Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
75%

Looper - A jövő gyilkosa (2012)

Looper
Filmadatlap
 
26
Szereplők
35
Vélemények
26
Képek
1
Videók
Looper - A jövő gyilkosa
 
Yosihiro   2020. 12. 31.

legújabb vélemény

2
Looper

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az időutazás nekem már azt jelentené, hogy nincs jövő. A jelen több billió szálon futna, és mindig ismétlődne azzal az eltéréssel, amit megváltoztatunk a múltban. Ez azzal a következménnyel járna, hogy az idősík elpusztulna, vagyis megszűnne a létezé... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

0

Futurisztikus film, melyben sajátságos szabályok határolják be a behatárolhatatlan univerzumot. Egy-két jelenet egész egyedire sikerült.


 
indingo   2019. 02. 01.

0

A jövőn lehet-e változtatni vagy inkább a jelenben kell cselekedni. Lehetne a mottója is a közepéig elég vontatott unalmas és kicsit zavaros filmnek. A közepétől kezd mondanivalója is lenni , de így is csak azt szűrhetjük le ez a film egy borzalmas jövőképet fest és ezt elég káoszosan vázolja elénk.

 
dulkap   2015. 07. 19.

0

Hát nagyon úgy fest, hogy én a kisebbséghez fogok tartozni. Én untam a filmet az egészét tekintve. Pedig nagyon jól indul és a történet is érdekes. A kivitelezés viszont nem tudott lekötni. Semmi feszültséget, izgalmat nem éreztem és inkább mondanám ... több»

 
dailyfilmsan   2019. 03. 20.

0

Nekem valamiért nem jött be ez a film, csak a vége, az egy jó ötlet volt. Amúgy nem a leggyorsabb film. Bruce Willis egyik legrosszabb alakítása szerintem. Az egész olyan művi, nem hatott valósnak semmi benne.

 
andor50   2015. 02. 26.

0

Imádom ezt a filmet, Joseph Gordon Levitt nagyon tehetséges. Aki még nem látta a filmet az nézze meg, mert az előzetes kb a sztori egyharmadára utal, a többit még csak nem is sejteti. Nagyon érdekes a sztori és érzelmi síkon is remekül működik. Nálam 5/5.

 
harnas1207   2019. 03. 28.

0

Igazi meglepetés volt ez a film. Egy pillanatig sem hittem, hogy élvezni fogom, és csalódnom kellett. Bruce Willis talán legjobb filmje. Az időutazós filmek közül is az egyik legjobb, amit láttam. Csak ajánlani tudom!

Galéria (26)

Videók (1)

A film összbevétele 176 506 819 dollár volt (imdb.com).

 

Joseph Gordon-Levitt és Bruce Willis két évvel később újra együtt játszottak a Sin City: Ölni tudnál érte (2014) című filmben, bár közösen jelenetük nem volt.

(Yosihiro )
 

Ez a film a harmadik együttműködés Rian Johnson rendező és Joseph Gordon-Levitt színész között, az első a Beépülve (2005), a második pedig a Szélhámos fivérek (2008).

(Yosihiro )
 

A hihetetlenül nagy méretű „GAT” pisztolyok igazi lőfegyverek, és nem csak a filmhez készített kellékek. A Magnum Research BFR (Big Frame Revolver) 45–70 kaliberű, amelyet eredetileg az amerikai hadsereg használt 1873-ban. A BFR súlya nagyjából 2,25 kg.

(Yosihiro )
 

A Joe által vezetett piros autó egy Mazda MX5 (más néven Miata). Ezt a modellt 1990 és 1998 között gyártották. Ez összhangban van Joe 20. századi ruházatával.

(Yosihiro )
 

A film 2044 és 2074 között játszódik.

(Yosihiro )
 

A filmben lévő éttermet a Louisiana állambeli Thibodaux kisvárosban (New Orleanstól hatvan mérföldre nyugatra) építették fel, az összes belső/külső étkezős jelenetet itt vették fel. A helyiek azt kérdezték a forgatócsoporttól, hogy mikor nyílik az új étkező. Ami valójában sosem nyílt meg. Később Rian Johnson rendező megtudta, hogy az épület még az Isaac hurrikánt is átvészelte, ami 2012 szeptemberében tombolt.

(Yosihiro )
 

A forgatókönyv eredetileg arra kérte Joe-t, hogy költözzön Párizsba, amikor idősebb lesz, ezért a korai jeleneteket próbálta franciául megtanulni. Rian Johnson azonban hamar rájött, hogy nincs pénzük Párizsban forgatni. Fontolóra vette hát New Orleanst Párizs helyett, de ezt az elképzelést elvetette. A film kínai forgalmazója felajánlotta, hogy kifizeti a Sanghajban való filmezést, és Johnson elfogadta az ajánlatot.

(Yosihiro )
 

63-an halnak meg a filmben.

(Norbi)
 

A Looper a harmadik film, melyben Bruce Willis fiatalkori önmagával találja szemben magát (12 majom, A kölyök, 1995)

(hp)
 

A forgatókönyvíró és rendező, Rian Johnson 2002 óta gyűjtögette az ötleteket a filmjéhez.

(hp)