Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
30
Vélemények
104
Képek
2
Videók
Watchmen: Az őrzők
 
stevepisti   2020. 06. 22.

legújabb vélemény

A képregényt nem ismerem, ennek hiányában néztem meg anno a filmet. Nekem tetszett , érdekes volt ilyen szemszögből látni egy szuperhősös filmet. Rorschach karaktere tetszett a legjobban.

 
Deku   2017. 07. 10.

Nagyon bejött akkoriban ez a történet, bár semmit se tudtam róla mivel képregényt nem olvastam így fogalmam sem volt a háttértörténetről. Ezt leszámítva is ügyesen volt izgalmas és szórakoztató.


 
dailyfilmsan   2019. 04. 29.

Talán a DC egyetlen olyan szuperhősös filmje, ami igazán jóra és egyedire sikeredett. Manapság annyira erőlködik a DC, hogy Marvelesedjen, hogy ezzel rontják el a filmjeiket. A Watchmen a példa, hogy istenigazából a képregényszerű narratíva, a ború és fordítottság az, amit nekik meg kéne lovagolniuk. A Marvel elhapollta a poénokat és az örökös bohóckodást. A DC pedig nem tud ezen a téren lépést tartani, de nem is kell szerintem, csak egy hasonlóan borús, és mégis jelentős gondolatokat tartalmazó filmet összehoznia.

 
Thibo84   2016. 06. 21.

Egy kissé sajnáltam, hogy egy picit eltértek a képregénytől, már ami a végkifejletet illeti, de ezt leszámítva, azt a képi világot kaptam vissza, mint ami a fűzetek lapjain látható. A képregény fanoknak kötelező alkotás.

 
respect the movies   2018. 03. 30.

Szerintem egy nagyon jó film volt és számomra talán az egyik legjobb képregény adaptáció is egyben! Rengeteg erőssége van a filmnek, de számomra mégis a történetét és az abban rejlő utalásokat emelném ki! Már maga az, hogy egy olyan szuperhősfilmet kapunk, ami nem a megszokott sémák alapján építkezik, itt nincsenek szuper képességük a legtöbb szuperhősnek (kivéve Mr. Manhattannak) az is elég egyedülállóvá teszi a filmet! A film rendezőjének Zack Snydernek is jár a hatalmas taps, mert meg merte tenni azt, hogy nem egy maximálisan közönségbarát adaptációt készítsen, hanem sokkal inkább egy rajongói filmet hozzon össze a Watchmen képregényből (szerintem bátor húzás volt, főleg abban az értelemben, hogy egy kevésbé ismert képregényről van szó)! A rendező vizualitásának a zsenialitását már megtekinthettük a 300 című filmnél és én nagyon örültem annak hogy itt sem fogta vissza magát! Persze a Watchmen nem egy akcióorgia, sőt talán lehetne azt is mondani hogy a maga két és fél órás műsoridejében kicsit keveset is kapunk e téren, de engem a hangulat, a történet összetettsége és a kiváló karakterek bőven kárpótoltak! Nem mondanám hogy egy hibátlan alkotás, de jómagam annyira kedvelem ezt a filmet, hogy azok a kisebb hibák eltörpülnek az élmény mellett, amit ez a film nyújtott számomra!

Jeffrey Dean Morgan
Jeffrey Dean Morgan
Jeffrey Dean Morgan
Jeffrey Dean Morgan
Jeffrey Dean Morgan

A film összbevétele 185 258 983 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendezésére esélyes volt még Terry Gilliam is!

(respect the movies)
 

Csak az amerikai mozibevétele meghaladta a 100 millió dolláros határt 2009-ben!

(respect the movies)
 

A filmet néhány amerikai moziban "Old Heroes Never Die" címen mutatták be a nézőközönségnek!

(respect the movies)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.