Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Polar Expressz (2004)

The Polar Express
Filmadatlap
 
33
Szereplők
26
Vélemények
42
Képek
4
Videók

Galéria (42)

Videók (4)

 
Artemisia   2021. 12. 23.

legújabb vélemény

6
Irány az Északi-sark!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Karácsony éji álom Chris Van Allsbug Mikulás-expressz című regénye alapján. Egy kisfiú szürreális utazása, aki kételkedik a csodákban, és nem hisz a Mikulás létezésében sem. Szenteste azonban különös dolog történik vele: egy varázslatos vonat, a Polá... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

1

Nagyon látványos és végig izgalmas, tele van érzelmekkel és a történet is jól követhető. Ilyen egy jó film.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 11. 12.

1

Az egyik legjobb Karácsonyi mese. Nagyszerű hangulatot varázsol és magával ránt. Van benne minimálisan egy két vonatott jelenet, de persze nincs tökéletes rajzfilm. Sokaknak az nem tetszik, hogy a vonatos rész eléggé hosszú, de maga a vonat nem csak ... több»

 
Norbert93   2019. 05. 05.

1

Ma már nyilván nem kedvenc témaköröm a Télapós vonal, de ha választanom kéne 5 alkotás, ami a legjobbak között van, akkor biztosan az élmezőnyben lenne a helye. Kedves, kalandos és happy end-del végződik, pont olyan, mint amilyennek lennie kell egy ilyen animációs filmnek.

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Amit ebben a filmben felvonultattak nem voltak túl eredeti pillanatok. De ez apróság volt és így nem is rontott az összképen. Nálam elérte azt a kellő hatást amivel kedvelhető volt.

 
Klauka89   2021. 12. 07.

2
A csengettyű csak azoknak szól, akik hisznek benne

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Huh... régi szép emlékek lávaszerűen törnek fel ilyenkor. 2004-ben tizedikes voltam, és december 24-én volt ingyen vetítés a Duna Plázában lévő moziban, az öcsémmel mindig elmentünk megnézni valamit, ezt is így láttuk. Addig a szüleink előkészítettek mindent, feldíszítették a karácsonyfát, megvolt a karácsonyi varázs. Ami, mint mindenki jól tudja, nem csoda volt, hanem inkább gondoskodó szülők kétkezi varázslata. A mese elbűvölő, a Warner Bros első számítógépes animációja, amin nagyon látszik, hogy akkoriban ez még nagy szám volt, de még igencsak gyermekcipőben járt. Ha összehasonlítom a grafikáját a Ferdinánd c. mese grafikájával például, szeretném így látni ezt a mesét abban a verzióban. Mindazonáltal gyönyörű, kedves, elgondolkodtató és megindító. Imádom a vonatokat, mozdonyokat, így nekem egyáltalán nem volt sok a vonatos jelenet, inkább vicces, hogy a mozdonyvezető menet közben cserél izzót, ez megmosolyogtató. A vége rendkívül elgondolkodtató, és szívbemarkolóan fájdalmas, amikor a szülők nem hallják a csengettyűt, mert ők nem hisznek a télapóban. De hála az égnek, hogy a kisfiú visszanyerte a hitét, és még gyermek lehet egy ideig. Minden évben kötelező karácsonyi darab 2004 óta. :)

 
dailyfilmsan   2019. 03. 20.

0

Átlagos karácsonyi mese. Ahhoz képest, hogy 2004-es a rajzfilm, nagyja olyan, mint egy rossz videojáték. 1995-ben a Toy Story szebb grafikát mutatott. A mondanivalója pedig mondvacsinált, nem sok ötleetes mondatot sikerült találniuk az íróknak. Csak ... több»

A film összbevétele 307 514 317 dollár volt (imdb.com).

 

A Warner Bros. első számítógépes animációval készített rajzfilmje.

(dailyfilmsan)
 

A premiert a Michigan-i Grand Rapids-ban tartották, ahol a film alapjául szolgáló regény írója, Chris Van Allsburg született.

(dailyfilmsan)
 

Billy az egyetlen személy, aki a Polar Express személyzetének tagjai közül név szerint megismerhetünk.

(dailyfilmsan)
 

A film Chris Van Allsburg gyermekkönyve alapján készült.

(rbernadett)
 

A polár expressz a mai napig szerepel a top 10 animációs filmek listáján :)

(Yosihiro )