Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
30
Vélemények
104
Képek
2
Videók
Watchmen: Az őrzők
 
stevepisti   2020. 06. 22.

legújabb vélemény

A képregényt nem ismerem, ennek hiányában néztem meg anno a filmet. Nekem tetszett , érdekes volt ilyen szemszögből látni egy szuperhősös filmet. Rorschach karaktere tetszett a legjobban.

 
Deku   2017. 07. 10.

Nagyon bejött akkoriban ez a történet, bár semmit se tudtam róla mivel képregényt nem olvastam így fogalmam sem volt a háttértörténetről. Ezt leszámítva is ügyesen volt izgalmas és szórakoztató.


 
dailyfilmsan   2019. 04. 29.

Talán a DC egyetlen olyan szuperhősös filmje, ami igazán jóra és egyedire sikeredett. Manapság annyira erőlködik a DC, hogy Marvelesedjen, hogy ezzel rontják el a filmjeiket. A Watchmen a példa, hogy istenigazából a képregényszerű narratíva, a ború é... több»

 
Thibo84   2016. 06. 21.

Egy kissé sajnáltam, hogy egy picit eltértek a képregénytől, már ami a végkifejletet illeti, de ezt leszámítva, azt a képi világot kaptam vissza, mint ami a fűzetek lapjain látható. A képregény fanoknak kötelező alkotás.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 30.

Unalmas,értelmetlen,és semmitmondó.Már megint egy rossz amcsi film.Tucatjával gyártják,de kinek? Mit ad ez a társadalomnak?Semmit,de azt kőkeményen.

1
 
respect the movies   2018. 03. 30.

Szerintem egy nagyon jó film volt és számomra talán az egyik legjobb képregény adaptáció is egyben! Rengeteg erőssége van a filmnek, de számomra mégis a történetét és az abban rejlő utalásokat emelném ki! Már maga az, hogy egy olyan szuperhősfilmet k... több»

 
Ms. Akárki   2019. 04. 26.

Elég silány film lett a végére. Nem vetem meg az erőszakot a filmekben, de ebben más se történik, és ráadásul még unalmas is. A látvány és a zene szép, de ez számomra sajnos kevés. Pedig egy képregény filmtől ennél többet vártam.

Jeffrey Dean Morgan
Jeffrey Dean Morgan
Jeffrey Dean Morgan
Jeffrey Dean Morgan
Jeffrey Dean Morgan

A film összbevétele 185 258 983 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendezésére esélyes volt még Terry Gilliam is!

(respect the movies)
 

Csak az amerikai mozibevétele meghaladta a 100 millió dolláros határt 2009-ben!

(respect the movies)
 

A filmet néhány amerikai moziban "Old Heroes Never Die" címen mutatták be a nézőközönségnek!

(respect the movies)
 

A filmben szereplő színészek közül a forgatások előtt csak Jackie Earle Haley ismerte a film alapjául szolgáló képregényt!

(respect the movies)
 

A Komédiást alakító Jeffrey Dean Morgan eleinte nem akarta elvállalni a szerepet, mert nem tetszett neki a karaktere! Végül az ügynöke unszolására vállalta el és egy későbbi interjúban bevallotta, hogy egyáltalán nem bánta meg!

(respect the movies)
 

A film rendezője Zack Snyder, elsősorban a képregény rajongóinak készítette el a filmet, ezért nemcsak hogy pontról pontra követi azt, de még rengeteg teljes mondatokat is beillesztett a filmjébe a képregényből!

(respect the movies)
 

A Watchmen képregény sorozatot a TIME beválasztotta a 100 legfontosabb irodalmi alkotás közé!

(respect the movies)
 

A filmet egy tizenkét részes DC-s képregény sorozat ihlette, aminek Alan Moore volt az írója!

(respect the movies)
 

Magyarországon a film kijövetele előtt teljesen ismeretlen volt ez a képregénysorozat.

(Pirospingu)
 

Zack Snyder, a rendező megígérte Gerard Butlernek, hogy szerepet kap a filmben, azonba ez nem valósult meg, így a színészt a Tales of the Black Freighter című animációs történetbe válogatta be.

(dittee)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.