Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

A forrás (2006)

The Fountain
Filmadatlap
 
28
Szereplők
28
Vélemények
16
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

legújabb vélemény

0

Túl sokat akar a szarka,de nem bírja a farka.Ha mindent meg akarunk mutatni,a végén semmit sem tudunk.Olyan semmilyen lett a mozi.Nekem felejtős.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Hugh Jackman-nek ez is jól állt, nagyszerűen játszotta szerepét. A történet pedig tökéletes romantikus film mely némi misztikummal fel lett dobva nem is kicsit. Ajánlom.


 
hsanya182   2017. 10. 11.

1

A halál a beteljesülés útja e vagy egy betegség, amire meg kell találni a gyógymódot? A ragaszkodó ember szemszögéből, elég lehangoló film. Ha nem ragaszkodsz a névhez és a formához, akkor teljesen szabad vagy. ZEN

 
citizenfour99   2016. 03. 11.

0

Sokak szerint egy értelmetlen és unalmas film. Nekem tetszett amikor láttam. Szép film a szeretetről.

 
Gigi   2017. 01. 05.

0

Mindig félek az ilyen típusú filmeknél, hogy túl nagy dimenziókat raknak rá, és elmegy egy olyan irányba, ami nekem már sok. De ez szerencsére nem így lett, maradandó élmény, magával ragadó, lenyűgöző film.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 19.

0

Igazán érdekes és lebilincselő film. Nagyon sírtam, mert rémes és mégis gyönyörű az, amiről beszélni szeretne... tetszett, ahogy a fa a középpontba volt, ahogy minden átértékelődött egy nem megugorható probléma miatt. 5*

 
szabomarc   2019. 01. 06.

0

Régebben láttam a filmet, de nagyon tetszett, izgalmas volt. Kissé agyament a történet, de nekem nagyon bejött, mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani.

Galéria (16)

Videók (1)

A film összbevétele 15 978 422 dollár volt (imdb.com).

 

Eredetileg Brad Pitt és Cate Blanchett lett volna a két főszereplő, de a költségvetés annyira alacsonynak bizonyult, hogy az akkoriban még kisebb gázsit igénylő Hugh Jackman és Rachel Weisz mellett kellett dönteniük az alkotóknak.

(TribeBubu)
 

A film elég nagy bukás lett, mivel 35 millió dollárból készült, és összesen 15,978,422 dollárt kerestek vele.

(citizenfour99)
 

A film elején a spanyolok és a maják összetűzését láthatjuk.

(citizenfour99)
 

A kritika elég kedvezőtlenül fogadta filmet. A Rotten-tomatoes nevű kritikai oldalon 51%-os. Roger Ebert híres filmkritikus pedig a 4 pontból 2.5 pontot adott a filmnek.

(citizenfour99)
 

A direktor több olyan orvossal és ápolóval is beszélt, akik már találkoztak haldokló fiatalokkal.

(mrarizona)
 

CGI effektek helyett a rendező, Darren Aronofsky petri csészében végbemenő kémiai folyamatokat filmezett. Aronofsky úgy vélte, a CGI elavulhat, azonban módszerével a filmje talán kiállhatja az idő próbáját.

(hp )
 

A Warner Bros. nem akart rendezői kommentárt a film DVD kiadásához, azonban Darren Aronofsky ragaszkodott hozzá, így azt saját nappalijában rögzítette, majd közzétette a honlapján.

(hp )
 

Hugh Jackman a film kedvéért borotválta le a haját.

(hp )
 

Darren Aronofsky a film forgatásának befejeztéig nem borotválkozott. Ezt a hagyományt a Pi (1998) forgatása óta őrzi.

(hp )
 

Hugh Jackman rögtön igent mondott Darren Aronofsky felkérésére, miután a rendező személyesen kereste fel a színészt.

(hp )
 
Felejthetetlen élménnyel szolgáló mesterműról van tehát szó, amelyről éppen csak az a közhely nem mondható el, hogy kudarcba fulladt eredeti elgondolásainak végül még egyenesen pozitív hozadékai lettek. A forrás olyan tekintetben sem tündérmese, hogy bizony megszenvedte azt, hogy nem képviselhette maradéktalanul rendezője vízióját.

9/10 több»