Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
60%

A nagy pénzrablás: Korea (2022)

Money Heist: Korea - Joint Economic Area
Filmadatlap
 
22
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
6
Videók

Galéria (6)

Yoo Ji-Tae
Yunjin Kim

Videók (6)

 
Robinson76   2022. 07. 17.

legújabb vélemény

0
Az Ázsiára szabott bankrablás

A hihetetlenül sikeres spanyol sorozat ezen verziójában a két Korea nyitni kezd egymás felé. A demilitarizált övezeten belül működő közös gazdasági terület a helyszíne a sztorinak, ahol egy pénzverdében nyomtatják a két Korea közös új bankjegyeit. A széria kerete innentől ugyanaz. Egy titokzatos zseni a két ország bűnözőiből verbuvál egy csapatot, velük szemben pedig az északi és déli hatóságok túsztárgyalói és rendőrei vívják a csatájukat, sokszor egymással is. A sorozat készítői jól ismerték fel, hogy nem szabad lemásolni az alapanyagot szolgáltató spanyol remekművet, hanem az adott koreai közegre próbálták optimalizálni a sztorit, ami egészen jól is sikerült. Pozitívum még, hogy fontos történetszálakon is mertek változtatni, így nincs olyan érzete a nézőnek, hogy ez ugyanaz, mint az elődje csak pepitában. Aki látta a spanyolok eredetijét, nem fog sok esetben meglepődni, mégis kellően élvezhető lesz számára a koreai verzió is. Ami érdekes, hogy az első évadban a pénznyomás nagyon kevés szerepet kap, sőt az évad végeztével maga a rablás egyelőre még sehol sem tart. Szóval, a történet folytatása vagy lezárása garantált, és én valószínűleg ott leszek, hogy lássam.

 
Emmersson   2022. 01. 19.

2
Minek?

A spanyolok is sokszor pocsékul játszanak, túltolják az érzelmeket, sok az üresjárat a filmjeikben emiatt. De a koreai mozik szereplői fordítva vannak bekötve - ők alig mutatnak érzelmeket, inkább kiabálással próbálják ezt megoldani. Lásd: Squid Game. Ráadásul egy fordulatos sorozat esetében a remake célközönsége inkább a koreaiak és a legeslegelkötelezettebb rajongók lehetnek, bár szerintem kevesen nézik majd közülük is.

 
Zsombi   2022. 06. 22.

0

A Money Heist Korea nem csak izgalmas témája miatt fenomenális sorozat, hanem a szereplőgárdája miatt is. A karakterek mind lenyűgözőbbek a következőnél, és én csak többet akarok. Attól tartok ezt a sorozatot is ledarálom egy nap alatt.

 
marklar   2022. 06. 24.

0

Lehet, hogy a spanyol sorozat nagy elvárásokat hagyott maga után, de a spin-off rengeteg színes koreai hangulattal jelöli ki a saját területét, és a sorozat legnagyobb fegyvere az ütős karakterek egyedi keveréke, helyi jellegzetességekkel fűszerezve.

 

A forgatási munkálatokat 2021 júliusában leállították a COVID-19 járvány miatt fellépő korlátozások és a terjedés ütemének mérséklése miatt.

(Hupka Adrián)
 

A sorozat a sikeres és ismert La casa de papel (The house of paper) című spanyol sorozat koreai adaptációja, remake-je. A projekt létezését már 2020 végén megerősítették.

(Hupka Adrián)