Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
82%

Kapcsolat (1997)

Contact
Filmadatlap
 
32
Szereplők
32
Vélemények
7
Képek
1
Videók

Galéria (7)

Videók (1)

 
elekm90   2021. 06. 28.

legújabb vélemény

0

Jó volt, jó volt, de egy picit csalódtam benne, talán a magas elvárásaim miatt. Nagy elmaradásnak gondoltam, hogy eleddig nem láttam ezt a filmet, az első fele tetszett is, mindaddig, amíg a kutatómunka/jelek megfejtése volt a középpontban. A második... több»

 
indingo   2017. 05. 02.

2

Minőségi film, csak piszok hosszú, főleg ha reklámokkal kénytelen nézni az ember. Érdekes volt a történet vezetés, hogy a nézőt is a végsőkig bizonytalanságban hagyták.

 
csd   2020. 07. 26.

0
A zsánereken túl

Emlékszem, amikor először láttam ezt a filmet, és bár számomra több ponton is eléggé klisésnek bizonyult néhány jelenet, mindez nem igazán rondított bele az összhatásba. Talán többen egy kissé blöffnek érezhették a cselekményt azáltal, hogy némileg érzelmesebbre vették a hanot a vége felé, de ettől függetlenül szerintem pont ez az, amiért érdemes időnként újramegnézni. Szóval, ha nem is arról lenne szó, hogy pusztán blöfföl a Kapcsolat azálta, hogy kilép a zsánerek szabta határok mögül, hanem egy sokak számára igazán szerethető sci-fit és drámát gyúr egybe, ami képes odaültetni a család több tagját is a képernyő elé.

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Nagyon kár érte mert vártam a filmet és Zemeckis-től nem ezt vártam. Annyira kevés még próbálkozásnak is, hogy fél óra után simán bealudtam rajta, majd amikor újra neki veselkedtem ismét elfogott az unalom.

 
7ETEDIK   2019. 06. 03.

1

Jó kis Zemeckis film sok életigazsággal, filozofálgatással. A vége sajnos olyan lett, amilyen, addig azonban leköti az embert. Foster mindig erős, itt is, nagy jelenet mikor odavágja a palinak, akit helyette választottak az útra azon felvetésére, hog... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 21.

0

A kilencvenes évek egyik legjobb sci-fi je....jól lett összerakva. Jodie Foster nem a kedvencem,de itt nagyon rá van szabva a szerep....és jól játszik egész idő alatt!!! A rendezés szuper,és az akkori technikai adottságokkal él is a film,plusz jó a mondanivalója...

 
dailyfilmsan   2019. 03. 18.

0

Érdekesnek találtam a filmet. Amúgy is oda vagyok az olyan filmekért, melyekben akár csak egy kicsi szerepet is kap a világegyetemünk. Itt pedig az űré volt a főszerep. Szép volt a film és ha nem is annyira eseménydús, de érdekfeszítő és szakmailag h... több»

A film összbevétele 171 120 329 dollár volt (imdb.com).

 

Gillian Anderson és Uma Thurman is esélyes volt Ellie Arroway szerepére.

(dailyfilmsan )
 

Matthew McConaughey Visszamondta főszerepét A sakál (1997) című filmben, hogy ezen a projekten dolgozhasson.

(dailyfilmsan )
 

Az M.I.T. évkönyv, amit Dr. Arroway (Jodie Foster) mutat a filmben, a valódi 1983-as évkönyv az M.I.T-ről.

(dailyfilmsan )
 

Jodie Foster ebben a filmben dolgozott először zöld háttérrel (amerikaiaknál blue screen).

(dailyfilmsan )
 

Carl Sagannak lett volna egy cameo szerepe a filmben, de meghalt, mielőtt le tudták volna forgatni a jelenetet.

(dailyfilmsan )
 
Nagyon jó ellenpéldát mutat azok számára, akik szerint UFO-téma elcsépelt, egyoldalúan bemutatható, fantáziátlan, nem áll másból, mint rosszindulatú, nagy szemű lények ámokfutásából. 9/10 több»