Közösség

Vélemény:

76 Egy egyedülálló férfi

(2009)

Egy egyedülálló férfi

Kittikee   2025.07.06 10:20
0

Ez a film hogy kerülhetett el engem ez idáig...? Nem is értem. Ez egy csodálatos remekmű! Bravó, Tom Ford! Úgy leltem rá erre az alkotásra, hogy divatrendezőkről láttam rövid dokufilmeket, és az egyik rész Tom Fordot mutatta be. Ő egészen addig ismeretlen volt számomra, amíg meg nem néztem anno a Gucci-házat. Hihetetlen a pali, amit 10 év alatt elért. És csak pislogtam, amikor is kiderült, hogy filmkészítő is, és bevágtak jeleneteket ebből a filmből (is). Nah, gyorsan rákerestem, és már indítottam is. Az egész atmoszféra, stílus tipikus Tom Ford! Colin Firth-nek amúgy is zseniálisan áll ez a "Kingsman" stílus, a precizitás, elegancia, hát még a 60-as évek ezzel együtt. A történet szívbemarkoló, az igaz szerelem elvesztése, sikertelen feldolgozása, s majdan ha sikerülne is átlendülni valaki által... akkor jön a tragédia, ami meghiúsítja az önkézzel tervezett "életelvételt". De talán így sokkal jobb, mert szebb, tisztább... és újra, végérvényesen együtt lehetnek, beteljesedik a szerelmük (amit oly sok évig titokban kellett tartaniuk). A zene, a hangulat, a színek, a színészek... mind-mind *5-ös. Ez egy remekmű, örülök, hogy rátaláltam.