Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

A felolvasó (2008)

The Reader
Filmadatlap
 
31
Szereplők
27
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
123   2021. 08. 21.

legújabb vélemény

0

Minden percét imádtam...

 
Artemisia   2018. 02. 03.

5
Megrázóan gyönyörű szerelmi történet

Megrázóan gyönyörű szerelmi történet. Durva témát dolgoz fel; egy fiatal fiú és egy érett nő szenvedélyes viszonyába ágyazva mutatja be egy világháborús bűnös lelkiismeretével való viaskodását. A cselekmény lassú, főleg művész eszközökkel, leginkább ... teljes kritika»

 
indingo   2017. 04. 17.

0

Tetszett a film érdekes volt a története. Nem lehetett egyszerű eljátszani a fúnak, bár úgy gondolom, hogy a szexjeleneteket nem tettek hozzá a filmhez, inkább hatásvadász szerepük volt.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

A két színész nagyszerűen játszott, számomra tökre hiteles volt az egész. Külön tetszett benne, hogy tartalmas volt melynek mondanivalója volt. Némi lassúság akadt benne de ez elnézhető.

 
HercegPeter   2017. 12. 04.

0

Igen erősen kezd a film, azt hittem a kapcsolat kialakulása kicsit hosszabb időt fog igénybe venni. Ezt követi egy talán kicsit feleslegesen elnyújtott, unalmas rész, amiből szerintem egy kicsit az elejébe kellett volna átültetni. Az utolsó harmada m... több»

 
Berto49   2018. 03. 02.

0

Az időrend a könyvvel ellentétben ebben a filmben sem lineáris, de most nem zavart, sőt hozzátett az élményhez. Kissé furcsa szerelmi történetként indul, egy 15 éves fiú, Michael és egy érett nő, Hanna egy évig tartó viszonya, de aztán nem kis meglep... több»

 
dailyfilmsan   2019. 07. 28.

0

Egy első szerelem története bontakozik ki a szemünk előtt. Egy igen érdekes kapcsolat igen érdekes jövője keveredik emlékek sokasága közt. Megindító és egyben különc. Egy olyan háborús film ami romantikus köntöst öltött. Nekem abszolút bejött ez a ko... több»

A film összbevétele 113 019 290 dollár volt (imdb.com).

 

A könyvben a biciklitúra 4 napig tartott, míg a filmben mindössze 2 nap volt.

(dailyfilmsan)
 

A német származású David Kross-nak ez az első angol nyelvű szerepe.

(dailyfilmsan)
 

David Kross (fiatal Michael) édesanyja nem tartotta jó ötletnek a filmet, mivel 4 hónap kiesést jelentett az iskolából fiának. Csak azzal a feltétellel engedte meg neki a szereplést, hogy sikeresen átmegy minden évközi vizsgáján.

(dailyfilmsan)
 

A filmben Michael Berg skarlátos lesz, míg a könyvben hepatitiszes.

(dailyfilmsan)
 

Michael a filmben a 18. századi német költő és drámaíró, Friedrich Schiller" Intrigue and Love "-jából idéz.

(dailyfilmsan)