Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

A törvény embere (2010-2015)

Justified
Filmadatlap
 
82
Szereplők
2
Vélemények
46
Képek
3
Videók
 
piZZola   2015. 05. 26.

legújabb vélemény

0

Végre a kőkemény tökös dráma, ami pontosan tudja, hol a helye és mit akar. A szó legjobb értelmében véve iszonyú macsó ez a széria, na nem úgy, mint mondjuk a Spartacus, de van benne valami nagyon oldschool (és nem a kalap meg csizma teszi), eközben ... több»

 
KingPin   2014. 12. 09.

0

A pilot igen ígéretes volt, nem csoda, hogy az FX minden idők második legnézettebb újonca volt. Ha röviden összegeznem kéne: nagyon erős és komplex karakterek, kiváló párbeszédek és jó történet melyet egy nagy adag erőszakkal csaptak homlokon. Nálam ... több»


Galéria (46)

Natalie Zea

Videók (3)

 

A sorozat eredeti címe (Justified) a tervezés során még Lawman volt, azonban megváltoztatták, hogy ne keverjék össze a Steven Seagal: Lawman (Steven Seagal: Az igazságosztó - 2009) című reality sorozattal.

(Nk)
 

Jeremy Davies nagy rajongója lett a sorozatnak az első évad alatt, ezért kereste fel a készítőket, hogy szerepelni szeretne benne. Sikerrel járt, és Dickie Bennett megformálásáért kétszer is Emmy-díjra jelölték, melyből egyet meg is nyert.

(Nk)
 

A pilotot Pennsylvaniában forgatták, az évad többi része azonban már Kaliforniában készült.

(hp)
 

Az eredeti tervek szerint Theo Tonin karaktere a negyedik évadban visszatért volna, azonban Adam Arkin nem tudta vállalni a szereplést, mert minden idejét lekötötte a Foglalkozásuk: amerikai - Amerikaiak című sorozat rendezése.

(hp)
 

Nem ez az első alkalom, hogy Raylan Givenst a televíziók képernyőin láthatjuk. A karaktert korábban James LeGros játszotta el az 1997-es Pronto című tévéfilmben, mely Elmore Leonard regényén alapult.

(hp)
 

A főszereplőt, Timothy Olyphantot korábban az HBO egy másik, Deadwood című szériájában is láthattuk. A törvény emberében szereplői közül összesen nyolcan játszottak a Deadwoodban.

(hp)
 

Néhány epizódszereplő elmondása szerint a forgatások munkakörnyezete nagyon eltérő a megszokottól, ugyanis az írók teljes mértékben nyitottak a szereplők ötleteire, még forgatás közben is.

(hp)
 

Az HBO korábbi, Az elit alakulat című szériájából összesen négyen játszanak a sorozatban (Rick Gomez, Richard Speight Jr., Frank John Hughes, Neal McDonough).

(hp)