Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Mielőtt felkel a Nap (1995)

Before Sunrise
Filmadatlap
 
27
Szereplők
24
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 22.

legújabb vélemény

0

Kell a romantika....férfinek, nőnek egyaránt. Itt azért néha akadozott az egész, néha kissé vontatott, és nem igazán éreztem a hitelességet. Kissé egysíkú, és egyszerű alkotás. Vannak benne szép, és kevésbé szép részek. Nem a legjobb Hawke film...kissé színtelen-szagtalan.

 
hsanya182   2015. 09. 23.

1

Egy nagyon szép ÉRETT romantikus film, férfi és nő első találkozásáról és "1 napig tartó" szerelemükről. 105 perces őszinte párbeszédről szól, melyben férfi és nő első találkozásának izgalmairól, párkacsolatok tanulságairól beszél. Miután el kell vál... több»


 
Deku   2017. 07. 23.

0

Szoktam kedvelni a romantikus filmeket viszont ennél a darabnál elakadtam. Nem értettem a lényegét, olyan lapos és unalmas film volt. Nagy kár érte, ígéretesnek tűnt.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

0

Kedvenc romantikus filmem. Nagyon sírtam, amikor megnéztem. Szerintem is fontosak ezek a megismételhetetlen találkozások - nyomot hagynak, de mégis eltűnnek, ahogy a vonattal a fiú és a lány is eltűnt, vissza a saját kis világukba. Az egynyári szerel... több»

 
Dorkateo   2016. 10. 31.

0

Na ezt csinálja valaki utánuk: történet alig, 2 színész, a párbeszédben semmi világrengető gondolat nincs.....mégis abbahagyhatatlan

 
Laci000   2015. 06. 02.

0

Nekem nagyon nem tetszett, gyenge, üres és unalmas történet. Sajnos Ethan Hawke nagyon gyenge, ő tipikusan az a színész, aki ott van és mégis nehéz észrevenni. Julie Delphy tehetséges színész, de ez kevés egy jó filmhez...

 
sonyxxx   2015. 06. 01.

0

Jó film, ami a romantikus filmek világából abszolút kiemelkedik. Két nagyon jó színész adja elő ezt a nem klasszikus romkomot. Ez egy kicsit mélyebb, beszélgetősebb stílusú film, úgyhogy aki meg akarja nézni, az úgy készüljön.

Galéria (13)

Julie Delpy

Videók (2)

A film összbevétele 22 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben a rendező, Richard Linklater is feltűnik, egy futballistát alakít az egyik jelenetben.

(SódóGA)
 

A filmben számos utalás van az író, James Joyce munkásságára.

(SódóGA)
 

A két főszereplő, Julie Delpy és Ethan Hawke a film több jelenetét is újraírta. A Mielőtt felkel a Nap bemutatója után a színésznő rosszallását fejezte ki, hogy a stáblistán nincs feltüntetve a nevük forgatókönyvíróként.

(SódóGA)
 

A forgatókönyve mindössze 11 nap alatt készült el.

(SódóGA)
 

A film alapötletét a rendező, Richard Linklater személyes élményei adták. Linklater egyszer megismerkedett egy nővel, Amyvel egy vonaton, majd ez éjszakát Philadelphiában sétálgatva töltötték, és a filmmel ellentétben egy darabig kapcsolatban maradtak. A rendező és a nő között megszakadt a kapcsolat, Amy a film debütálásakor sem bukkant fel. Linklater évekkel később tudta meg, hogy nő egy közlekedési balesetben vesztette életét.

(SódóGA)