Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
8
Vélemények
4
Képek
1
Videók
 
Berto49   2017. 02. 07.

!Spoiler! Másodjára is nagyon tetszett ez az Isherwood írás alapján készült film, amelyben Colin Firth zseniális. 2011-ben láttam először, de azóta legalább egyszer már megnéztem. Mindegy, hogy milyen nemű a szeretett ember, a 16 egymás mellett töltött év olyan szorosan összekapcsolta őket, hogy az egyik fél elvesztésével az életben maradt is szinte meghalt. Furcsa, de a szívroham szinte jót tett vele, nem kellett meghúznia a pisztoly ravaszát, mert így is találkozhatott szeretett Jimjével. Kedvelem ezt a filmet, ezt az is mutatja, hogy DVD-én őrzöm két másik film mellett, amelyek szintén a másságról is szólnak; „Az esküvői bankett”, és a „Maurice”, amelyik a téma szinte első megjelenése volt, legalábbis az irodalom területén.

 
Bazzzsi   2017. 10. 23.

Nagyon különös film, főleg úgy hogyha az ember semmit sem tud a történetéről. ilyen érdekes, hogy semmilyen érintkezés sincs Firth és a fiatal srác között mégis érezni valami megmagyarázhatatlant.


 
Rikudou6   2015. 08. 12.

Ritka pörgős és ritka akció dús film, az unalom messze elkerült szerencsére. A történettel, amit írtak egész jól átadja a hangulatot. Erős alkotás. Ezzel a filmmel nem lehet betelni.

 
BuBu   2015. 06. 30.

Nem történik benne semmi különös,semmi giccses, semmi akció..De mégis gyönyörű film. A hangulata, az érzelmek,a színek minden..Nem is annyira történet fogott meg hanem a színészek, a zene meg úgy minden. Igazi dráma, amiben a párbeszédek tökéletesek, nincs benne egy felesleges szó sem. Legjobban a kutyás rész tetszett, amikor az idegen nő kutyusát puszilgatja, meg amikor a diák fiúval volt.

 
Rivaikun   2015. 02. 23.

Nekem nagyon tetszett a film. Szólhatott volna akár egy hetero férfiról is, akinél ugyanolyan drámai hatást keltett volna az egész film kimenetele, és története. Nem az volt a lényeg, hogy milyen a beállítottsága a főszereplőnek, hanem annak ez az egy napja. Ami a végét illeti, jobb befejezése is lehetne, de ezt csak azért mondom, mert őszintén sírtam rajta. Remélem másokhoz is eljutott ez a remek alkotás. Én mindenképp tenni fogok róla.

Julianne Moore
 
A Single Man hiába gyönyörű film, nem úgy gyönyörű, ahogy egy filmet szeretnénk, hogy az legyen: külsőleg főhőséhez méltóan stílusos, belül azonban legalább annyira üresnek érződik. több»

A film összbevétele 9 166 863 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet mindössze 21 nap alatt forgatták.

(kázsé)
 

Az "India" nevű kutya, akit George a kocsiban lát, kutyája.

(kázsé)
 

Ez bemutatkozó filmje.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.