Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
87%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
38
Vélemények
9
Képek
2
Videók
 
Di Canio   2020. 03. 04.

legújabb vélemény

Nem volt nagy szám jobbat vártam. Ezerszer lerágott csont ez az egy ember beöltözve mászkál mindenkit elkap őt meg soha, semmi különös nincs benne.

 
rbernadett   2015. 05. 13.

Nagyon sokáig nem néztem meg ezt a filmet, mert azt gondoltam, hogy ez is egy szuperhősös film, ami arról szól, hogy jön a maszkos ember, aki rendet teremt valami megalomániás által sakkban tartott városban. Aztán egyszer valahogy kifogtam a tv-ben é... több»


 
Deku   2017. 07. 17.

Eleinte nem volt kedvem belepillantani sem a filmbe mert úgy éreztem ez nem az én stílusom. De tévedtem. Nagyon is sok fontos dologról beszél a film. Egyszer mindenképp muszáj megnézni.

 
Thibo84   2016. 06. 26.

Zseniális szereplő válogatás, akárcsak a történet. Nem tudok rá rosszat mondani.

 
dailyfilmsan   2018. 09. 20.

Nem volt rossz a film. Őszintén nem vártam tőle sokat csak az érdekelt ahogyan megfosztják Natalie Portman-t a hajától. De ahogyan az lenni szokott amitől nem vársz sokat attól kapod a legtöbbet. Jó volt nézhető volt egy érdekes társadalomkritikát ny... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 05.

Az egyik kedvenc filmem, ami ma aktuálisabb mint valaha. A megjelenése körül néztem meg először és pár hónapja ismételten. Teljes más élményt nyújt most, mint akkor hiszen annyira mai és annyira rá lehet ismerni egy-egy rendszer sajátosságaira. A szí... több»

 
HETEDIK   2018. 09. 06.

Zseniális film hihetetlen jó rendezéssel, ami nagyszerűen bemutatja a hatalom működését, hívják azt akárhogy. Gátlástalan, könyörtelen, ha érdeke úgy kívánja bármennyi embert feláldoz, ezt a történelem is igazolta számtalanszor. Azt a maszkot meg már sokszor láthattuk a való életben is, főleg tüntetéseken....

Galéria (9)

Natalie Portman
Natalie Portman
Natalie Portman
Natalie Portman

Videók (2)

A film összbevétele 132 511 035 dollár volt (imdb.com).

 

James Purefoy alakította volna V-t, ám a színész (az első hírek szerint) nem bírta elviselni magán a maszkot, s rájött, hogy az arca egy pillanatig nem fog látszódni a filmben. A karaktert így végül Hugo Weaving alakította, aki szintén nem volt kibékülve a maszkkal. Purefoy később már tagadta, hogy ez lett volna a fő indok, amiért dobta a szerepet, indoknak így elegánsan csak kreatív nézetkülönbségeket említett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Natalie Portman a film kedvéért nemcsak leborotválta a fejét kopaszra, hanem brit akcentussal is megtanult beszélni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Alan Moore-nak annyira nem tetszett végül az elkészült alkotás, hogy levetette nevét a stáblistáról.

(wintermat)
 

Natalie Portman nagyon várta, hogy leborotválják a haját,elmondása szerint már régóta megakarta tenni.

(emesejuhasz)
 

A forgatáson 22000 dominót használtak, amit 200 órán keresztül rakott fel 4 profi dominós.

(emesejuhasz)
 

A film összes belső jelenetét Berlinben vették fel.

(dulkap)
 

Az eredeti képregényben V célja az anarchia volt, és nem a szabadság. Alan Moore (a képregény készítője) nagyon kritikus volt, amiért megváltoztatták művének mondanivalóját.

(Beke Gábor)
 

A hagyomány szerint november 5-én (Guy Fawkes napja), a gyerekek pénzt gyűjtenek tűzijátékra, és egy Guy Fawkes bábut készítenek, amelyet éjjel elégetnek.

(Beke Gábor)
 

A film egy jelenetében látható órán a kis és nagymutatók 11:05-kor egy V-t formáznak. A 11:05 utalás november 5-ére, amely Guy Fawkes napja.

(Beke Gábor)
 

V (Hugo Weaving) összes mondatát utólag újra felvették. Bár a készítők elhelyeztek egy mikrofont a maszkban, ez a megoldás nem működött.

(Beke Gábor)