Az elmúlt években az Apple Original Films sikeresen készített néhány lenyűgöző filmet az Apple TV Plus streaming platformjára. 2021-ben a stúdió a Coda című, felnőtté válásról szóló drámát adta ki, és a kritikusok elismerését gyűjthette be.

A CODA és a többi projektjük nagy kereskedelmi sikere után érthető, hogy még több eredeti filmmel próbálnak tovább nyomulni, hogy a Netflix és az Amazon Prime Video mellett is megállják a helyüket.

A Raymond és Ray két féltestvér történetét követi nyomon, akik apjuk temetésén találkoznak újra. Mindketten az ő silány nevelésének áldozatai, de ezen a temetésen találnak egyfajta középutat, ami ugródeszkaként szolgál ahhoz, hogy a gyász ellenére újra egymásra találjanak. A temetés ideje alatt az apjukkal való nehéz kapcsolatuk öröksége olyan kapcsolatok, váratlan családi felfedezések és bonyolult érzelmi kitérők sorozatának alapkövét képezi, amelyek olyan módon teszik próbára ezeket a felnőtt testvéreket, amire soha nem is gondoltak volna. A nap végén minden érintett olyan lezárást nyer, amely gyógyulást hoz számára.

A Raymond & Ray rendezője Rodrigo García lesz, aki korábban az Albert Nobbs című filmet is irányította. A következőkben mindent megtudhatsz, amit eddig a Raymond és Rayről tudunk, beleértve a szereplőket, a megjelenési dátumot, a cselekményt és a forgatás részleteit.

Az Apple 2022. szeptember 29-én tette közzé a Raymond és Ray hivatalos trailerét. A The Generationals "When They Fight They Fight" és Charles Bradley "Changes" című dalára készült trailer egy olyan filmet ígér, amely sötét humorával nevettet, de egyben meg is hat minket.

Mikor kerül a streeming platformra a Raymond és Ray?

A Raymond és Ray premierje a 2022-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, 2022. szeptember 12-én. A film 2022. október 14-én került az Egyesült Államokban korlátozott számban a mozikba, és 2022. október 21-től lesz elérhető streamingként az Apple TV+-on.

Kik szerepelnek a Raymond és Ray-ben?

A két főszereplőt Ewan McGregor és Ethan Hawke alakítja majd. McGregor fogja alakítani Raymondot, aki még mindig nem dolgozta fel, hogy a felesége elhagyta őt. A színész Golden Globe-díjat, Primetime Emmy-díjat és BAFTA Britannia-díjat nyert. Egyik legismertebb alakítása Obi-Wan Kenobi szerepe a Star Wars előzményfilmekben. Ezt a szerepét a 2022-es Star Wars: Obi-Wan Kenobi című Disney+ minisorozatban is eljátszotta.

Ethan Hawke fogja játszani Rayt, a másik testvért, aki egy gyógyulófélben lévő függő és egykori zenész. Nem kedveli a komoly kapcsolatokat, egyik partnerétől a másikig ugrált, és alkalmi ácsmunkákat vállalt, hogy talpon maradjon, amíg apja halála el nem juttatja az önvizsgálatig. Hawke legjobb munkái közé tartozik, a Paul Schrader rendezte A hitehagyott című drámájában nyújtott alakítása protestáns lelkipásztorként, Richard Linklater Before című trilógiájában pedig Jesse-ként alakított: Mielőtt felkel a Nap, Mielőtt lemegy a Nap és Mielőtt éjfélt üt az óra. Legutóbb Hawke gonosztevő szerepeket vállalt az MCU sorozatában, a Holdlovagban.

Az Oscar-jelölt Sophie Okonedo alakítja majd Kiera-t, a határozott, egyenes beszédű ápolónőt, aki Raymond és Ray apját ápolja utolsó napjaiban. Okonedo áttörést jelentő szerepe Tatiana Rusesabagina volt a Hotel Ruanda című filmben.

Maribel Verdú a bájos Luciát alakítja, aki Raymond és Ray apjának gondozója. Ő lesz a katalizátora annak, hogy apjuk halála után megjavítsa és újraegyesítse a széthullott családot. Verdú filmes munkái közé tartozik például Guillermo del Toro A faun labirintusa című sötét fantasyje.

Miről szól a Raymond és Ray?

Miután két régóta távol élő féltestvér újra összejön, hogy eltemessék az apjukat, ami ezután következik, az egy történet a gyászról, a családi titkokról és a diszfunkcionális szülői magatartás hatásairól a két felnőtt gyermek életére. Régóta eltemetett sérelmek, fájdalom és harag törnek a felszínre, miközben megpróbálják megérteni apjuk örökségét. Olyan részekkel kell szembenézniük életükben, amelyekről nem is tudták, hogy léteznek, és olyan kötelékeket alakítanak ki, amelyekről nem is gondolták volna, hogy lehetségesek. Az apa halála régi sebeket tépett fel, és mintha ez nem lenne elég baj, szinte semmit sem hagyott rájuk örökségként, és mégis van képe egy kimerítő utolsó kérést követelni, amit teljesíteniük kell.

A temetéssel és mindazzal, ami közben történt, nehezen tudják összeegyeztetni az apjukkal kapcsolatos élményeiket, és azt, hogy mindenki, akivel találkoznak, elismerően beszél a karizmájáról. Mindennek a középpontjában apjuk volt szeretője, Lucía áll, aki megpróbálja egységbe fogni a családot, hogy végleg maguk mögött hagyják a nehéz napokat. Ezt az összetett érzelmi utazást némi humorral és olyan önreflexióval fűszerezik, amely a kritikusokat is leköti.

Íme a hivatalos szinopszis:

A Raymond és Ray a féltestvéreket, Raymondot és Rayt követi, akik egy szörnyű apa árnyékában éltek. Valahogy még mindig van humorérzékük, és a temetése egy lehetőség számukra, hogy újra megtalálják magukat. Van harag, van fájdalom, van bolondság, lehet, hogy van szerelem, és mindenképpen van sírásás.

Ki készíti a Raymond és Rayt?

A Raymond és Ray producerei közt ott van többek közt az Oscar-díjas Alfonso Cuarón. A film zenéjét Jeff Beal, míg az operatőri munkálatokat Igor Jadue-Lillo végzi. A Raymond és Ray nagy részét Közép-Virginia területén és a richmondi Oakwood temetőben forgatták. A forgatás 2021 októberében kezdődött, és 2022 augusztusában fejeződött be.

dráma

Két féltestvér apjuk temetésén találkozik újra hosszú idő után. Az apa utolsó kívánsága az volt, hogy ők ketten ássák meg a sírját. Munka közben megértik azt kik lettek... több»