Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Gotham (2014-2019)

Gotham
Filmadatlap
 
93
Szereplők
25
Vélemények
370
Képek
3
Videók
Gotham

Galéria (370)

Videók (3)

 
Emmersson   2023. 02. 04.

legújabb vélemény

0
Évadonként mínusz fél csillag

Az értékelésem a sorozat egészére vonatkozik. Sajnos, az egész egy lejtmenet. A nagyon jótól érünk el a silány-közepes szintre. A készítők tisztában vannak a nézői szokásokkal, profin alkalmazzák a pszichológiai ismereteket. Egy rajongó akkor is megnéz egy Batman-sorozatot, ha 10 rész alatt 2-3 értékelhető jelenetet kap. A legtöbb néző pedig beleragad egy sorozatba, „ha már elkezdtem, végéig nézem” alapon. Jól indult, érdekesen mozgatták a szálakat. A korábbról ismert történetek szereplőinek megjelenése, egyre komolyabb tényezővé válása érdekes volt. Persze, nagy izgalom nem lehetett miattuk, ha bajba kerültek – hiszen nyilván túlélik –, de szerencsére voltak feláldozható mellékszereplők. Viszont a 4. évad környékén kezdtem unni, a misztikus szál meg a mindenki feltámad dolog fárasztó volt. Ezt spékelték meg azzal, hogy mindenki mindenkivel harcol, majd szövetkezik, mint egy ócska szappanoperában. Egy bulvárlap szintjén mozgott a szereplők megjelenítése. A szűkös felhozatalból véletlenszerűen valamelyik zakkant mindig megjelent. Nyilván nem a színészi játék volt az erőssége a sorozatnak, de azért a főszereplő dolgozhatott volna egy grimasznál többel is. Az utolsó két évadot becsületből – lásd fentebb! – toltam le. Nem bántam meg, de mély nyomot nem hagyott bennem.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 02. 10.

a nap véleménye

1
A város, amely sosem alszik

Egy roppant jól kidolgozott történet, amely kielégítően visszaadja a DC Comics képregények hangulatát, és egy az egyben a szemünk elé tárja Gotham világát. Mint a sorozatok tömkelege, a Gotham is az 1. évaddal robbantott igazán nagyot, de leszögezném... teljes kritika»

 
csd   2020. 10. 23.

2
Önkifordulás

A Gotham szerintem egy elrettentő példája lehetne az elfuserált lezárásoknak. Nem Bruce Wayne "megérkezésére" vagy épp Batmanné válására gondolok, ez talán evidens is volt, és nem is mondanám fordulatnak. A történet elkomolytalanodás és infantilissé válása szerintem annál nagyobb probléma. A túl sok fordulat, váratlan és képtelen visszatérések teljesen eltávolítják a nézőt az egésztől.

 
Deku   2017. 08. 21.

0

Szuper kis Batman előzmény történetet kaptunk ebben a sorozatban. Nekem nagyon tetszik ez a komor, sötét hangulatvilága a sorozatnak. Komolysága végig érződik a sorozatban.

 
Norbert93   2018. 10. 24.

0

Pusztán unalomból és ajánlás útján jutottam el arra a szintre, hogy megnézzem, de egyszerűen lebilincselt! A karakterek és a "felemelkedő gonoszok" zseniálisak, (különösen Pingvin és Jerome). Az első évad második felétől pedig olyan zseniálisan beteg... több»

 
Syracuse   2017. 11. 24.

0

Az a tény, hogy a filmadaptációkhoz képest sokkal hűbb az eredeti képregényhez, már önmagában sokat elmond a sorozatról. Ehhez remek színészek társulnak, és tökéletesen eltalált hangulat. A vizualitással és a hangulattal sem spóroltak a készítők, nem éppen egy családbarát sorozat, de mindenkinek ajánlom.

 
hell.l   2016. 05. 09.

0

Ez a legjobb DC sorozat. Nagyon jól visszaadja a képregények hangulatát és a karakterek is rendkívül jól ki vannak dolgozva. Nagyon jól bemutatja azt is, hogy Gothm városa hogyan is van a bűnözők uralma alatt. A kedvencem Pingvin karaktere, a színész... több»

 

Robin Lord Taylor azt nyilatkozta, hogy karaktere, Oswald megformálásában Danny DeVito alakítása inspirálta, aki a Pingvint játszotta a Batman visszatér (1992) című filmben.

(ps)
 

2014-ben ezen kívül még két DC Comics feldolgozás készült, a Constantine (2014) és a Flash - A Villám (2014).

(ps)
 

Fish Mooney (Jada Pinkett Smith) korábban egy képregényben sem szerepelt, a karaktert a sorozathoz találták ki.

(ps)
 

Bár a sorozatból nem derül ki, hogy mikor is játszódik. Gotham City-t a hetvenes, nyolcvanas évek New Yorkja inspirálta.

(ps)
 

Edward Nygma (Cory Michael Smith) igazi neve Edward Nashton.

(ps)