Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
86%

Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004)

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Filmadatlap
 
28
Szereplők
46
Vélemények
112
Képek
2
Videók
 
uniterra Nézhetetlen  2021. 01. 01.

legújabb vélemény

0

Mekkora zagyvaság.

1
 
hsanya182   2015. 05. 12.

2

A filmhez hűen alakítja Jim Carrey a szerepét. Olykor romantikus, néha bohókás, jól áll neki a karakter. A film nem egyszerű, talán az első fele elég lagymatagnak tűnhet, de a végére nem lehet győzni össze rakni a részeket. Találó laza kis gondolkodó... több»


 
HercegPeter   2018. 05. 15.

1

Milyen érdekes lenne, ha a valóságban is lehetne ilyet csinálni. Biztos mindenkinek van valaki, akit szívesen kitörölne. Furcsa Jim Carrey-t nem bohóckodni látni egy filmben. Persze az azért látszik, hogy itt is a humoros jelenetek mentek neki a legj... több»

 
Thibo84   2019. 01. 31.

0

Jim Carrey-t nagyon jó színésznek tartom, aki ebben a filmben is bizonyította, hogy megállja a helyét. A történet maga, egy nagy katyvaszként indít, összevisszaságnak tűnik az egész, de idővel, ahogy a film cselekménye halad előre, minden a helyére kerül.

 
dailyfilmsan   2020. 11. 25.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Le a kalappal a film előtt. Nem lett a kedvencem, de egy nagyon sajátos történetet mutatott be. Nagyon jól összefűzve az idővonalakat. A díszlet is mesés és ötletes, tökéletes munka majdhogynem. A film megteremti azt az élethelyzetet, amire mindannyi... több»

 
MKristijan   2017. 01. 30.

0

Az első felében próbáltam megérteni mi is történhet, és szerencsére egyfajta fordulattal meg is kaptam a választ. Nem megszokott felépítés.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

0

Sokszor gondolkoztam már a film fő kérdésén: Könnyebb lenne, ha mindent elfelejthetnénk és újrakezdhetnénk? Nem esnénk-e újra ugyan abba a mederbe? Zseniális szerintem, ahogy a lány hajszíne változik a valóság változásával egyszerre.

Galéria (112)

Jim Carrey

Videók (2)

A film összbevétele 73 169 222 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor a fürdőkádas jelenetet forgatták, Kate Winslet elájult, ekkor derült ki, hogy állapotos a második gyermekével.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez a második Kaufman-Gondry produkció.

(mamiéstöti2)
 

Készült egy szexjelenet Kirsten Dunst és Mark Ruffalo között, de végül nem került be a filmbe.

(mamiéstöti2)
 

Mary és Stan fehérneműben táncolós jelenete rögtönzés volt.

(mamiéstöti2)
 

Jim Carrey a film forgatásakor depressziós időszakát élte, ezért volt ilyen visszafogott.

(mamiéstöti2)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított, "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben (2009).

(dulkap)
 

Joel szerepére eredetileg Nicolas Cage is pályázott.

(SódóGA)
 

A film története egy Alexander Pope versből született, melynek egyik sora adta a film címét.

(SódóGA)
 

Kate Winslet (Clementine) azt állította, hogy ez volt élete legfontosabb szerepe.

(SódóGA)
 

A vonaton utazós jelenetben Clementine megüti Joelt. Mivel ez nem szerepelt a forgatókönyvben, Jim Carrey reakciója tökéletesen valósághűre sikeredett.

(SódóGA)
 
Egy makulátlan elme örök ragyogása eleve úgy képes elképesztően lírai alkotás lenni, hogy közben egyáltalán nem veszti el földhözragadt, emberi oldalát sem. Nem veszik el a részletekben, de nem is egy öncélúan túlstilizált összképet ad, és remekül ragadja meg minden romantikus film esszenciáját. Kevesebb tudománnyal és több fantasztikummal még azt is mondanám, tökéletesen, de nem leszek telhetetlen: Michel Gondry műve így is a műfaj egyik legjobbja. 9/10 több»