Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
86

Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004)

Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Filmadatlap
 
29
Szereplők
44
Vélemények
112
Képek
2
Videók
 
Lili   2020. 01. 01.

legújabb vélemény

Az elején elég kusza de aztán összeáll a kép és összességében zseniális a sztori, a karakterek nagyon szerethetőek, Carrey alakítása tökéletesen megállja a helyét komolyabb filmben is. Nálam ez a film az egyik örök kedvenc

 
hsanya182   2015. 05. 12.

A filmhez hűen alakítja Jim Carrey a szerepét. Olykor romantikus, néha bohókás, jól áll neki a karakter. A film nem egyszerű, talán az első fele elég lagymatagnak tűnhet, de a végére nem lehet győzni össze rakni a részeket. Találó laza kis gondolkodós és tanulságos romantikus film egy jóféle csavarral :) :) Többször illik megnézni :P


 
HercegPeter   2018. 05. 15.

Milyen érdekes lenne, ha a valóságban is lehetne ilyet csinálni. Biztos mindenkinek van valaki, akit szívesen kitörölne. Furcsa Jim Carrey-t nem bohóckodni látni egy filmben. Persze az azért látszik, hogy itt is a humoros jelenetek mentek neki a legjobban. Kate Winslet-tel jó párost alkot. Kirsten Dunst viszont (lehet csak szerintem) de itt volt eddig a leggyengébb. Borzalmasan irritáló volt és végig azt kívántam, bárcsak benne se lenne a filmben. Persze a film vége befejezése szempontjából fontos szerepe van, de ezt leszámítva semmi. Nagyon jó történet, még ha helyenként picit zavaros is. Többször is meg kellene nézni, hogy teljesen tiszta képet kapjunk. Kicsit a jelenetek arányával nem értek egyet ugyanis én még többet foglalkoztam volna a párral és kevesebbet a "műszaki stábbal" Utóbbi ugyanis olyan jeleneteket tartalmaz melyek kevésbé fontosak.

 
Thibo84   2019. 01. 31.

Jim Carrey-t nagyon jó színésznek tartom, aki ebben a filmben is bizonyította, hogy megállja a helyét. A történet maga, egy nagy katyvaszként indít, összevisszaságnak tűnik az egész, de idővel, ahogy a film cselekménye halad előre, minden a helyére kerül.

 
MKristijan   2017. 01. 30.

Az első felében próbáltam megérteni mi is történhet, és szerencsére egyfajta fordulattal meg is kaptam a választ. Nem megszokott felépítés.

Jim Carrey
 
Egy makulátlan elme örök ragyogása eleve úgy képes elképesztően lírai alkotás lenni, hogy közben egyáltalán nem veszti el földhözragadt, emberi oldalát sem. Nem veszik el a részletekben, de nem is egy öncélúan túlstilizált összképet ad, és remekül ragadja meg minden romantikus film esszenciáját. Kevesebb tudománnyal és több fantasztikummal még azt is mondanám, tökéletesen, de nem leszek telhetetlen: Michel Gondry műve így is a műfaj egyik legjobbja. 9/10 több»

A film összbevétele 73 169 222 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor a fürdőkádas jelenetet forgatták Kate Winslet elájult, ekkor derült ki, hogy állapotos a második gyermekével.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez a második Kaufman-Gondry produkció

(mamiéstöti2)
 

Készült egy szexjelenet Kirsten Dunst és Mark Ruffalo között, de végül nem került be a filmbe.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.