Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87
Filmadatlap
 
31
Szereplők
26
Vélemények
12
Képek
1
Videók
A felolvasó
 
indingo   2017. 04. 17.

Tetszett a film érdekes volt a története. Nem lehetett egyszerű eljátszani a fúnak, bár úgy gondolom, hogy a szexjeleneteket nem tettek hozzá a filmhez, inkább hatásvadász szerepük volt.

 
Deku   2017. 07. 17.

A két színész nagyszerűen játszott, számomra tökre hiteles volt az egész. Külön tetszett benne, hogy tartalmas volt melynek mondanivalója volt. Némi lassúság akadt benne de ez elnézhető.


 
HercegPeter   2017. 12. 04.

Igen erősen kezd a film, azt hittem a kapcsolat kialakulása kicsit hosszabb időt fog igénybe venni. Ezt követi egy talán kicsit feleslegesen elnyújtott, unalmas rész, amiből szerintem egy kicsit az elejébe kellett volna átültetni. Az utolsó harmada megint érdekes. Ettől függetlenül egy nagyon jó történet, hitelesen előadva. Nekem kicsit azzal volt bajom, hogy Ralph Fiennes nem igazán hasonlít a fiúra. Talán lehetett volna úgy maszkírozni őket, hogy kicsit jobban hasonlítsanak. De ez semmit se von le magából a filmből, csak az én véleményem.

 
Berto49   2018. 03. 02.

Az időrend a könyvvel ellentétben ebben a filmben sem lineáris, de most nem zavart, sőt hozzátett az élményhez. Kissé furcsa szerelmi történetként indul, egy 15 éves fiú, Michael és egy érett nő, Hanna egy évig tartó viszonya, de aztán nem kis meglepetésre fontos morális kérdések vetődnek fel. A „parancsra tettem” mennyiben jelent kibúvót a háborús bűntettek, nevezzük nevén: gyilkosságok elkövetésére? Az ügyvéddé lett Michael egész életét megváltoztatta az első szerelem emléke, és amikor kiderült Hanna bűnössége és erősen titkolt hiányossága, egész személyisége átalakult. Nagyszerű film, sokáig foglalkoztathatják a nézőt a felvetett gondolatok. Mindehhez hozzájárul a nagyszerű színészi teljesítmény, amelyet Winslet esetében a legelismertebb díjjal honoráltak. Azon ritka adaptációk egyike, amelyről bátran elmondható, hogy egyenértékű Bernhard Schlink alapul szolgáló regényével.

 
dailyfilmsan   2019. 07. 28.

Egy első szerelem története bontakozik ki a szemünk előtt. Egy igen érdekes kapcsolat igen érdekes jövője keveredik emlékek sokasága közt. Megindító és egyben különc. Egy olyan háborús film ami romantikus köntöst öltött. Nekem abszolút bejött ez a koncepció. Kellőképp dramatikus nagyon picit lehet túl dramatikus. A főszereplők és minden aminek a filmhez köze van csak csiszolja a briliáns történetet. Még magamat is megleptem azzal hogy ennyire tetszett a film.

A film összbevétele 113 019 290 dollár volt (imdb.com).

 

A könyvben a biciklitúra 4 napig tartott, míg a filmben mindössze 2 nap volt.

(dailyfilmsan )
 

A német származású David Kross-nak ez az első angol nyelvű szerepe.

(dailyfilmsan )
 

David Kross (fiatal Michael) édesanyja nem tartotta jó ötletnek a filmet, mivel 4 hónap kiesést jelentett az iskolából fiának. Csak azzal a feltétellel engedte meg neki a szereplést, hogy sikeresen átmegy minden évközi vizsgáján.

(dailyfilmsan )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.