeinek, amelyet 1992 óta készítettek (vagyis, amióta Tarantino is rendez játékfilmet).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film ötletét Shyamalan a Hatodik érzék készítése során találta ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A stadion, ahol David Dunn dolgozik, az a valóságban a Franklin Field at the University of Pennsylvanián található. Ez az állam legrégebbi stadionja, s itt alkalmaztak először elektromos eredményjelzőt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A sebezhetetlen volt Bruce Willis és Samuel L. Jackson negyedik közös produkciója (korábban a Haláli fegyverben, a Ponyvaregényben és a Die Hard - Az élet mindig drágában dolgoztak együtt).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Julianne Moore-nak felajánlották Audrey Dunn szerepét, ám a színésznő dobta a lehetőséget a Hannibal című film kedvéért (ott ő alakította Clarice Starlinget).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Rendezői cameo: M. Night Shyamalan egy drogdílert alakít a stadionban, akit David Dunn meg is motoz.

(ArpiHajdu és Réci)
 
A sebezhetetlen legnagyobb erőssége, hogy remekül adagolja a különleges, már-már természetfelettinek tűnő jelenségek kibontakozását egy hétköznapi, reális világban. 8/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.