Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

V mint vérbosszú (2005)

V for Vendetta
Filmadatlap
 
30
Szereplők
41
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Galéria (9)

Natalie Portman
Natalie Portman
Natalie Portman
Natalie Portman

Videók (2)

 
johndoe83   2022. 12. 12.

legújabb vélemény

0
Hatalom

A hataloméhségről szól. De ma már nem kell ahhoz filmet nézni, hogy megtudjuk milyen az, aki mindenkin keresztül átgázol, hogy azt megszerezze. Képes lopni, csalni, gyilkolni érte. Így már a mai emberek is látják, mi történik, ha egy férget a hatalom közelébe engednek. Persze a film jó. És meg lehet nézni. Kell is. Elég ennyi.

 
JRD   2022. 03. 14.

2
Emlékeztetett az 1984-re...

Egy jó képregény jó adaptációja. Van mondanivalója. Van stílusa. Van előre látható vége is. Egy alternatív Londonban játszódó történet, ahol egy mindent uraló és felügyelő hatalom ellen fellép egy álarcos idegen. Nézd meg! Mindenképp! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 26.

1

Jó film,ki sem néztem volna belőle.nagyon komoly mondanivalója van,fantasztikusak a színészek,és a történet is lebilincselő.Mindenképpen ajánlott mindenkinek megnézni.

 
Thibo84   2016. 06. 26.

0

Zseniális szereplő válogatás, akárcsak a történet. Nem tudok rá rosszat mondani.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Eleinte nem volt kedvem belepillantani sem a filmbe mert úgy éreztem ez nem az én stílusom. De tévedtem. Nagyon is sok fontos dologról beszél a film. Egyszer mindenképp muszáj megnézni.

 
rbernadett   2015. 05. 13.

0

Nagyon sokáig nem néztem meg ezt a filmet, mert azt gondoltam, hogy ez is egy szuperhősös film, ami arról szól, hogy jön a maszkos ember, aki rendet teremt valami megalomániás által sakkban tartott városban. Aztán egyszer valahogy kifogtam a tv-ben é... több»

 
dailyfilmsan   2018. 09. 20.

0

Nem volt rossz a film. Őszintén nem vártam tőle sokat csak az érdekelt ahogyan megfosztják Natalie Portman-t a hajától. De ahogyan az lenni szokott amitől nem vársz sokat attól kapod a legtöbbet. Jó volt nézhető volt egy érdekes társadalomkritikát ny... több»

A film összbevétele 132 511 035 dollár volt (imdb.com).

 

James Purefoy alakította volna V-t, ám a színész (az első hírek szerint) nem bírta elviselni magán a maszkot, s rájött, hogy az arca egy pillanatig nem fog látszódni a filmben. A karaktert így végül Hugo Weaving alakította, aki szintén nem volt kibékülve a maszkkal. Purefoy később már tagadta, hogy ez lett volna a fő indok, amiért dobta a szerepet, indoknak így elegánsan csak kreatív nézetkülönbségeket említett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Natalie Portman a film kedvéért nemcsak leborotválta a fejét kopaszra, hanem brit akcentussal is megtanult beszélni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Alan Moore-nak annyira nem tetszett végül az elkészült alkotás, hogy levetette nevét a stáblistáról.

(wintermat)
 

Natalie Portman nagyon várta, hogy leborotválják a haját,elmondása szerint már régóta megakarta tenni.

(emesejuhasz)
 

A forgatáson 22000 dominót használtak, amit 200 órán keresztül rakott fel 4 profi dominós.

(emesejuhasz)