Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Gotham (2014-2019)

Gotham
Filmadatlap
 
93
Szereplők
24
Vélemények
370
Képek
3
Videók
Gotham

Galéria (370)

Videók (3)

 
davidjunior   2022. 01. 23.

legújabb vélemény

0

Azt hittem, hogy kicsit komolyabb lesz, sötétebb stílusú. A The Walking Dead mellett nézem, valami hasonló komolyságú sorozatot szerettem volna. Nos, ez egy vígjáték gyakorlatilag, többször mosolyogtatott meg, mint ahányszor paráztam volna tőle. Gyan... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 02. 10.

a nap véleménye

1
A város, amely sosem alszik

Egy roppant jól kidolgozott történet, amely kielégítően visszaadja a DC Comics képregények hangulatát, és egy az egyben a szemünk elé tárja Gotham világát. Mint a sorozatok tömkelege, a Gotham is az 1. évaddal robbantott igazán nagyot, de leszögezném... teljes kritika»

 
csd   2020. 10. 23.

1
Önkifordulás

A Gotham szerintem egy elrettentő példája lehetne az elfuserált lezárásoknak. Nem Bruce Wayne "megérkezésére" vagy épp Batmanné válására gondolok, ez talán evidens is volt, és nem is mondanám fordulatnak. A történet elkomolytalanodás és infantilissé válása szerintem annál nagyobb probléma. A túl sok fordulat, váratlan és képtelen visszatérések teljesen eltávolítják a nézőt az egésztől.

 
Deku   2017. 08. 21.

0

Szuper kis Batman előzmény történetet kaptunk ebben a sorozatban. Nekem nagyon tetszik ez a komor, sötét hangulatvilága a sorozatnak. Komolysága végig érződik a sorozatban.

 
Norbert93   2018. 10. 24.

0

Pusztán unalomból és ajánlás útján jutottam el arra a szintre, hogy megnézzem, de egyszerűen lebilincselt! A karakterek és a "felemelkedő gonoszok" zseniálisak, (különösen Pingvin és Jerome). Az első évad második felétől pedig olyan zseniálisan beteg... több»

 
Syracuse   2017. 11. 24.

0

Az a tény, hogy a filmadaptációkhoz képest sokkal hűbb az eredeti képregényhez, már önmagában sokat elmond a sorozatról. Ehhez remek színészek társulnak, és tökéletesen eltalált hangulat. A vizualitással és a hangulattal sem spóroltak a készítők, nem éppen egy családbarát sorozat, de mindenkinek ajánlom.

 
hell.l   2016. 05. 09.

0

Ez a legjobb DC sorozat. Nagyon jól visszaadja a képregények hangulatát és a karakterek is rendkívül jól ki vannak dolgozva. Nagyon jól bemutatja azt is, hogy Gothm városa hogyan is van a bűnözők uralma alatt. A kedvencem Pingvin karaktere, a színész... több»

 

Robin Lord Taylor azt nyilatkozta, hogy karaktere, Oswald megformálásában Danny DeVito alakítása inspirálta, aki a Pingvint játszotta a Batman visszatér (1992) című filmben.

(ps)
 

2014-ben ezen kívül még két DC Comics feldolgozás készült, a Constantine (2014) és a Flash - A Villám (2014).

(ps)
 

Fish Mooney (Jada Pinkett Smith) korábban egy képregényben sem szerepelt, a karaktert a sorozathoz találták ki.

(ps)
 

Bár a sorozatból nem derül ki, hogy mikor is játszódik. Gotham City-t a hetvenes, nyolcvanas évek New Yorkja inspirálta.

(ps)
 

Edward Nygma (Cory Michael Smith) igazi neve Edward Nashton.

(ps)