Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
29
Képek
2
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 02.

Megmondom őszintén, én nem vagyok nagy rajongója a szuperhős filmeknek, pláne azóta, hogy napjainkban éves szinten tucatszámra árasztják el a mozitermeket az ilyen-olyan szuperhősök. A sebezhetetlenben viszont éppen az tetszett, hogy bár szuperhős filmnek lehet tekinteni, mégis nagyon különleges a maga egyedi módján. Ami a leginkább tetszett benne, hogy a képregényekben megjelenő allegóriát (a két tökéletesen ellentétes jó és rossz küzdelme) nagyon ügyesen ültette át a saját narratívájába. Ilyen szintű eszmefuttatást a képregények logikájáról még sosem hallottam, ahogy azt a filmben Jackson karaktere felvázolta. Bruce Willis részéről pedig éppen az tetszett, hogy egyáltalán nem olyan figurát játszott, mint amilyet megszoktam tőle (pl. Die Hard és Red filmek). Azt éreztem az ő karakterében, hogy nem akar itt világot megváltani, élni akarja a kis életét a maga szerencsés módján, csakhogy közbeszól egy nagyon furcsának tűnő idegen, aki képregény hősökről, szuper képességekről, meg egy görbe két végpontjáról papol. Ám ahogy haladunk előre, úgy tűnik, az őrültségnek tűnő teóriákban mégis lehet valami. Ami meglepett az egészben, hogy sokkal drámaibb lett az egész film (fel voltam készülve rá, hogy inkább az akció fog dominálni, de szerencsémre nem így lett), nemcsak a David Dunn és a Porcelán közti viszonyban, hanem a főszereplő családja körül is a dráma kapott hangsúlyt (lám, hátrány is származhat abból, ha az ember nagyon ritkán beteg, s mindent épp bőrrel tud megúszni). Talán ebből kifolyólag is A sebezhetetlen számomra az egyik leglassabb folyású szuperhősös mozi. Ahogy pedig egy (jó) Shyamalan filmtől azt megszokhattuk, a végén kap egy fontos csavart a történet, amelyre azért itt jobban lehet szerintem számítani, mint a Hatodik érzék esetében, mégis tudott meglepetést okozni. Bár szinkronosan láttam, de sem Willis, sem Jackson esetében nem a megszokott színészek adták a hangjukat (előbbinél Szakácsi Sándor, utóbbinál Kálid Artúr volt). Még a film megnézése előtt, s az alatt is azon gondolkodtam, hogy hol lesz benne az a rész, amellyel kapcsolódni tud majd a Széttörvéhez, hiszen mostanában ez lett a nagy hír, hogy a két film összekapcsolódásából készít új filmet Shyamalan. Most már számomra is tiszta a kép.

 
Deku   2017. 12. 10.

Annyira oda voltam ettől a filmtől, hogy egymás után képes voltam háromszor is megtekinteni. Nagyon izgalmas eredeti történet. Ritka tökéletes alkotás és szemet gyönyörködtető.


 
hsanya182   2017. 02. 12.

Remek film, régen jobban bejött mint most, kicsit már vontatottnak meg elvontnak találtam a többi misztikus filmhez képest, de egy jó választás egy igényes középszerű filmhez. Kis tini vonallal ugyan, de mégis reálisan próbálja bemutatni hogy léteznek szuperhősök és minden fiú büszke lenne arra, ha egy ilyen apukája lenne :D

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

Az a különös állatfaj vagyok, aki nem szereti a szuperhős filmeket, de ezt még én is bírom. Tetszenek a karakterek, az alakítások, a világ, amelyet bemutat. Várom az új filmet (a Split is tetszett).

 
Hakker   2018. 05. 15.

Ez egy nagyon gyenge film. Nem értem, hogy Samuel L. Jackson miért adta a nevét ehhez a förtelemhez. A történet annyira gyenge, hogy azt senki nem tudta volna helyrehozni, se színész, se a rendezés.

Bruce Willis
Bruce Willis
Bruce Willis
Samuel L. Jackson
 
A sebezhetetlen legnagyobb erőssége, hogy remekül adagolja a különleges, már-már természetfelettinek tűnő jelenségek kibontakozását egy hétköznapi, reális világban. 8/10 több»
 

248,1 millió dollár összbevételt produkált a film.

(LionelMessi10 )
 

A film költségvetése 75 millió dollár volt.

(LionelMessi10 )
 

Quentin Tarantino 2009-ben úgy nyilatkozott, hogy A sebezhetetlen az egyike azon kedvenc filmjeinek, amelyet 1992 óta készítettek (vagyis, amióta Tarantino is rendez játékfilmet).

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.