Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
56

A hó hatalma (1997)

Smilla's Sense of Snow
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
12
Képek
1
Videók
A hó hatalma
 
Berto49   2019. 10. 26.

legújabb vélemény

Élő meteor

Még a nagy skandináv krimi „járvány” előtt, 1997-ben magyarul is megjelent Peter Høeg „Smilla kisasszony hóra vágyik” címen ennek a filmnek az irodalmi alapanyaga. Különösen tragikus halálesettel kezdődik, hiszen egy kisgyermek zuhan le öt emelet magasságából. A hősnő (Julia Ormond) szinte pótanyja volt a kisfiúnak, mert az alkoholista anyja és „barátai” elől a kissrác mindig hozzá menekült. A különös viselkedésű Smilla kisasszony, ahogy a kisfiú is grönlandi születésű és megszállottan vonzódik a hó és a jég világához. Minden fenyegetés ellenére elhatározza, hogy kinyomozza a rendőrség által balesetnek elkönyvelt halálesetet. Itt bicsaklik meg a film cselekménye, mert biológiai és fizikai szempontból is képtelen, a fantasztikum világába illő jelenséget állit a középpontba, egy „élő” meteort, amely változatlan intenzitással energiát termel, sőt „felélesztett” egy kihalt, az emberiségre nagyon veszélyes féregfajtát. Nem folytatom, mert ennek a képtelenségnek az ellenére is érdemes végignézni a filmet, különösen Julia Ormond kiemelkedő alakítása miatt.

 
rbernadett   2015. 11. 14.

Annak idején annyira ígéretesnek tűnt ez a film és aztán annyira nem kötött le, hogy nem is emlékszem, hogy végül miről szólt. Pusztán annyira emlékszem belőle, hogy a főszereplő nem tudom én hány fajta lábnyomot tudott megkülönböztetni a hóban, és asszem ezzel el is mondtam mindent, amit a filmről tudni érdemes.


 
Hakker   2018. 09. 07.

A skandináv filmek a kedvenceim. Ez a film,egy teljesen átlagos film, tipikusan az egyszer nézhető kategória. Nem a filmmel lenne bajom, hanem a műfajjal.

Julia Ormond
Julia Ormond
Gabriel Byrne
Julia Ormond
Gabriel Byrne
Julia Ormond
Gabriel Byrne
Julia Ormond
Julia Ormond
Richard Harris
Julia Ormond
Julia Ormond
Julia Ormond

A film összbevétele 2 221 994 dollár volt (imdb.com).

 

Bille August rendező beismerte, hogy a film nem hozott akkora sikert, mint remélte. Utólag visszanézve, azt mondta hogy a Peter Høeg regényéből adaptált forgatókönyvvel komoly problémák voltak.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.