Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Holdlovag (2022)

Moon Knight
Filmadatlap
 
14
Szereplők
12
Vélemények
15
Képek
5
Videók

Galéria (15)

Oscar Isaac
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Ethan Hawke

Videók (5)

 
SzupiMester Nézhetetlen  2022. 08. 06.

legújabb vélemény

0

Megnéztem az összes részt, ez valami hihetetlen egy gagyi sorozat volt :) Mi ez a lerágott csont ovis megfilmesítése? Csak egy önálló ötletet láttam volna benne, de nem, több filmből van összerakva. Ez a tipikus: "Józsi kéne egy sorozat!" "Oké, mennyiért?" "1500."

 
Emmersson   2022. 07. 06.

2
In medias res

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Oscar Isaac egészen jó volt Poe Dameronként és a Dűne Leto Atreidesként. Nos, itt már főszerepet kapott, ráadásul jutalomjátékként duplát. Nem is rajta úszott el ez a sorozat. A két karakter közti különbséget szépen elhatárolva jelenítette meg, hihet... teljes kritika»

 
Robinson76   2022. 05. 08.

0
Egy személyben lúzer és egyiptomi istenség

Főhősünk, aki egy kissé ügyefogyott ember benyomását kelti, a legszerencsétlenebb karaktert hozza a Marvel szuperhősök közül. A meghasadt tudatú testben ébredező túlvilági hős, aki az első részekben lassan bontakozik ki, hogy aztán egyiptomi istenként törjön elő a szorongó kisemberből. A széria kap még egy érdekes háttérsztorit is, amelyből kiderül, miért alakult ki a többszörös személyiségzavar főszereplőnél. A széria első három epizódja volt a legerősebb, aztán inkább hullámzó színvonalú lett. Az egyiptomi közeg és annak hitvilága izgalmas, a színészek jól teljesítettek, a sorozat alkotói kreatív módon ötvözték a hőssztorit és az egyiptomi mitológiát. Viszont, ami már-már sajátja a Marvel sorozatoknak, hogy a végére kicsit szétesett, a finálé pedig elnagyoltnak hatott. Az utóbbi időszakban bemutatott Marvel-szériákhoz hasonlóan ez is szokatlan és különleges sorozat is egyben, annak minden pozitívumával és negatívumával együtt. Hoz ugyan egy átlagot, de annál semmivel sem lett több.

 
jfruzsi97   2022. 05. 11.

0

Ismétlem magam, nem vagyok nagy Marvel-rajongó, mégis megfogott valahogy a sztori. Jól sikerült, érdekes lett, bár egy két helyen kissé kínos és nevetséges volt ami történt benne, nem tudtam hova tenni. Összességében jól sikerült.

 
Lóri Ádámcsik   2022. 07. 24.

0
Fanoknak ajánlott

Marvel rajongóknak biztosan tetszeni fog, de mint sorozat végtelenül untam. Nem fogott meg sem a történet, sem a főszereplő.

 
taba   2022. 05. 13.

0
Nem csak holdkórosoknak

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Marvel eddigi sorozatai szinte mind jók, nem kivétel a Holdlovag sem. A skizofrén személyiségzavarral küzdő főhős a történet elején még nincs tisztában világmegmentő szerepével, erre csak szépen lassan döbben rá. Hangulatos atmoszféra, fordulatokban bővelkedő történet.

 
Zola   2022. 02. 14.

1

Milyen csodálatos első epizód. A kameramunka elragadó volt, ahogyan azt éreztette velem, hogy ugyanolyan zavarodott vagyok, mint a főhős, elképesztő volt. Plusz a párbeszédek önmagával eladták az egészet.

 

A Holdlovag eredeti felszerelését 5000 évvel ezelőtt Sólyomszem készítette. A Bosszúállók Sólyomszeme megalkotta a fegyvereket a papok számára, hogy megvédjék magukat, amikor a nyugati parti Bosszúállók ideje a múltba utazott az ókori Egyiptomban, és a papok 5000 évvel később Holdlovagnak adták őket.

(jfruzsi97)
 

Moon Knight rendelkezik a Khonshu által neki adott erőkkel, de ezeket a Hold hatására csak éjszaka tudja használni. Míg ez változott az évek során, Moon Knightnak eredetileg csak a Hold fényében volt megnövekedett ereje, máskor pedig jelentősen legyengült.

(jfruzsi97)
 

Khonshu a legjelentősebb kérdőjel a Holdlovag képregényekben. A legendák szerint Khonshu Atum, az első új istenek és Amaunet, a levegő istennő fia. Khonshu a hold és a bosszú istene. Ő az, aki megadta Marc Spectornak természetfeletti erejét és képességeit, amíg a Hold alatt dolgozott.

(jfruzsi97)
 

A történet alapja egy Marvel-képregény, amit Doug Moench és Don Perlin alkottak. Holdlovag karakterét gyakran a Marvel-univerzum Denevéremberének is nevezik, azonban valamivel extrémebb, mint a DC Sötét lovagja.

(Hupka Adrián)
 

Bizonyos híresztelések alapján lesznek jelenetek, amelyeket titokban forgattak ősi szent helyeken Egyiptomban, azonban ezek nem lettek megerősítve.

(Hupka Adrián)
 
A Holdlovag a szokásos Marvel-termékekhez képest érezhetően kiforratlan, látszólag semmi köze a képregényuniverzumhoz. Tán mégis éppen ezért képes szimpatikus és kellemes szórakozássá válni. több»
 
Steven Grant (Oscar Isaac) egy kedves, jólelkű pasas, aki egy múzeumi ajándékboltban dolgozik. Egy garzonban lakik, érdekli az ókori egyiptomi kultúra és történelem, éjjelenként hieroglifákat tanulmányoz. Barátságokat nehezen köt, inkább aranyhalával, Gussal és egy pantomimművésszel beszélget. Fél elaludni éjjelente, mivel úgy hiszi, alva jár. Egy alkalommal kificamodott állkapoccsal ébred a semmi közepén; ekkor kezdi érezni, hogy valami nagyon nem stimmel. Hirtelen egyiptomi istenek, sakálok, fura papok és varázslók fantasztikus és mozgalmas világába keveredik, és közben arra is rájön, hogy különleges képességeket kapott az egyiptomi holdistentől, Khonsu-tól. Így lett a Marvel filmes univerzum új szuperhőse. A Holdlovag spoilermentes kritika következik! több»