Elhunyt a Csajok Emmy-díjas sztárja, Peter Scolari

66 éves korában elhunyt a Csajok és a Tom Hanks főszereplésével forgatott Bosom Buddies című tévéfilm színésze, Peter Scolari

Két évig harcolt a rákkal, de a kór végül legyőzte Peter Scolarit, tudatta a gyászhírt a világgal Ellen Lubin Sanitsky, a Wright Entertainment menedzsere.

Scolari 43 éves pályafutását olyan sikerek határozták meg, mint az Emmy-jelölt Newhart című sorozatban játszott szerepe, az HBO Emmy-díjas sorozata, a Csajok, melyben a Lena Dunham altal játszott karakter apját alakította, és Thomas Marx püspök szerepe a CBS természetfeletti sorozatában, az Evilben. 

További, hazánkban is népszerű sorozatai közé tartozik a Gotham, a Különleges ügyosztály és az Ally McBeal.

Scolari a színpadokon is irigylésre méltó karrier futott be, számos Broadway-darabban játszott, és a Bosom Buddies után ismét Tom Hanks mellett láthatta a közönség a broadwayi Broadhurst Theatre deszkáin a 2013-as Lucky Guy-ban.

Scolari 2016-ban nyerte el az Emmy-díjat az HBO Csajok (Tad Horvath) című sorozatában nyújtott alakításáért. 

A színészről kollágja, a Cseles csajok és A mentalista színésze, David Kaufman is megemlékezett az Instagramon. Mint írja: “Megszakadt a szívem, amikor megtudtam, hogy Peter Scolari ma reggel, mindössze 66 évesen elhunyt. Őszintén mondom, hogy ő volt a legviccesebb, legodaadóbb színész, akivel valaha együtt dolgozhattam. (...) Nyugodj békében Peter. Túl korán hagytál itt bennünket.”

A szakma és a rajongók mellett felesége, gyermekei, Nicholas, Joseph, Keaton és Cali gyászolják.

Nyugodjék békében!

 

 

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

David Kaufman (@davidkaufman23) által megosztott bejegyzés

#1
Peter Scolari

Peter Scolari

szül. 1955. 09. 12. - elhunyt 2021. 10. 22.
New Rochelle, New York, USA
Peter Scolari amerikai színházi, televíziós és filmszínész. 43 éves pályafutását olyan sikerek határozták meg, mint az Emmy-jelölt Newhart című sorozatban játszott szerepe, az HBO Emmy-díjas sorozata, a Csajok, melyben a Lena Dunham által játszott karakter apját alakította, és Thomas Marx szerepe a CBS természetfeletti... több»