Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

Igaz szívvel (2014)

The Normal Heart
Filmadatlap
 
21
Szereplők
7
Vélemények
8
Képek
Videók
Igaz szívvel
 
Adepto   2017. 08. 25.

Ez a film kis túlzással megváltoztatta az életem, megerősítette bennem az eddig is meglévő mások elfogadásának fontosságát, valamint azt, hogy az embereket azután ítéljük meg, miután ténylegesen megismertük őket. Ne címkézzünk meg senki azért, mert meleg, vagy csak egész egyszerűen bármiben más, mint az "átlag". Olyan nagy hatással volt rám a film, hogy az eddigiektől eltérő módon (talán a Keith volt még ilyen) mikor láttam, másnap újra megnéztem és a színészek elképesztő alakításai miatt újra és újra nézném. Szerepel a filmben többek között Mark Ruffallo, Matt Bomer, Jim Parsons, Julia Roberts. Tudtam róluk, hogy kiválóak, de ez még engem is "meglepett". Mark és Matt több, mint tökéletes választás volt, a szerepeik jellemfejlődését, lelki vívódásait a lehető legkiválóbb módon mutatták be. Emellett elképesztő közöttük a kémia. Julia Roberts esetében pedig talán az egyik legjobb alakítását láttam. Két jelenetet emelnék ki, amely velejéig hatol az emberbe: az egyik, amikor Felix azt mondja "Az emberek sosem tudnak nem szeretni. Csak megtanulnak máshogy érezni.", valamint a film vége felé Tommy gyászbeszéde! Fájdalmasan igaz ez még manapság is. Az alkotást (mert itt nagy betűkkel erről van szó), azoknak ajánlom, akik együtt érzők és elfogadóak embertársaik iránt és nyitottak a lelkük megedzésére!

 
AE1205SB   2015. 10. 09.

Remek alakításokkal fűszerezett, igazi érzelmeket feldolgozó film. Nem könnyű film, kegyetlenül őszinte, szerintem egyszer meg kell nézni. Sajnos a HIV/AIDS még ma is sok gondot, gyötrelmet okoz...


 
Adell89   2015. 03. 23.

Amennyire a Philadelphia nem hatott úgy ez tényleg nagyon ütött és szerintem sokkal jobb is. Ruffalo óriásit alakított de Bomer és méltó társa. A forgatókönyv erejét a monológok teszik ki és a dühös kirohanások kicsit emlékeztettek az És a zenekar tovább játszik c. filmre ami szintén AIDS-es film, szintén HBO-s és szintén abból a korból amikor még semmit sem tudtak a betegségről. Esetleg azt is tudnám ajánlani. Érdekes, hogy a film elején kicsit taszított a sok homoszexuális pasi (amúgy semmi bajom velük) aztán a filmben történtek miatt ez a nem-tetszés eltűnt. Csak ajánlani tudom.

 
rhamus   2015. 07. 18.

Fel nem tudtam fogni, hogy miféle film is ez. Az elején laposan kezd és ezt a tendenciát tartja is. Annyira untam magam hogy max. egy 30-40 percet voltam képes NAGY nehezen végig nézni. Bűn volt minden, ami ebbe a filmbe belekerült, se értelmes sztori se semmi.

 
Vviktor   2016. 09. 19.

Lelkileg a nézőre erősen ható igazi dráma profi színészi alakítással. Elgondolkoztat és megragad a film, érdekes a sztori. Magával ragadott és végig fenntartja az érdeklődést.

 

Az operatőr felesége, a Dr. Emma Brookner-t alakító Julia Roberts.

(dulkap)
 

A Tommyt alakító Jim Parsons szerepelt a 2011-es Broadway feldolgozásban is. Ő az egyetlen aki ugyanazt a szerepet játssza a filmben, mint a színpadon.

(dulkap)
 

Eredetileg Alec Baldwin játszotta volna Ned Weeks szerepét.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.