Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
24
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Vélemények: Mielőtt felkel a Nap (1995)

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 22.

legújabb vélemény

Kell a romantika....férfinek, nőnek egyaránt. Itt azért néha akadozott az egész, néha kissé vontatott, és nem igazán éreztem a hitelességet. Kissé egysíkú, és egyszerű alkotás. Vannak benne szép, és kevésbé szép részek. Nem a legjobb Hawke film...kissé színtelen-szagtalan.

 
hsanya182   2015. 09. 23.

Egy nagyon szép ÉRETT romantikus film, férfi és nő első találkozásáról és "1 napig tartó" szerelemükről. 105 perces őszinte párbeszédről szól, melyben férfi és nő első találkozásának izgalmairól, párkacsolatok tanulságairól beszél. Miután el kell válniuk, a helyek ahol együtt jól érezték magukat, üressé válnak, legbelül már csak az érzés társul a helyszínekhez, hogy milyen jó is volt... :) Tanulságos és őszinte film, nem a tipikus érzelmekre ható semmitmondó mézesmázas drámai féléből... :) Romantikus filmeket kedvelőinek KÖTELEZŐ! :) Először a második részét néztem meg (Before Sunset) aztán ezt, utána pedig újra mehet a második rész, nagyon találó filmegyüttes !! :)


 
Deku   2017. 07. 23.

Szoktam kedvelni a romantikus filmeket viszont ennél a darabnál elakadtam. Nem értettem a lényegét, olyan lapos és unalmas film volt. Nagy kár érte, ígéretesnek tűnt.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

Kedvenc romantikus filmem. Nagyon sírtam, amikor megnéztem. Szerintem is fontosak ezek a megismételhetetlen találkozások - nyomot hagynak, de mégis eltűnnek, ahogy a vonattal a fiú és a lány is eltűnt, vissza a saját kis világukba. Az egynyári szerelem fogalmát erőteljesen árnyaló film szerintem. A filozofálgatós dialógusokat külön imádtam.

 
Laci000   2015. 06. 02.

Nekem nagyon nem tetszett, gyenge, üres és unalmas történet. Sajnos Ethan Hawke nagyon gyenge, ő tipikusan az a színész, aki ott van és mégis nehéz észrevenni. Julie Delphy tehetséges színész, de ez kevés egy jó filmhez...

 
Dorkateo   2016. 10. 31.

Na ezt csinálja valaki utánuk: történet alig, 2 színész, a párbeszédben semmi világrengető gondolat nincs.....mégis abbahagyhatatlan

 
sonyxxx   2015. 06. 01.

Jó film, ami a romantikus filmek világából abszolút kiemelkedik. Két nagyon jó színész adja elő ezt a nem klasszikus romkomot. Ez egy kicsit mélyebb, beszélgetősebb stílusú film, úgyhogy aki meg akarja nézni, az úgy készüljön.

 
rhamus   2015. 07. 24.

Megrázó, kemény film... A film hosszúsága ellenére nem unalmas. Megható film. Ajánlom mindenkinek. Ez a film egyszerűen zseniális. Színészi teljesítmény alapján is tökéletes.

 
Akodako   2015. 06. 16.

Igazi romantikus film elragadó, magával ragadó sztorival és a film hangulatához illő szereplőkkel, akik igazán hitelesen alakítanak benne. Bájos, őszinte és érzelmekkel teli.

 
Prücsök   2015. 06. 30.

Tetszett nagyon ez a film. Nem csöpög, mégis nagyon érzelmes. A színészek játéka kiváló volt, nagyon jól hozták a rájuk írt karaktereket, Ethan Hawke alakítása ebben a filmben kifejezetten tetszett. Jó film, úgy ahogy van!

 
Bekmeli   2015. 07. 23.

Érzelmileg magával ragadó, szép, kellemes romantikus vígjáték. Kategóriájában a jobbak közé sorolnám. A színészek alakítása is igényes, meggyőző, beleéltem magam a történetbe.

 
Jozzsef   2015. 11. 22.

Ez a film azért jó,mert teljesen hitelesen ábrázolja azt ahogy két fiatal normális körülmények közt,valós helyszínen és helyzetben egymásba szeretnek.Pont az tetszik a filmben,hogy olyan történetet ábrázol ami bárkivel bármikor megtörténhet.

 
Beuszi   2017. 02. 25.

Nekem ez, illetve az egész trilógia a kedvenc filmjeim közé tartozik. Csodálatos történet, gyönyörű szerelmes film, egészen varázslatos. Kitűnő alkotás, csak ódákat tudok róla zengeni.

 
ChrisAdam   2015. 02. 13.

Nem lehet betelni vele

A vége főcímet bámulva és a finom melódiát hallgatva azon gondolkozok, hogy miért nem tart örökké ez a film.... Már az első 10 perc után bátran rá tudtam volna nyomni az ötöst, egyszerűen beszippantott. Ethan Hawke és Julie Delpy olyan, mint egy valóság. Nem, nem filmet néztem, ott voltam velük és hallgattam őket! Azt gondolom, nincs még egy ilyen zseniális szerelmespár a filmtörténelemben, mint Celine és Jesse. És nincs még egy ilyen őszinte, életszerű szerelemmel felruházott film, amelyben 100 percen keresztül csak két arcot láthatsz, mégis bánod, amikor vége van és legszívesebben néznéd előlröl és azt kívánod, bár örökké beszélnének és te csak hallgatnád a nevetésüket. Ethan Hawke egy őszinte fiú, talán hasonló karaktereket tud felvázolni, mint DiCaprio. Julie Delpy pedig tényleg egy földreszállt angyal, akinek a mosolya elolvaszt és minden megmozdulásánál, megszólalásánál úgy éreztem, hogy igen, ez nem az a színésznő, aki egy szerepet játszik. Ő Celine, aki talákozott egy fiúval a Bécsbe tartó járaton! Olyan nagyszerűséggel adja a forgatókönyv a párbeszédeket, a hosszú jeleneteket, a mozdulatokat, a grimaszokat. És van érzése. Méghozzá nem kicsi. Bécs különösen jó helyszín, gyönyörű város. És amiről beszélnek: mind-mind fiatalok őrült elméletei, világnézetei. Gyerekkori csalódások, elképzelések, gyermeki jövőbelátás, remélés. És amit Jesse mond azon a padon, a szűk utcában... több»

 
Regi82   2015. 11. 18.

Szerintem ez a rész még sokkal hihetőbbnek,igazabbnak tűnik mint a többi. Teljesen elhittem,hogy létezik ilyen igaz szerelem,szeretném én is átélni ezt a való életben. Szerintem úgy a legjobb a trilógiát egymás után nézi meg az ember.

 
Mócii   2015. 06. 26.

Nekem annyira nem jött be ez a film. Szerintem eléggé sablonos, sok újat nem tudott mutatni. A színészekre nincs panaszom, ők nagyon jól hozták a karakterüket. De ez sajnos kevés.

 
des.tiny59   2017. 01. 07.

Soha jobbat, remekül teljesített nálam. Hát ennél jobb nem is kell az embernek. Tele volt azzal amit én mindig is nagyon preferálok egy filmben méghozzá az, hogy értelmes legyen a sztorija. Emellett nem hanyagolták el a látványt sem és így nincs is panasz.

 
kadvan95   2017. 08. 04.

Ez a film egy égkő! A váratlan találkozás és a bimbódzó szerelem csodálatos története. Egy nap alatt mennyi minden történhet két emberrel egy nagy városban...

 
baloghadyka   2015. 02. 03.

A szokásos filmektől eltérő, de aranyos vígjáték egy párról, akik véletlenül találkoznak. A műfaj kedvelőinek nagyon fog tetszeni, de más se hagyja ki

 
riita19   2015. 01. 29.

Szép, romantikus történet. Szerethetőek a karakterek, csak ajánlani tudom!

 
the waltzer   2015. 05. 12.

Teljesen el tudom képzelni, hogy 20 éve még mennyire értékelhetetlen volt ez a film így önmagában - ekkortájt Linklater még nem is ötleteivel hódított. Igaz, a Before Sunrise esetén semmi mással, inkább a színészek töltötték meg élettel a dialógot, ami ugyan több mint megnyugtató, de na: tudjuk hová nőtt ez ki végül.

 
avatar123   2015. 09. 18.

Nekem a Mielőtt felkel a Nap a kedvencen az összes Hawke-Delpy páros filmjei közül, mert szerintem Linklater már ebben elmondja, amit el szeretne mondani, és a többiben már csak önmagát tudja ismételni, hiába változik a hely, az idő és a körülmények. Ez a film nagyon közel enged minket mindkét főszereplőhöz, és olyan az egész mintha titkon kileshetnénk őket. Kifejezetten üdítő alkotás a giccsmázas hollywoodi szerelmi történetek között.

 
Toncsi   2015. 09. 14.

Elég jó kis film, ami őszintesége miatt szerintem semmit sem vesztett a bájából az elmúlt lassan húsz évben, ahogy annak is kifejezetten örülök, hogy sok folytatással ellentétben, ennek a folytatásai nem lettek borzasztóan rosszak, hanem nagyon szépen és átgondoltan építették tovább a történetet. Nagy rajongója lettem Linklaternek, mert tetszik, hogy ennyire őszintén és okosan tud emberi kapcsolatokról beszélni.

 
justynaw   2015. 01. 18.

Bár szeretem a romantikus filmeket, ezt valahogy mégsem kedveltem annyira, mert nekem túl kevés dolog történik benne, és kicsit olyan, mintha velem is megeshetne a dolog - de én nem ezért nézek filmeket. Szóval nem igazán értem, mi ez a nagy felhajtás e körül a film körül, mert nem kaptam tőle semmilyen katarzist, csak megnéztem, és mintha mi sem történt volna, ment tovább az élet. Semmilyen hatást nem tudott belőlem kiváltani a két elváló szerelmes.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.