Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

Felhőatlasz (2012)

Cloud Atlas
Filmadatlap
 
38
Szereplők
77
Vélemények
36
Képek
1
Videók
 
Annuska   2020. 11. 04.

legújabb vélemény

1

Az idő múlására nem tudunk hatással lenni. Egy nagyon izgalmas film, amely több történetet ölel fel, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

0

Nem igazán Tom Hanks karakteréhez passzol a film, de ettől függetlenül remekre sikeredett és a zenék különösen tetszettek.


 
dailyfilmsan   2019. 03. 15.

1
Felhő-katyvasz

Ennek a filmnek a megértése elsőre nem fog menni. Minimum, ha 3x végignézzük, akkor kezd el derengeni, hogy „mit akar a szerző”. Összetett és érzékeny film. Korokon keresztül az összekapcsolt lelkekre épít. És normákat, az emberi jóságot és az empátiát mutatja be. Mindegyik történet kapcsolódik valamelyik másikhoz és ezek valamilyen indikátorként hatnak a rá következő korokra. Mindezt annak érdekében, hogy a végén valaki az egészet elmesélje. Érdekes és érzékeny film, hiper-szuper jó maszkokkal, de majdhogynem élvezhetetlen, mert túl kesze-kusza. A könyv biztosan nagy segítség a filmhez, egy útmutató. De az itt a baj a filmmel, hogy az eleje nyújtott, érthetetlen, a közepe felé kezd el derengni, hogy mit is akar a szerző, ami, hozzáteszem, másfél óránál van és a végére, a konklúziónál üt be, hogy lehet, ez a célja. Szóval, ha eléggé érdeklődünk a film iránt és tudni akarjuk, mit is takarnak a jelenetek átfedései, akkor pislogás nélkül újra megnézzük a 3 órát. És még akkor sem tiszta teljesen. Szeretném érteni és talán meg is értettem a nagyját a filmeknek, de van benne egy szereplők által egymásra kihatott, korokról korokra a tetteik alapján besorolt hatás is, amit még nem sikerült megfejtenem, de lehet nem is fogom, mert túl hosszú volt számomra és a látvány nem elég kárpótlás és amúgy annyira nem jó film.

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Az egyik legösszetettebb film, amit valaha láttam. A története nekem nagyon bejött, jól meg kell nézni a szereplőket, hogy asz apróbb összefüggéseket is értsük.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Habár a könyvet eddig még nem sikerült megszereznem és elolvasnom, a film maga nagyon tetszett. Kicsit forgatós a történet és oda kell jobban rá figyelni de ettől még jobban tetszik.

 
HETEDIK   2018. 09. 06.

0

Tom Hanks játéka zseniális, érdemes megfigyelni hányféle karakterbe lehel életet, meg a jövőről alkotott fikció is érdekes, de ezen kívül csak egy elvont hülyeség, aminek se füle se farka. Kár hogy a Wachowski fivérek a Mátrixon kívül semmi érdemlegest nem tudtak alkotni az álomgyárban.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

0

Kétszer kellett megnéznem,hogy felfogjam a film történetét,és mondanivalóját.De ha lehetőségem lesz rá,még legalább kétszer meg fogom,mert szerintem így is lesz olyan momentum,amit most fogok észrevenni.Mélyreható,agyalós, odafigyelést kívánó mű! Leh... több»

Galéria (36)

Halle Berry
Halle Berry
Hugo Weaving

Videók (1)

A film összbevétele 130 482 868 dollár volt (imdb.com).

 

Annak ellenére, hogy a kritikusoknál sikeres lett, a film rákerült a Time magazin 2012 tíz legrosszabb filmje listájára.

(gondi94)
 

A szereplők között négy Oscar-díjas színész is van: Susan Sarandon, Halle Berry, Tom Hanks és Jim Broadbent.

(gondi94)
 

A Wachowski testvérek közel 7 millió dollárt a saját pénzükből fedeztek a filmhez.

(gondi94)
 

Körülbelül 20 millió dollárt a német állam adott a film forgatására.

(gondi94)
 

100 millió dolláros költségvetésével az egyik legdrágábább független film.

(gondi94)
 

A film a kasszáknál alig hozott vissza valamit a költésgvetéséből, 130,482,868 dollárt keresett.

(citizenfour99)
 

A film a rottent. nevű kritikaösszegző oldalon csupán 66%-os, méghozzá 167 pozitív és 86 negatívabb jellegű kritikával.

(citizenfour99)
 

A filmben van egy utalás a Zöld szója (1973) című filmre. Timothy Cavendish azt mondja: „a zöld szója emberből van”, ami egy utalás Sonmi 451 történetére (az öreg klónokat újrahasznosítják, így etetik az új klónokat). Az 1973-as alkotás is egy sci-fi, amiben idős emberekkel teszik ugyanezt.

(SódóGA)
 

Minden színészt több szerepben is láthattunk, akik más időben éltek, más neműek voltak, és más rasszhoz tartoztak. Halle Berry azt mesélte, hogy nagyon kemény volt a forgatás, egyik személyiségből esett a másikba: egy héten belül volt zsidó nő az 1930-as években, majd egy törzs csoport tagja, aztán környezetvédő az 1970-es években.

(SódóGA)
 

A film alapjául szolgáló regény írója, David Mitchell az Új-Szöuli részben szabadságharcost alakított.

(SódóGA)