Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
82%

A sebezhetetlen (2000)

Unbreakable
Filmadatlap
 
27
Szereplők
20
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Videók (2)

 
csd   2020. 12. 11.

legújabb vélemény

3
M. Night Shyamalan aranykora

Kétségtelen, hogy A sebezhetetlen a trilógia legerősebb darabja, nem csupán újdonságerejével volt képes nagyot dobbantani, illetve nem csupán M. Night Shyamalan rendezői formanyelve miatt annyira ikonikus. Ha belegondolok, egyike azon kevés "szuperhősfilmnek", amelyek ennek a motívumát újra is gondolja, ráadásul mindezt egy olyan időszakban, amikor a szuperhősfilmek egyáltalán nem élték a reneszánszukat.

 
Kóborló   2019. 08. 17.

a nap véleménye

2
Egy szuperhős nem mindennapi születése

Rengeteget hallottam már erről a filmről, mégis valahogy eddig mindig elnapoltam a megtekintését, mert valahol azt éreztem, hogy kissé túlzó volt azon vélemények száma, ahol annyira dicsérték eme alkotást. Viszont kijelenthetem, hogy igenis tévedtem ... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

1

Alapfilm. Hiába sorolják szuperhősös film kategóriába, én nem tartom annak. Egyszerűen a hangulata, a mondanivalója, a színészi játékok, szóval minden passzol.

 
Deku   2017. 12. 10.

1

Annyira oda voltam ettől a filmtől, hogy egymás után képes voltam háromszor is megtekinteni. Nagyon izgalmas eredeti történet. Ritka tökéletes alkotás és szemet gyönyörködtető.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 02.

0
Különleges szuperhősfilm

Megmondom őszintén, én nem vagyok nagy rajongója a szuperhős filmeknek, pláne azóta, hogy napjainkban éves szinten tucatszámra árasztják el a mozitermeket az ilyen-olyan szuperhősök. A sebezhetetlenben viszont éppen az tetszett, hogy bár szuperhős fi... teljes kritika»

 
HercegPeter   2018. 08. 23.

0

Az Összetörve miatt néztem újra, hogy a közelgő közös folytatásra, a Glass-ra képben legyek mindennel és azt kell mondanom, hogy az a film nem lett olyan jó, mint ez. De azért várom az új filmet, jó előérzetem van vele kapcsolatban. Nem egy klassziku... több»

 
Thibo84   2016. 06. 14.

0

Az előttem felszólalok már mindent elmondtak a filmről, így én is csak dicsérni tudom. Egy zseniális alkotás.

A film összbevétele 154 500 000 dollár volt (imdb.com).

 

Elijah üveg sétapálca ötlete Samuel L. Jacksontól származik.

(stevepisti )
 

Amikor a film elején Elijah édesanyja megajándékozza a fiát egy képregénnyel, egy valós képregényt adott neki, méghozzá az Action Comics azon darabját, amelyben első alkalommal találkozhatunk Superman karakterével.

(Kóborló )
 

Az Elijah édesanyját alakító színésznő, Charlayne Woodard a való életben 5 évvel fiatalabb, mint az Elijah-t alakító Samuel L. Jackson.

(Kóborló )
 

248,1 millió dollár összbevételt produkált a film.

(LionelMessi10)
 

A film költségvetése 75 millió dollár volt.

(LionelMessi10)
 
A sebezhetetlen legnagyobb erőssége, hogy remekül adagolja a különleges, már-már természetfelettinek tűnő jelenségek kibontakozását egy hétköznapi, reális világban. 8/10 több»