Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmek:
2018
2019
2020
2021
Filmadatlap
 
28
Szereplők
26
Vélemények
29
Képek
2
Videók
Watchmen: Az őrzők
 
Deku   2017. 07. 10.

Nagyon bejött akkoriban ez a történet, bár semmit se tudtam róla mivel képregényt nem olvastam így fogalmam sem volt a háttértörténetről. Ezt leszámítva is ügyesen volt izgalmas és szórakoztató.

 
respect the movies   2018. 03. 30.

Szerintem egy nagyon jó film volt és számomra talán az egyik legjobb képregény adaptáció is egyben! Rengeteg erőssége van a filmnek, de számomra mégis a történetét és az abban rejlő utalásokat emelném ki! Már maga az, hogy egy olyan szuperhősfilmet kapunk, ami nem a megszokott sémák alapján építkezik, itt nincsenek szuper képességük a legtöbb szuperhősnek (kivéve Mr. Manhattannak) az is elég egyedülállóvá teszi a filmet! A film rendezőjének Zack Snydernek is jár a hatalmas taps, mert meg merte tenni azt, hogy nem egy maximálisan közönségbarát adaptációt készítsen, hanem sokkal inkább egy rajongói filmet hozzon össze a Watchmen képregényből (szerintem bátor húzás volt, főleg abban az értelemben, hogy egy kevésbé ismert képregényről van szó)! A rendező vizualitásának a zsenialitását már megtekinthettük a 300 című filmnél és én nagyon örültem annak hogy itt sem fogta vissza magát! Persze a Watchmen nem egy akcióorgia, sőt talán lehetne azt is mondani hogy a maga két és fél órás műsoridejében kicsit keveset is kapunk e téren, de engem a hangulat, a történet összetettsége és a kiváló karakterek bőven kárpótoltak! Nem mondanám hogy egy hibátlan alkotás, de jómagam annyira kedvelem ezt a filmet, hogy azok a kisebb hibák eltörpülnek az élmény mellett, amit ez a film nyújtott számomra!


 
Hakker   2018. 02. 12.

Nekem ez a film tetszik ebben a kategóriában. Szerintem zseniális a rendezés és az operatőri munka is. Mondjuk nekem a DC filmek jobban bejönnek. Valahogy komolyabbak a karakterek.

 
bgnz367   2017. 04. 18.

Sajnos a képregényt ugyan nem olvastam de ez a film nekem nagyon tetszett. Rorsach nagyon csúcs karaktere ennek a filmnek és garantálom, hogy aki kedvelője az ilyen filmeknek ebben sem fog csalódni.

 
Milanman   2015. 02. 10.

A "sötét lovag" mellett az évtized másik filmes csúcsteljesítménye, amivel a képregény adaptációk végleg felkerültek a komoly, "nagy" filmek ligájába. Minden szempontból a felnőtt célközönséget megcélzó, zseniális szatíra, mely egyszerre emeli mennybe és taszítja pokolba a képregényhősök és antihősök mítoszát, feszeget súlyos kérdéseket, s mindeközben egy zseniális karakterekkel, hangulattal és látvánnyal megfűszerezett mozi.

Jeffrey Dean Morgan
Jeffrey Dean Morgan
Jeffrey Dean Morgan
Jeffrey Dean Morgan
Jeffrey Dean Morgan
 

A film rendezésére esélyes volt még Terry Gilliam is!

(respect the movies )
 

Csak az amerikai mozibevétele meghaladta a 100 millió dolláros határt 2009-ben!

(respect the movies )
 

A filmet néhány amerikai moziban "Old Heroes Never Die" címen mutatták be a nézőközönségnek!

(respect the movies )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.