Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Árvák hercege (1999)

The Cider House Rules
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
7
Képek
1
Videók

Galéria (7)

Tobey Maguire
Charlize Theron
Tobey Maguire

Videók (1)

 
elekm90   2021. 05. 06.

legújabb vélemény

0

Érdekes és szép történet, nagyon érződik rajta, hogy egy könyvadaptációról van szó. Jó volt a casting, bár Tobey Maguire-rel volt egy kis gondom. A naiv, burokban élő srác szerepére tökéletes választás volt, ugyanakkor a romantikus szál nem illett ho... több»

 
Berto49   2016. 08. 26.

0

Emlékszem, amikor először láttam, rögtön hozzáfogtam a könyv elolvasásához, az is nagyon tetszett. Már nem emlékszem a könyv és a film közötti különbségekre. pedig sokan sokat írnak róla. M. Caine valamiért nem szimpatikus a számomra, de ebben a film... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 14.

0

Semmi romantika, csak romantikus mázba csomagolt tömény deviancia. Nem egyszerűen hazug, hanem koncepciózusan hazug, próbálja relativizálni a legextrémebb devianciát: vérfertőzést, szülőgyilkosságot, szexuális kicsapongást, abortuszt, narkomániát, okirathamisítást és sorolhatnám. Teljesen életszerűtlen az egész.

 
FarZoo   2015. 03. 29.

0

Romantikus, megragadó, drámai történet, de nem egy bonyolult film. Érzelmes, szomorú, magával ragadó. A színészek a karaktereket jól adják, ettől lesz olyan a történet, hogy igazán beleélheti magát az ember.

 
Mócii   2015. 06. 26.

0

Nekem annyira nem jött be ez a film. Szerintem eléggé sablonos, sok újat nem tudott mutatni. A színészekre nincs panaszom, ők nagyon jól hozták a karakterüket. De ez sajnos kevés.

 
juliS   2015. 01. 12.

0

Ez egy kissé szentimentális, de szépen megformált film, ami bonyolult morális kérdéseket feszeget, amelyekre emészthető válaszokat ad. A történet érdekes, végig élvezhető, s bár néhol megjósolható a végkimenetel, végig képes volt lekötni a figyelmem. Összegezve ez egy nagyon jó kis dráma, még ha nem is hibátlan.

 
jazzy   2016. 07. 07.

0

Nem ez a világ legbonyolultabb drámája, de kerek mondanivalóval és kész válaszokkal bódítja a nézőket. A történet nem tűnik igazán élet közelinek, ezzel együtt varázslatos, éppen ezért el akarjuk hinni. A film gyönyörű beállításokkal, szép képekkel é... több»

A film összbevétele 88 545 092 dollár volt (imdb.com).

 

Sam Raimi ebben a filmben figyelt fel Tobey Maguire játékára, hogy aztán később neki adja Pókember szerepét. Szerintem borzalmas választás volt. (Joshua Jackson kiköpött Peter Parker, már, ha néhány egykori Pókember képregényt nézünk. Ez csak szubjektív vélemény, de szerintem ő lett volna a megfelelő választás erre a szerepre.)

(Attila G.)
 

A filmet 7, azaz hét Oscar díjra jelölék, de csak kettőt sikerült szoborra váltania: Legjobb férfi mellékszereplőként Michael Caine és legjobb adaptált forgatókönyvért John Irving vihetett haza szobrot.

(ZeroHero)
 

John Irving szerette volna, ha története megfilmesített változatában a fia, Colin Irving kapja Wally szerepét, de mivel a filmes előkészületek csaknem tíz évig tartottak, Colin kiöregedett a szerepből. Végül a polgármester szerepét kapta a filmben.

(ps)
 

Candy Kendall szerepére Liv Tyler és Tori Spelling neve is szóba került

(ps)
 

Az árvát, aki felfalja, majd kihányja az almáspite tésztáját, Steerforth-nak hívják. Charles Dickens híres David Copperfieldjében is van egy ilyen nevű karakter, sőt ezt a könyvet olvassa Homer a gyerekeknek a hálószobában.

(ps)