Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%
Filmadatlap
 
32
Szereplők
30
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Kapcsolat
 
Timon   2020. 08. 27.

legújabb vélemény

Tartalmaz (részben) cselekményelemzést. Végig tudott izgalmas felszínt hozni ez,még a viszonylag furcsa vége is,amit úgy könyveltem el magamban,hogy a rendező azt szeretné,hogy a néző ennél hagyatkozzon a fantáziájára.Nem okozott csalódást,igencsak e... több»

 
indingo   2017. 05. 02.

Minőségi film, csak piszok hosszú, főleg ha reklámokkal kénytelen nézni az ember. Érdekes volt a történet vezetés, hogy a nézőt is a végsőkig bizonytalanságban hagyták.


 
csd   2020. 07. 26.

A zsánereken túl

Emlékszem, amikor először láttam ezt a filmet, és bár számomra több ponton is eléggé klisésnek bizonyult néhány jelenet, mindez nem igazán rondított bele az összhatásba. Talán többen egy kissé blöffnek érezhették a cselekményt azáltal, hogy némileg érzelmesebbre vették a hanot a vége felé, de ettől függetlenül szerintem pont ez az, amiért érdemes időnként újramegnézni. Szóval, ha nem is arról lenne szó, hogy pusztán blöfföl a Kapcsolat azálta, hogy kilép a zsánerek szabta határok mögül, hanem egy sokak számára igazán szerethető sci-fit és drámát gyúr egybe, ami képes odaültetni a család több tagját is a képernyő elé.

 
HETEDIK   2019. 06. 03.

Jó kis Zemeckis film sok életigazsággal, filozofálgatással. A vége sajnos olyan lett, amilyen, addig azonban leköti az embert. Foster mindig erős, itt is, nagy jelenet mikor odavágja a palinak, akit helyette választottak az útra azon felvetésére, hog... több»

 
Deku   2017. 07. 24.

Nagyon kár érte mert vártam a filmet és Zemeckis-től nem ezt vártam. Annyira kevés még próbálkozásnak is, hogy fél óra után simán bealudtam rajta, majd amikor újra neki veselkedtem ismét elfogott az unalom.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 18.

Érdekesnek találtam a filmet. Amúgy is oda vagyok az olyan filmekért, melyekben akár csak egy kicsi szerepet is kap a világegyetemünk. Itt pedig az űré volt a főszerep. Szép volt a film és ha nem is annyira eseménydús, de érdekfeszítő és szakmailag h... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 21.

A kilencvenes évek egyik legjobb sci-fi je....jól lett összerakva. Jodie Foster nem a kedvencem,de itt nagyon rá van szabva a szerep....és jól játszik egész idő alatt!!! A rendezés szuper,és az akkori technikai adottságokkal él is a film,plusz jó a mondanivalója...

Galéria (7)

Videók (1)

A film összbevétele 171 120 329 dollár volt (imdb.com).

 

Gillian Anderson és Uma Thurman is esélyes volt Ellie Arroway szerepére.

(dailyfilmsan )
 

Matthew McConaughey Visszamondta főszerepét A sakál (1997) című filmben, hogy ezen a projekten dolgozhasson.

(dailyfilmsan )
 

Az M.I.T. évkönyv, amit Dr. Arroway (Jodie Foster) mutat a filmben, a valódi 1983-as évkönyv az M.I.T-ről.

(dailyfilmsan )
 

Jodie Foster ebben a filmben dolgozott először zöld háttérrel (amerikaiaknál blue screen).

(dailyfilmsan )
 

Carl Sagannak lett volna egy cameo szerepe a filmben, de meghalt, mielőtt le tudták volna forgatni a jelenetet.

(dailyfilmsan )
 

Jodie Fosterről elneveztek egy kisbolygót, miután szerepelt a Kapcsolat c. filmben. A kisbolygót 1998-ban fedezték fel, pályája pedig a Mars és a Jupiter között halad el. A kisbolygó teljes neve: 17744 Jodiefoster.

(XETH)
 

A fiatal Ellie-t játszó Jena Malone szemét számítógépes képalkotással színezték át barnáról kékre.

(SódóGA)
 

Az asztronauták méregpirulájának létezése, melyet akkor vesznek be, ha nem tudnak visszatérni a földre, csak legenda.

(SódóGA)
 

Az Ellie szobájának falán lévő tükör egyik sarkában a fotó Carl Sagant ábrázolja.

(SódóGA)
 

Carl Sagan, akinek novellája adta a Kapcsolat alapötletét, a film forgatása alatt hunyt el.

(SódóGA)
 
Nagyon jó ellenpéldát mutat azok számára, akik szerint UFO-téma elcsépelt, egyoldalúan bemutatható, fantáziátlan, nem áll másból, mint rosszindulatú, nagy szemű lények ámokfutásából. 9/10 több»