Játssz egy 32" LG LED televízióért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
81

Hét nővér

(Seven Sisters)
 
26
18
3
19
 
Bazzzsi   2017. 10. 22.

Nagyon elgondolkodtató alkotás, sok kérdést vet fel az emberben. Van mondanivalója. Érdekes a története, nem túl sablonos és akciódús is. Az utóbbi idők legjobb sci-fije.

 
indingo   2017. 10. 26.

Tök jó, hogy még ki se jött a film, de már számtalan helyen meg lehet nézni felirattal. Az ötletet díjazom, mert tetszett, de szerintem a nagypapának ezerszer le kellett volna buknia. Senkinek sem tűnt fel a temérdek étel és ruha vásárlása?

 
Varga_Júlia   2018. 03. 02.

Szájbarágós, didaktikus és elnagyolt történet - és természetesen nyakon öntve némi giccsel és sallangokkal. Eléggé sajnáltam, hogy ennyire nem lett jó, mert a trailer alapján érdekelt is - csak aztán megnéztem. Nem értettem a dramaturgiát, nem értettem a karaktereket, nem értettem, mi értelme van egyáltalán a történetnek? Mit akartak nekem ezzel mondani? Sajnos nem állítottak szembe két olyan pólust, ami között reális lett volna a konfliktus, és túl nagy kérdéseket szerettek volna beleszuszakolni egy emiatt széteső sztoriba. Noomi Rapache-t kedvelem, és nem volt egyszerű dolga: csak épp a rendezés miatt nem hozhatta ki a maximumot magából.

 
Szilonka   2018. 04. 09.

Üdítő volt a film számomra. Sok hasonló film készült, de valahol mégis újszerű volt az elgondolás. Pörögtek benne az események, minden percét élveztem.

 
hsanya182   2017. 12. 17.

Lányok akcióban. Remek film lett, izgamlas, várakozással teli, igaz később kissé dominálnak a régi megszokot klisésék, főleg aki már végignézett hasonló jó scifiket, tágasabb értelmezéssel a Gyilkos nyugalom, Különvélemény, Upside Down, Eredet, Déjá vu, Emlékmás, Mátrix, Dark City, Emlékek Őre, Elysium, Feledés c. film jut eszembe a jobbak közül. Ugyan nem emelkedik ki a többi közül, de szépen elképzelt tökéletes világot tár elénk, aminek megvannak a hátrányai...

Noomi Rapace
Glenn Close
Noomi Rapace
Willem Dafoe
Glenn Close
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Glenn Close
Noomi Rapace
Glenn Close
Noomi Rapace
Lara Decaro
Willem Dafoe
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Glenn Close
Robert Wagner
Noomi Rapace
Marwan Kenzari
Noomi Rapace
Noomi Rapace
Lara Decaro
Willem Dafoe
 
A Hét nővér egy képileg és tartalmilag is jól megkomponált alkotás, melynek egy jelen korban is létező és aktualitást élvező probléma áll a középpontjában, amely a túlnépesedés, és ezáltal az individuum halála. 80/100
 
Mégis ez a mű szinte minden téren egy kihagyott ziccer, árnyéka annak, ami lehetett volna - vagy éppen árnyéka a hasonló alapötletből kiinduló disztópiáknak.

6/10
 
Nagyon ajánlom azoknak a Hét nővér című filmet, akik egy elgondolkodtató és vérprofi akció-sci-fi-re vágynak vagy csak a csalódtak az elmúlt év hasonló alkotásaiban és nem mellesleg a kiváló színészek által, jól ábrázolt érzelmekre is számíthatnak egy mesterségesnek tűnő társadalomban. 8,5/10
 

Felnőtt korukra a lányokat könnyen megkülönböztethetjük hajstílusuk alapján: Vasárnap lófarokban hordja a haját, Hétfőé hosszú és hullámos, Kedd vörös, Szerdáé középhosszú, Csütörtöknek rövid, Péntek kötött sapkát hord, Szombat pedig platina szőke.

(Queenakasha )
 

Eredetileg Morten Tyldum lett volna a rendező, de ő végül a Kódjátszmát választotta következő filmjének.

(Queenakasha )
 

A film eredeti címét ( What happened to Monday ), az utómunkálatok során cserélték le Seven Sisters-re, de mikor a Netflix megvette a filmet, visszacserélte.

(Queenakasha )


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.