Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
38
Szereplők
73
Vélemények
36
Képek
Videók
Felhőatlasz
 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

Nem igazán Tom Hanks karakteréhez passzol a film, de ettől függetlenül remekre sikeredett és a zenék különösen tetszettek.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 15.
Felhő-katyvasz

Ennek a filmnek a megértése elsőre nem fog menni. Minimum, ha 3x végignézzük, akkor kezd el derengeni, hogy „mit akar a szerző”. Összetett és érzékeny film. Korokon keresztül az összekapcsolt lelkekre épít. És normákat, az emberi jóságot és az empátiát mutatja be. Mindegyik történet kapcsolódik valamelyik másikhoz és ezek valamilyen indikátorként hatnak a rá következő korokra. Mindezt annak érdekében, hogy a végén valaki az egészet elmesélje. Érdekes és érzékeny film, hiper-szuper jó maszkokkal, de majdhogynem élvezhetetlen, mert túl kesze-kusza. A könyv biztosan nagy segítség a filmhez, egy útmutató. De az itt a baj a filmmel, hogy az eleje nyújtott, érthetetlen, a közepe felé kezd el derengni, hogy mit is akar a szerző, ami, hozzáteszem, másfél óránál van és a végére, a konklúziónál üt be, hogy lehet, ez a célja. Szóval, ha eléggé érdeklődünk a film iránt és tudni akarjuk, mit is takarnak a jelenetek átfedései, akkor pislogás nélkül újra megnézzük a 3 órát. És még akkor sem tiszta teljesen. Szeretném érteni és talán meg is értettem a nagyját a filmeknek, de van benne egy szereplők által egymásra kihatott, korokról korokra a tetteik alapján besorolt hatás is, amit még nem sikerült megfejtenem, de lehet nem is fogom, mert túl hosszú volt számomra és a látvány nem elég kárpótlás és amúgy annyira nem jó film.


 
indingo   2017. 04. 10.

Az egyik legösszetettebb film, amit valaha láttam. A története nekem nagyon bejött, jól meg kell nézni a szereplőket, hogy asz apróbb összefüggéseket is értsük.

 
Deku   2017. 07. 17.

Habár a könyvet eddig még nem sikerült megszereznem és elolvasnom, a film maga nagyon tetszett. Kicsit forgatós a történet és oda kell jobban rá figyelni de ettől még jobban tetszik.

 
HETEDIK   2018. 09. 06.

Tom Hanks játéka zseniális, érdemes megfigyelni hányféle karakterbe lehel életet, meg a jövőről alkotott fikció is érdekes, de ezen kívül csak egy elvont hülyeség, aminek se füle se farka. Kár hogy a Wachowski fivérek a Mátrixon kívül semmi érdemlegest nem tudtak alkotni az álomgyárban.

Halle Berry
Halle Berry
Hugo Weaving

A film összbevétele 130 482 868 dollár volt (imdb.com).

 

Annak ellenére, hogy a kritikusoknál sikeres lett, a film rákerült a Time magazin 2012 tíz legrosszabb filmje listájára.

(gondi94)
 

A szereplők között négy Oscar-díjas színész is van: Susan Sarandon, Halle Berry, Tom Hanks és Jim Broadbent.

(gondi94)
 

A Wachowski testvérek közel 7 millió dollárt a saját pénzükből fedeztek a filmhez.

(gondi94)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.