Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Mielőtt lemegy a Nap (2004)

Before Sunset
Filmadatlap
 
17
Szereplők
22
Vélemények
23
Képek
1
Videók

Galéria (23)

Videók (1)

 
dannab24   2018. 07. 30.

legújabb vélemény

0

Gyönyörű film.

 
hsanya182   2015. 09. 21.

1

"Minden ott kezdődött el..." Érett film egy várva várt múltba nyúló felejthetelen randiról, mely találkozás hosszú éveken keresztül emlékként kísér legbelül, férfi és nő kapcsolatának feszültségéről, egyszerű őszinte fordulatos párbeszéd 80 percben.... több»

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Habár a színészek nem a legismertebbek számomra mégis nagyon jól eltudott szórakoztatni ez a romantikus film. Kedvencem volt és marad is ez az film mert annyira brutálisan jól eltalálták, hogy arra nem tudok szavakat találni.

 
Dorkateo   2016. 09. 06.

0

Imádtam, pedig ritkán nézek második részt filmen, hiszen az általában gyengébb, mint az első rész. De itt ez is vállalható.

 
Dodi   2015. 06. 09.

0

Megnéztem a 2. részt is, méltó folytatása az 1.résznek. Remekmű, ami kiüti az embert, már akinek van rá érzékenysége. A filmekben rendszerint a férfi vall szerelmet a nőnek. SPOILER kissé A film végén Julie Delpy a walcer eléneklésével mutatja ki leg... több»

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

0

A Mielőtt felkel a nap folytatásaként azt mondom, hogy gyenge, kiszámítható és hatásvadász. Önálló filmként értékelve viszont kedves, romantikus és nosztalgia érzésével telt. Éppen ezért csak 4*

 
Gábor Rózsa   2017. 01. 20.

0

Nagyon jó és mély romantikus történet. Érdekes megvalósítással. Az egész olyan kézen fogható és olyan valóságos a hosszú snittek miatt. Majdnem színház inkább már de ez teljesen rendben van a filmvásznon is.

A film összbevétele 15 992 615 dollár volt (imdb.com).

 

A Warner Independent Pictures stúdió 1. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Bár a film forgatókönyvét a legjobb adaptáció kategóriájában Oscar-díjra jelölték, a történet valójában eredeti. Azért jelölték mégis ebben a kategóriában, mert az Akadémia szabálykönyve szerint minden filmfolytatás adaptációnak minősül.

(SódóGA)
 

Ebben a filmben is, mint a Mielőtt felkel a Napban, van pár utalás James Joyce-ra: Jesse például a Shakespeare & Companynál tart bemutatót, amely egy régi párizsi könyvkiadó és könyvesbolt, ahol Joyce többször megfordult, és 1922-ben ők adták ki először az író Ulysses című munkáját.

(SódóGA)
 

A történet szerint Jesse azért házasodott meg, mert a barátnője teherbe esett, és épp egy krízisen mentek át. Egy hasonló történetet mesél el a Mielőtt felkel a Nap című filmben, mert a szülei csak azért házasodtak össze, mert az anyja állapotos lett, majd megromlott a házasságuk.

(SódóGA)
 

Mivel a film cselekménye késő délután játszódik, Richard Linklater rendező csak ebben a napszakban volt hajlandó forgatni, mert úgy gondolta, hogy ez sokat tesz hozzá a film hitelességéhez.

(SódóGA)