(hp)Egy félresikerült kísérlet során Luke Cage emberfeletti erőre tesz szert. Az igaztalanul vádolt férfi megszökik a börtönből, hogy felbérelhető zsoldosként kamatoztassa szuperképességeit.
(hp)A felszín alatti bűnözéstől bűzlő Harlemben húzza meg magát a szuper képességekkel megáldott hősünk. A fekete Harlem amúgy sem egyszerű világa, egy rosszul elsült fegyverüzletet követően még inkább felbolydul, amely az egész környéket háborús zónává teszi. Hősünk azonban felveszi a kesztyűt, hogy rendet tegyen ebben a zord és rideg világban. A legnagyobb gond a sorozattal a a hossza, mert nem tudták végig azonos szinten tartani. A sorozat második felében ugyanis leül, sőt ellaposodik a sztori. A széria hangulata és Harlem világa abszolút átjött, a bunyók és az összecsapások koreográfiája azonban nem ütötték meg az általam elvárt szintet. Összességében gyenge négyesre értékelem.
Kicsit azért aggódtam, hogy semmi extra nem lesz benne csak egy egyszerű püfölős főhős. Erre meg egy ilyen masszív összetett sorozatot dobnak ki. Ez valami remek.
Ez is egy jól sikerült Marvel sorozat, itt is hozták a többi sorozat szintjét. A szereplők jó választásnak bizonyultak, és igen a soundtrack is nagyon jó lett.