78% 90 szavazat
Elégia

Elégia

Elegy
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
17
Szereplők (17)
13
Képek (13)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

A karizmatikus egyetemi professzor, David Kepesh mindig is fiatal, kalandvágyó női tanítványai dicsfényében úszott, ám eddig egyiküket sem engedte magához túl közel. Amikor egy nap a gyönyörű Consuela Castillo lép be az osztálytermébe, a férfi addigi jól felépített álcája pillanatok alatt szétbomlik. A sötét hajú szépség rabul ejti és összezavarja. S bár Kepesh a nő testét valódi művészi mesterműnek tartja, Consuela még ennél is többnek bizonyul. Kepesh vágya Consuela iránt megszállottsággá válik, ám végül a megcsalástól való félelme és ebből következő féltékenységi rohamai elüldözik tőle a nőt.

Rendező: Isabel Coixet
Író: Philip Roth
Forgatókönyvíró: Nicholas Meyer
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2008.10.30.
 
2024.02.17 Kinga Kecskeméti

legújabb vélemény

A döntéseink alakítják az életünket

Nagyon lassú lefolyású, különleges atmoszférájú, érzelmes, szép film. A színészi alakítások tökéletesek. (Ben Kingsley, Penélope Cruz, Dennis Hopper, Patricia Clarkson) Apa és fia kapcsolata kicsit felszínes, kidolgozatlan maradt, kevés időt szántak rá, azt hiszem. Nagyon tetszett a barát (Dennis Hopper) bölcs mondása, amely szinte a film egész történetére igaz: „A szép nők láthatatlanok... az igazi embert sohasem látod, csak a gyönyörű burkot. A szépségbe, mint akadályba ütközöl.”

0
 
2015.11.18 alexxx

Igazi emberi érzelmeket tár elénk. Kiválóak a színészi alakítások, klönösen Ben és Penelope szikráznak. Utóbbi lélegzetelállítóan gyönyörű...

1
 
2022.01.11 Gauss

Egy nagyon jó romantikus dráma, értékes mondanivalóval. Izgalmas, fordulatos, nem kiszámítható, a színészek zseniálisak. Kiváló rendezés, szép munka.

0
 
2016.07.20 RókaÚr

Isabel Coixet korunk egyik legjobb rendezőőnője, nem férhet hozzá kétség. A legjobban ért az emberekről, a lelki állapotaikról szóló filmekhez. Megható művei vannak..

0

A film összbevétele 14 894 347 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film Philip Roth: A haldokló állat című regényének feldolgozása.Szerző: Kinga Kecskeméti

#2