Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
24
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 22.

legújabb vélemény

Kell a romantika....férfinek, nőnek egyaránt. Itt azért néha akadozott az egész, néha kissé vontatott, és nem igazán éreztem a hitelességet. Kissé egysíkú, és egyszerű alkotás. Vannak benne szép, és kevésbé szép részek. Nem a legjobb Hawke film...kissé színtelen-szagtalan.

 
hsanya182   2015. 09. 23.

Egy nagyon szép ÉRETT romantikus film, férfi és nő első találkozásáról és "1 napig tartó" szerelemükről. 105 perces őszinte párbeszédről szól, melyben férfi és nő első találkozásának izgalmairól, párkacsolatok tanulságairól beszél. Miután el kell válniuk, a helyek ahol együtt jól érezték magukat, üressé válnak, legbelül már csak az érzés társul a helyszínekhez, hogy milyen jó is volt... :) Tanulságos és őszinte film, nem a tipikus érzelmekre ható semmitmondó mézesmázas drámai féléből... :) Romantikus filmeket kedvelőinek KÖTELEZŐ! :) Először a második részét néztem meg (Before Sunset) aztán ezt, utána pedig újra mehet a második rész, nagyon találó filmegyüttes !! :)


 
Deku   2017. 07. 23.

Szoktam kedvelni a romantikus filmeket viszont ennél a darabnál elakadtam. Nem értettem a lényegét, olyan lapos és unalmas film volt. Nagy kár érte, ígéretesnek tűnt.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

Kedvenc romantikus filmem. Nagyon sírtam, amikor megnéztem. Szerintem is fontosak ezek a megismételhetetlen találkozások - nyomot hagynak, de mégis eltűnnek, ahogy a vonattal a fiú és a lány is eltűnt, vissza a saját kis világukba. Az egynyári szerelem fogalmát erőteljesen árnyaló film szerintem. A filozofálgatós dialógusokat külön imádtam.

 
Laci000   2015. 06. 02.

Nekem nagyon nem tetszett, gyenge, üres és unalmas történet. Sajnos Ethan Hawke nagyon gyenge, ő tipikusan az a színész, aki ott van és mégis nehéz észrevenni. Julie Delphy tehetséges színész, de ez kevés egy jó filmhez...

 
Dorkateo   2016. 10. 31.

Na ezt csinálja valaki utánuk: történet alig, 2 színész, a párbeszédben semmi világrengető gondolat nincs.....mégis abbahagyhatatlan

 
sonyxxx   2015. 06. 01.

Jó film, ami a romantikus filmek világából abszolút kiemelkedik. Két nagyon jó színész adja elő ezt a nem klasszikus romkomot. Ez egy kicsit mélyebb, beszélgetősebb stílusú film, úgyhogy aki meg akarja nézni, az úgy készüljön.

Julie Delpy

A film összbevétele 22 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben a rendező, Richard Linklater is feltűnik, egy futballistát alakít az egyik jelenetben.

(SódóGA)
 

A filmben számos utalás van az író, James Joyce munkásságára.

(SódóGA)
 

A két főszereplő, Julie Delpy és Ethan Hawke a film több jelenetét is újraírta. A Mielőtt felkel a Nap bemutatója után a színésznő rosszallását fejezte ki, hogy a stáblistán nincs feltüntetve a nevük forgatókönyvíróként.

(SódóGA)
 

A forgatókönyve mindössze 11 nap alatt készült el.

(SódóGA)
 

A film alapötletét a rendező, Richard Linklater személyes élményei adták. Linklater egyszer megismerkedett egy nővel, Amyvel egy vonaton, majd ez éjszakát Philadelphiában sétálgatva töltötték, és a filmmel ellentétben egy darabig kapcsolatban maradtak. A rendező és a nő között megszakadt a kapcsolat, Amy a film debütálásakor sem bukkant fel. Linklater évekkel később tudta meg, hogy nő egy közlekedési balesetben vesztette életét.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.