Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
10
Képek
2
Videók
 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

Alapfilm. Hiába sorolják szuperhősös film kategóriába, én nem tartom annak. Egyszerűen a hangulata, a mondanivalója, a színészi játékok, szóval minden passzol.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 02.

Megmondom őszintén, én nem vagyok nagy rajongója a szuperhős filmeknek, pláne azóta, hogy napjainkban éves szinten tucatszámra árasztják el a mozitermeket az ilyen-olyan szuperhősök. A sebezhetetlenben viszont éppen az tetszett, hogy bár szuperhős filmnek lehet tekinteni, mégis nagyon különleges a maga egyedi módján. Ami a leginkább tetszett benne, hogy a képregényekben megjelenő allegóriát (a két tökéletesen ellentétes jó és rossz küzdelme) nagyon ügyesen ültette át a saját narratívájába. Ilyen szintű eszmefuttatást a képregények logikájáról még sosem hallottam, ahogy azt a filmben Jackson karaktere felvázolta. Bruce Willis részéről pedig éppen az tetszett, hogy egyáltalán nem olyan figurát játszott, mint amilyet megszoktam tőle (pl. Die Hard és Red filmek). Azt éreztem az ő karakterében, hogy nem akar itt világot megváltani, élni akarja a kis életét a maga szerencsés módján, csakhogy közbeszól egy nagyon furcsának tűnő idegen, aki képregény hősökről, szuper képességekről, meg egy görbe két végpontjáról papol. Ám ahogy haladunk előre, úgy tűnik, az őrültségnek tűnő teóriákban mégis lehet valami. Ami meglepett az egészben, hogy sokkal drámaibb lett az egész film (fel voltam készülve rá, hogy inkább az akció fog dominálni, de szerencsémre nem így lett), nemcsak a David Dunn és a Porcelán közti viszonyban, hanem a főszereplő családja körül is a dráma kapott hangsúlyt (lám, hátrány is származhat abból, ha az ember nagyon ritkán beteg, s mindent épp bőrrel tud megúszni). Talán ebből kifolyólag is A sebezhetetlen számomra az egyik leglassabb folyású szuperhősös mozi. Ahogy pedig egy (jó) Shyamalan filmtől azt megszokhattuk, a végén kap egy fontos csavart a történet, amelyre azért itt jobban lehet szerintem számítani, mint a Hatodik érzék esetében, mégis tudott meglepetést okozni. Bár szinkronosan láttam, de sem Willis, sem Jackson esetében nem a megszokott színészek adták a hangjukat (előbbinél Szakácsi Sándor, utóbbinál Kálid Artúr volt). Még a film megnézése előtt, s az alatt is azon gondolkodtam, hogy hol lesz benne az a rész, amellyel kapcsolódni tud majd a Széttörvéhez, hiszen mostanában ez lett a nagy hír, hogy a két film összekapcsolódásából készít új filmet Shyamalan. Most már számomra is tiszta a kép.


 
Deku   2017. 12. 10.

Annyira oda voltam ettől a filmtől, hogy egymás után képes voltam háromszor is megtekinteni. Nagyon izgalmas eredeti történet. Ritka tökéletes alkotás és szemet gyönyörködtető.

 
HercegPeter   2018. 08. 23.

Az Összetörve miatt néztem újra, hogy a közelgő közös folytatásra, a Glass-ra képben legyek mindennel és azt kell mondanom, hogy az a film nem lett olyan jó, mint ez. De azért várom az új filmet, jó előérzetem van vele kapcsolatban. Nem egy klasszikus értelemben vett szuperhős filmről van szó, bár a vége már arra hajaz. Ma ezt a filmet már nehezebb lenne eladni, mert itt inkább a történet a lényeg és sokkal kevesebb benne az akció. A mai nézők pedig a látványt szeretik, mert nem akarnak gondolkodó filmeket nézni. Bruce Willis itt még tudott minőségi mozikat produkálni, ami manapság már egyre kevésbé jellemző rá. Ahogy M. Night Shyamalan filmjei is gyengülnek mostanában. Egy igazi kétszereplős alkotás, a jó a rossz ellen. Nincs túlbonyolítva, de azért figyelni kell. A végén a csattanó is olyan, amilyet sokan szeretnének a filmjeikbe betenni, de csak nagyon ritkán sikerül. A zene is említésre méltó. A film nem kapkod, elég lassan halad, ennek ellenére mégsem válik unalmassá vagy lapossá. A folytatás szerintem furcsa lesz, hiszen egy gondolkodós, értelmes filmet kevernek össze egy izgalmasabb thriller-rel. Kíváncsi vagyok, hogy fog együttműködni a két film.

 
GedyPapa   2019. 01. 18.
Kicsit csalódás

Az Üveg megjelenése miatt fontosnak tartottam feleleveníteni a sorozat korábbi részeit. Számomra a Sebezhetetlen kimaradt a korábbiakban, ezért mindenképpen meg akartam nézni. Sokan szuperhős filmként aposztrofálták, azonban szerintem ez sokkal inkább pszichológiai hátterű alkotás, mintsem szuperhős film. Főleg abban a korban nem nevezném annak, amikor a Marvel és a DC tucatszám adja ki az ilyen jellegű filmeket. Mind Bruce Willis, mind Samuel L. Jackson kiválóan hozza a rá szabott szerepet, viszont helyenként igen vontatott és nincs meg a végén a grandiózus lezárás, amire én végig számítottam volna. Így egy kicsit csalódássá volt a lezárás. Igaz, hogy volt egy kis csavarintás az utolsó részegységben, de mégse okozott akkora "hűha" élményt, mint amit elvártam volna.

 
A sebezhetetlen legnagyobb erőssége, hogy remekül adagolja a különleges, már-már természetfelettinek tűnő jelenségek kibontakozását egy hétköznapi, reális világban. 8/10 több»
 

248,1 millió dollár összbevételt produkált a film.

(LionelMessi10)
 

A film költségvetése 75 millió dollár volt.

(LionelMessi10)
 

Quentin Tarantino 2009-ben úgy nyilatkozott, hogy A sebezhetetlen az egyike azon kedvenc filmjeinek, amelyet 1992 óta készítettek (vagyis, amióta Tarantino is rendez játékfilmet).

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.