V mint vérbosszú

V mint vérbosszú

V for Vendetta
neki

A film a nem is olyan távoli jövőben játszódik Angliában, egy diktatúra idején. Az emberek reggetgnek a titkosrendőrségtől, esténként kijárási tilalom van érvényben. Egyik este elkapnak az utcán egy fiatal lányt, Evey-t (Natalie Portman), de egy titokzatos maszkos alak kiszabadítja.… Több

Rendező: James McTeigue
Író: David Lloyd
Forgatókönyvíró: Lily Wachowski, Lana Wachowski
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Németország, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2006.04.20.

2025.05.01 Péter411297

Többször láttam már, nagyon szeretem. Jó a történet, látványos, jók a színészek. Akár egy modern Monte Cristo grófja, csak brutálisabb. Aki szereti a bosszúállós-rejtélyes történeteket, annak kihagyhatatlan.

2022.03.14 JRD

Emlékeztetett az 1984-re...

Egy jó képregény jó adaptációja. Van mondanivalója. Van stílusa. Van előre látható vége is. Egy alternatív Londonban játszódó történet, ahol egy mindent uraló és felügyelő hatalom ellen fellép egy álarcos idegen. Nézd meg! Mindenképp! Filmre fel, és jó szórakozást!

Jó film,ki sem néztem volna belőle.nagyon komoly mondanivalója van,fantasztikusak a színészek,és a történet is lebilincselő.Mindenképpen ajánlott mindenkinek megnézni.

2016.06.26 Thibo84

Zseniális szereplő válogatás, akárcsak a történet. Nem tudok rá rosszat mondani.

James Purefoy alakította volna V-t, ám a színész (az első hírek szerint) nem bírta elviselni magán a maszkot, s rájött, hogy az arca egy pillanatig nem fog látszódni a filmben. A karaktert így végül Hugo Weaving alakította, aki szintén nem volt kibékülve a maszkkal. Purefoy később már tagadta, hogy ez lett volna a fő indok, amiért dobta a szerepet, indoknak így elegánsan csak kreatív nézetkülönbségeket említett.Szerző: ArpiHajdu és Réci