Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81

Hét nővér (2017)

Seven Sisters
Filmadatlap
 
26
Szereplők
40
Vélemények
19
Képek
2
Videók
Hét nővér
 
Varga_Júlia   2018. 03. 02.

Szájbarágós, didaktikus és elnagyolt történet - és természetesen nyakon öntve némi giccsel és sallangokkal. Eléggé sajnáltam, hogy ennyire nem lett jó, mert a trailer alapján érdekelt is - csak aztán megnéztem. Nem értettem a dramaturgiát, nem értettem a karaktereket, nem értettem, mi értelme van egyáltalán a történetnek? Mit akartak nekem ezzel mondani? Sajnos nem állítottak szembe két olyan pólust, ami között reális lett volna a konfliktus, és túl nagy kérdéseket szerettek volna beleszuszakolni egy emiatt széteső sztoriba. Noomi Rapache-t kedvelem, és nem volt egyszerű dolga: csak épp a rendezés miatt nem hozhatta ki a maximumot magából.

 
Bazzzsi   2017. 10. 22.

Nagyon elgondolkodtató alkotás, sok kérdést vet fel az emberben. Van mondanivalója. Érdekes a története, nem túl sablonos és akciódús is. Az utóbbi idők legjobb sci-fije.


 
indingo   2017. 10. 26.

Tök jó, hogy még ki se jött a film, de már számtalan helyen meg lehet nézni felirattal. Az ötletet díjazom, mert tetszett, de szerintem a nagypapának ezerszer le kellett volna buknia. Senkinek sem tűnt fel a temérdek étel és ruha vásárlása?

 
Diesel   2018. 05. 29.

Igen csak erős alkotás lett! Maga a történet egy valós társadalmi probléma lehetséges megoldását vázolja elénk. Ez a probléma a túlnépesedés. Sokszor kezdünk bele mi lenne ha... Érezni, hogy a rendező tényleg végig gondolta és felépített egy érdekes történetet, amiben egy már már fasiszta kormányt láthatunk, amely erőszakkal tartatja be akaratát. Olvastam egy olyan kritikát, hogy ez az a fajta film aminek elég megnézni a trailerét, vagy elolvasni a tartalmát. Hát én ezzel egyáltalán nem értek egyet! Érdekes igazán elgondolkodtató, és végig izgalmas filmet láthatunk egy nem várt csavarral a végén! Szép kerek a történet nincsenek elvarratlan szálak. A színészi játékok is teljesen rendben voltak. A jelenetek szépen kidolgozottak és látványosak. Egyáltalán nem éreztem lassúnak vagy szájba rágósnak. Végig izgalmas volt és lekötötte a figyelmem. Mindet összevetve egy nagyon korrekt kis filmet láthatunk amit megnézünk akkor belegondolhatunk, hogy ajaj ez akár egy 5-10 év múlva akár meg is történhetne. Ez az amitől igazán jó ez a film!

 
Deku   2018. 02. 14.

Rémesen unalmas volt, és ez még akkor finom megfogalmazás. Nem volt benne egy röpke izgalom sem. Rémes, de tényleg ez olyan érzést adott, hogy arra nincs jó szó. Kimondhatatlanul nem tetszett. És akkor még finom és nőies is voltam.

Noomi Rapace
Glenn Close
Noomi Rapace
Willem Dafoe
Glenn Close
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Glenn Close
Noomi Rapace
Glenn Close
Noomi Rapace
Lara Decaro
Willem Dafoe
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Glenn Close
Robert Wagner
Noomi Rapace
Marwan Kenzari
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Lara Decaro
Willem Dafoe
 
A Hét nővér egy képileg és tartalmilag is jól megkomponált alkotás, melynek egy jelen korban is létező és aktualitást élvező probléma áll a középpontjában, amely a túlnépesedés, és ezáltal az individuum halála. 80/100 több»
 
Mégis ez a mű szinte minden téren egy kihagyott ziccer, árnyéka annak, ami lehetett volna - vagy éppen árnyéka a hasonló alapötletből kiinduló disztópiáknak.

6/10 több»
 
Nagyon ajánlom azoknak a Hét nővér című filmet, akik egy elgondolkodtató és vérprofi akció-sci-fi-re vágynak vagy csak a csalódtak az elmúlt év hasonló alkotásaiban és nem mellesleg a kiváló színészek által, jól ábrázolt érzelmekre is számíthatnak egy mesterségesnek tűnő társadalomban. 8,5/10 több»

A film 32 252 220 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 24 296 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Nem megerősített, hogy szándékos volt-e az egybeesés. A hét iker Karen Settmanként él a társadalomban, nevüket a hét egyes napjai után kapták. Olaszul a hét így hangzik: settimana.

(Miska bácsi)
 

Az egész filmet Romániában vették fel.

(Miska bácsi)
 

Felnőtt korukra a lányokat könnyen megkülönböztethetjük hajstílusuk alapján: Vasárnap lófarokban hordja a haját, Hétfőé hosszú és hullámos, Kedd vörös, Szerdáé középhosszú, Csütörtöknek rövid, Péntek kötött sapkát hord, Szombat pedig platina szőke.

(Queenakasha)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.