Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
24
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
hsanya182   2015. 09. 23.

Egy nagyon szép ÉRETT romantikus film, férfi és nő első találkozásáról és "1 napig tartó" szerelemükről. 105 perces őszinte párbeszédről szól, melyben férfi és nő első találkozásának izgalmairól, párkacsolatok tanulságairól beszél. Miután el kell válniuk, a helyek ahol együtt jól érezték magukat, üressé válnak, legbelül már csak az érzés társul a helyszínekhez, hogy milyen jó is volt... :) Tanulságos és őszinte film, nem a tipikus érzelmekre ható semmitmondó mézesmázas drámai féléből... :) Romantikus filmeket kedvelőinek KÖTELEZŐ! :) Először a második részét néztem meg (Before Sunset) aztán ezt, utána pedig újra mehet a második rész, nagyon találó filmegyüttes !! :)

 
Deku   2017. 07. 23.

Szoktam kedvelni a romantikus filmeket viszont ennél a darabnál elakadtam. Nem értettem a lényegét, olyan lapos és unalmas film volt. Nagy kár érte, ígéretesnek tűnt.


 
sabnock666   2018. 08. 22.

Kell a romantika....férfinek, nőnek egyaránt. Itt azért néha akadozott az egész, néha kissé vontatott, és nem igazán éreztem a hitelességet. Kissé egysíkú, és egyszerű alkotás. Vannak benne szép, és kevésbé szép részek. Nem a legjobb Hawke film...kissé színtelen-szagtalan.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

Kedvenc romantikus filmem. Nagyon sírtam, amikor megnéztem. Szerintem is fontosak ezek a megismételhetetlen találkozások - nyomot hagynak, de mégis eltűnnek, ahogy a vonattal a fiú és a lány is eltűnt, vissza a saját kis világukba. Az egynyári szerelem fogalmát erőteljesen árnyaló film szerintem. A filozofálgatós dialógusokat külön imádtam.

 
Laci000   2015. 06. 02.

Nekem nagyon nem tetszett, gyenge, üres és unalmas történet. Sajnos Ethan Hawke nagyon gyenge, ő tipikusan az a színész, aki ott van és mégis nehéz észrevenni. Julie Delphy tehetséges színész, de ez kevés egy jó filmhez...

Julie Delpy

A film összbevétele 22 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben a rendező, Richard Linklater is feltűnik, egy futballistát alakít az egyik jelenetben.

(SódóGA)
 

A filmben számos utalás van az író, James Joyce munkásságára.

(SódóGA)
 

A két főszereplő, Julie Delpy és Ethan Hawke a film több jelenetét is újraírta. A Mielőtt felkel a Nap bemutatója után a színésznő rosszallását fejezte ki, hogy a stáblistán nincs feltüntetve a nevük forgatókönyvíróként.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.