Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
8
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Szörnyek keringője
Halle Berry
Halle Berry
Halle Berry
Billy Bob Thornton
Heath Ledger
Sean Combs
Billy Bob Thornton
Sean Combs
Heath Ledger
 
fercsipeter   2018. 09. 02.

legújabb vélemény

Egy elég komoly téma, de abszolút jó forgatókönyv, és színészi alakítások!

 
Berto49   2016. 12. 09.

Ezt a választást nem bántam meg, szinte elrepült a majd’ 120 perces játékidő. Komor téma, még a néző fantáziájára bízott, de erősen happy endet szugeráló befejező képsor sem zavart. Sonny alakítóját, Heath Ledger-t nagyon sajnáltam, szinte az életben is ilyen sors jutott neki. A problémák gyökere a vén szaros nagyapa jelleméből fakad. Megérdemelte az aggok házát, én még saját TV-ét sem adtam volna neki. Érzelmek nélküli, rasszista dög, aki terror alatt tartotta a fiát és az unokáját. Kegyetlen jelenetek sora követi egymást, ezt a filmet többször kell megnézni, az értékelésem is javult a második megnézésre. Billy Bob Thorton szerintem jobban megérdemelte volna az Oscart, mint Halle Berry, aki 2002-ben az első színesbörű színésznőként kapta meg a szobrot. Olyan „ellenfelei” voltak, mint Sissy Spacek, Renée Zellweger, Judi Dench és Nicole Kidman. Érdekes, hogy a férfiak közül pedig a szintén színesbörű, Denzel Washington lett a győztes (az indíték standup stílusban, ahogy Móricka elképzeli: „kapjék má’ két nigger is, nehogy má’ rasszistának mongyanak minket!”) Félretéve a tréfát, ez a film a dráma kategóriában nálam a top tenben szerepel.


 
Barthy   2015. 09. 01.

Fantasztikus volt. Konkrétan ledöbbentem, amikor ezt a filmet néztem. Ugyanis mások ajánlották eme alkotást és akkor nem hittem, hogy ezt bármilyen formában beveszi a gyomrom. Azonban kellemesen kellett csalódjak, mert szinte teljesen elvoltam vele. Lekötött tökéletesen.

 
byvike70   2015. 08. 07.

Engem nagyon megrázott a film. Megérdemelten lett Oscar-díjas!

 
goldfisy   2015. 05. 05.

A filmben több váratlan tragédia is történik, és ez a stabilan fenntartott drámai hangulat a film legfőbb erénye. A film rendezője hangulatteremtésben mindig is ott állt a topon. A karaktereket viszont nem éreztem elég hitelesnek.

 
Nem áll jól az idő múlása az elsősorban Halle Berry Oscar-díjáról híres Szörnyek keringőjének. A sztárságuk csúcsán álló színészek szexjelenete az ezredforduló idején vélhetően háttérbe tudta szorítani a dráma negatívumait, amelyek a csillogás nélkül sokkal élesebben megmutatkoznak a filmen. több»

A film összbevétele 31 252 964 dollár volt (imdb.com).

 

Halle Berry az egyetlen fekete színésznő, aki Oscart kapott a legjobb női főszereplő kategóriában.

(phanzetomox)
 

Halle Berry a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A filmre való felkészülés közben Marc Forster maga is beült egy villamosszékbe.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.