Gotham Cityben hemzsegnek a bűnözők, ám Batman még nem tűnt fel a színen. A sorozat két nyomozó, James Gordon (Ben McKenzie) és Harvey Bullock (Donal Logue) munkáját követi nyomon.
(ps)Azt hittem, hogy kicsit komolyabb lesz, sötétebb stílusú. A The Walking Dead mellett nézem, valami hasonló komolyságú sorozatot szerettem volna. Nos, ez egy vígjáték gyakorlatilag, többször mosolyogtatott meg, mint ahányszor paráztam volna tőle. Gyan... több»
Egy roppant jól kidolgozott történet, amely kielégítően visszaadja a DC Comics képregények hangulatát, és egy az egyben a szemünk elé tárja Gotham világát. Mint a sorozatok tömkelege, a Gotham is az 1. évaddal robbantott igazán nagyot, de leszögezném... teljes kritika»
A Gotham szerintem egy elrettentő példája lehetne az elfuserált lezárásoknak. Nem Bruce Wayne "megérkezésére" vagy épp Batmanné válására gondolok, ez talán evidens is volt, és nem is mondanám fordulatnak. A történet elkomolytalanodás és infantilissé válása szerintem annál nagyobb probléma. A túl sok fordulat, váratlan és képtelen visszatérések teljesen eltávolítják a nézőt az egésztől.
Pusztán unalomból és ajánlás útján jutottam el arra a szintre, hogy megnézzem, de egyszerűen lebilincselt! A karakterek és a "felemelkedő gonoszok" zseniálisak, (különösen Pingvin és Jerome). Az első évad második felétől pedig olyan zseniálisan beteg... több»
Az a tény, hogy a filmadaptációkhoz képest sokkal hűbb az eredeti képregényhez, már önmagában sokat elmond a sorozatról. Ehhez remek színészek társulnak, és tökéletesen eltalált hangulat. A vizualitással és a hangulattal sem spóroltak a készítők, nem éppen egy családbarát sorozat, de mindenkinek ajánlom.
Robin Lord Taylor azt nyilatkozta, hogy karaktere, Oswald megformálásában Danny DeVito alakítása inspirálta, aki a Pingvint játszotta a Batman visszatér (1992) című filmben.
(ps)2014-ben ezen kívül még két DC Comics feldolgozás készült, a Constantine (2014) és a Flash - A Villám (2014).
(ps)Fish Mooney (Jada Pinkett Smith) korábban egy képregényben sem szerepelt, a karaktert a sorozathoz találták ki.
(ps)Bár a sorozatból nem derül ki, hogy mikor is játszódik. Gotham City-t a hetvenes, nyolcvanas évek New Yorkja inspirálta.
(ps)