Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Holdlovag (2022)

Moon Knight
Filmadatlap
 
14
Szereplők
8
Vélemények
15
Képek
5
Videók

Galéria (15)

Oscar Isaac
Oscar Isaac
Oscar Isaac
Ethan Hawke

Videók (5)

 
taba   2022. 05. 13.

legújabb vélemény

0
Nem csak holdkórosoknak

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Marvel eddigi sorozatai szinte mind jók, nem kivétel a Holdlovag sem. A skizofrén személyiségzavarral küzdő főhős a történet elején még nincs tisztában világmegmentő szerepével, erre csak szépen lassan döbben rá. Hangulatos atmoszféra, fordulatokban bővelkedő történet.

 
Robinson76   2022. 05. 08.

0
Egy személyben lúzer és egyiptomi istenség

Főhősünk, aki egy kissé ügyefogyott ember benyomását kelti, a legszerencsétlenebb karaktert hozza a Marvel szuperhősök közül. A meghasadt tudatú testben ébredező túlvilági hős, aki az első részekben lassan bontakozik ki, hogy aztán egyiptomi istenként törjön elő a szorongó kisemberből. A széria kap még egy érdekes háttérsztorit is, amelyből kiderül, miért alakult ki a többszörös személyiségzavar főszereplőnél. A széria első három epizódja volt a legerősebb, aztán inkább hullámzó színvonalú lett. Az egyiptomi közeg és annak hitvilága izgalmas, a színészek jól teljesítettek, a sorozat alkotói kreatív módon ötvözték a hőssztorit és az egyiptomi mitológiát. Viszont, ami már-már sajátja a Marvel sorozatoknak, hogy a végére kicsit szétesett, a finálé pedig elnagyoltnak hatott. Az utóbbi időszakban bemutatott Marvel-szériákhoz hasonlóan ez is szokatlan és különleges sorozat is egyben, annak minden pozitívumával és negatívumával együtt. Hoz ugyan egy átlagot, de annál semmivel sem lett több.

 
jfruzsi97   2022. 05. 11.

0

Ismétlem magam, nem vagyok nagy Marvel-rajongó, mégis megfogott valahogy a sztori. Jól sikerült, érdekes lett, bár egy két helyen kissé kínos és nevetséges volt ami történt benne, nem tudtam hova tenni. Összességében jól sikerült.

 
Zola   2022. 02. 14.

1

Milyen csodálatos első epizód. A kameramunka elragadó volt, ahogyan azt éreztette velem, hogy ugyanolyan zavarodott vagyok, mint a főhős, elképesztő volt. Plusz a párbeszédek önmagával eladták az egészet.

 
Marius   2022. 04. 24.

0

Hát, nekem fenomenális, kiszámíthatatlan. Imádom. Azt hittem, a sorozatok között a Loki lesz a kedvencem, de nagyot tévedtem.

 
andras411   2022. 04. 02.

0

Nagyon nyomták, hogy ez majd mennyire más lesz, de ebből legfeljebb ennyi az igaz. Más, mint a többi Marvel-széria, de sajnos a többségükhöz hasonlóan ez kis középszerű, legalábbis az első rész után. Isaac persze jó, ha valami lesz ebből a soriból, akkor az miatta lesz. Meglátjuk a folytatást...

 
luksa10   2022. 04. 07.

0

A három főszereplő - Isaac, Hawke és Calamawy - színészi játéka elfogadható. A mellékszereplők közül azonban néhányan gyengék, különösen a múzeumfelügyelőt alakító Lucy Thackeray.

 

A Holdlovag eredeti felszerelését 5000 évvel ezelőtt Sólyomszem készítette. A Bosszúállók Sólyomszeme megalkotta a fegyvereket a papok számára, hogy megvédjék magukat, amikor a nyugati parti Bosszúállók ideje a múltba utazott az ókori Egyiptomban, és a papok 5000 évvel később Holdlovagnak adták őket.

(jfruzsi97)
 

Moon Knight rendelkezik a Khonshu által neki adott erőkkel, de ezeket a Hold hatására csak éjszaka tudja használni. Míg ez változott az évek során, Moon Knightnak eredetileg csak a Hold fényében volt megnövekedett ereje, máskor pedig jelentősen legyengült.

(jfruzsi97)
 

Khonshu a legjelentősebb kérdőjel a Holdlovag képregényekben. A legendák szerint Khonshu Atum, az első új istenek és Amaunet, a levegő istennő fia. Khonshu a hold és a bosszú istene. Ő az, aki megadta Marc Spectornak természetfeletti erejét és képességeit, amíg a Hold alatt dolgozott.

(jfruzsi97)
 

A történet alapja egy Marvel-képregény, amit Doug Moench és Don Perlin alkottak. Holdlovag karakterét gyakran a Marvel-univerzum Denevéremberének is nevezik, azonban valamivel extrémebb, mint a DC Sötét lovagja.

(Hupka Adrián)
 

Bizonyos híresztelések alapján lesznek jelenetek, amelyeket titokban forgattak ősi szent helyeken Egyiptomban, azonban ezek nem lettek megerősítve.

(Hupka Adrián)
 
A Holdlovag a szokásos Marvel-termékekhez képest érezhetően kiforratlan, látszólag semmi köze a képregényuniverzumhoz. Tán mégis éppen ezért képes szimpatikus és kellemes szórakozássá válni. több»