Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Vaiana (2016)

Moana
Filmadatlap
 
29
Szereplők
44
Vélemények
23
Képek
13
Videók
Vaiana
 
Timon   2021. 03. 18.

legújabb vélemény

1
Multiszuper kikapcsolódás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nos, őszinte elismerésem az alkotóknak. Eszméletlenül megleptek ezzel a minőségi, és ötletekben messze jól kihasznált alkotással. Az utóbbi években láttam pár olyan Disney-mesét, illetve folytatást vagy újrafeldolgozást, amelyek elnyerték a tetszésemet, de egy eredeti mese mindig jól jön. A történet meglepően mély hatással indul, de ez még csak nagyon a kezdet. Kifejezetten tetszett a drámai bevezető, és ahogy a cselekményt jóformán igyekeztek minél kevésbé klisésen úgymond bemutatni. Maradandó élmény volt szinte a legtöbb rész, de nekem azt hiszem, a kedvencem az, amikor lemennek a szörnyekhez, hogy az óriás ráktól megszerezzék a kampót, meg úgy az éneke. Vicces volt, hogy még közben is folytatta. Maui személyiségfejlődését egyszerre tudták viccesen és szívhez szólóan bemutatni, mondjuk én már az elején egy "kicsit" sokalltam a tetoválásokat... Aztán a végső csata, illetve ahhoz hasonló. Nem lehetett átlagos, egyértelműen a szabad (és hosszú) ötletelések végeredménye(i) mutatkoztak meg. Végig nyíltak voltak az írók, minden szinte meglepetés volt, de ez a multi-happy end... Ez mindent visz. Az, hogy gyönyörű és látványos, az csak a legkisebb jó tulajdonsága az egésznek. Szinte fordulatos volt és megható. A zenei dalbetétei is jók voltak. Egyik kedvenc szereplőm belőle egyébként a csirke, aki bár a film elején és végén is olyan ügyetlen, igazából nem hasznavehetetlen... Szóval a film összességében sokkal többet nyújt egyszerű kellemes kikapcsolódásnál, végig lehengerlő. 10/10

 
Artemisia   2017. 12. 29.

4
Bájos,szívhez szóló rajzfilm

Nagyon tetszett az aprólékosan kiépített legendakör, a nép és a cselekmény pontos néprajzi háttere, magyarázata. Több mozgatórugója is van a cselekménynek,egyrészt a Szív elrablása és annak következménye a szigetre nézve, másrészt Vaiana belső vágyak... teljes kritika»


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 07.

0
A hercegnős mesék szerelmeseinek

2016-ban két animációs filmmel is megajándékozta a Disney-stúdió a rajongóit, s ha információim nem csalnak, a Vaiana-val jó sokáig váratták a hercegnős mesék szerelmeseit. Talán az sem véletlen, hogy az óriási sikert hozó Jégvarázs télies, havas kör... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Nagyon jól tudtam szórakozni ezen az animációs filmen. A történet maga nem volt túl variálva és ez igazából nem rossz. Nagyszerűek voltak a dalok is a filmben.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 10.

1

A bevált Disney séma ütközik itt is, de egy kis változást megengedtek hála istennek. Jó látni egy erős harcolni képes "hercegnőt" aki nem alél el egy jóképű ficsúr láttán vagy esik a karjaiba. Ezzel a húzással erőt tudtak a karakterbe fecskendezni. ... több»

 
HercegPeter   2018. 02. 19.

0

Sok jó véleményt hallottam róla, így hát én is megnéztem. Igazuk volt, azoknak akiknek tetszett. Manapság, mikor folyamatosan érkeznek a mindenféle különc állatokról szóló, egy kaptafára készülő rajzfilmek, igazi felüdülés egy ilyen mese is. Nagyon s... több»

 
Orosz István   2017. 07. 19.

0

Nekem nagyon tetszett, egész jó történetet, és karaktereket mutat be. Tetszenek az animációs filmben elhangzott dalok, is tehát egész jó kis családi film.

Galéria (23)

Auli'i Cravalho

Videók (13)

A film összbevétele 690 845 539 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 114 154 525 forintot termelt. A hazai mozik összesen 90 174 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mauinak Dwayne Johnson az eredeti hangja.

(felicity)
 

Az eredeti tervek szerint a film mellőzte volna a Disney-hercegnő szálat, és kifejezetten Maui köré épült volna a történet, ám amikor a stáb Polinéziába utazott, a helyi legendák és mítoszok hatására mégis megszületett Vaiana karaktere.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti elképzelések szerint HeiHei, a kakas egy okos, értelmes állat lett volna, ám a Disney ezt megváltoztatta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet Auli'i Cravalho (Vaiana szinkron- és énekhangja) 16. születésnapján mutatták be először.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 2012-es Rontó Ralph, a 2013-as Jégvarázs, a 2014-es Hős6os és a 2016-os Zootropolis - Állati nagy balhé után a Vaiana az ötödik Disney- produkció, amelyben Alan Tudyk közreműködik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Lin-Manuel Mirandának, a film zeneszerzőjének és dalszövegírójának a Vaiana készítése alatt született a fia, Sebastian, akit A kis hableány című rajzfilm mókás rákjáról nevezett el.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a Vaiana egy számítógéppel animált film, a Mauin található tetoválásokat kézzel rajzolták az animátorok. Ezzel a Vaiana az első egész estés Disney-animáció a 2011-es Micimackó óta, amelyben kézzel rajzolt képek találhatók.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Legutóbb 2002-ben volt, hogy a Disney egy éven belül két animációs filmet is kiadott. Akkor a Lilo and Stitch és a Treasure Planet került azonos évben vetítésre.

(Archívum)
 

2016 novemberében került bemutatásra, majdnem 9 hónappal a Zootropolisz után.

(Archívum)
 

A Walt Disney-nek ez az 56. animációs filmje.

(Archívum)
 
A Vaiana egy ízig-vérig családi film, az elmúlt évek talán leginkább gyermekbarát animációs Disney filmje. több»
 
A Ron Clements-John Musker (Aladdin, A kis hableány) duó első, teljes egészében számítógépes animációval készült filmje klasszikus Disney-mese, a címke minden pozitív és negatív jelentéstartalmával együtt. több»
 
Szerethető és nagyon szívhez szóló kis mozi, amely elrepít bennünket egy egzotikus kultúrába, és miközben betegre nevetjük magunkat a kiváló helyzet és jellemkomikumon, elgondolkodhatunk azon, hogy mivé lesz a világunk, ha továbbra is így pusztítjuk az anyatermészetet. Nincs ezen mit ragozni, irány a mozi! több»