Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
42
Vélemények
23
Képek
13
Videók
Vaiana
 
Zsolti01   2019. 06. 18.

legújabb vélemény

A zenéje zseniális, csak a történeten kellett volna még csiszolni, akkor nagyszerű film lett volna. Most is élvezhető, de néhol vannak unalmas részek.

 
Artemisia   2017. 12. 29.

Bájos,szívhez szóló rajzfilm

Nagyon tetszett az aprólékosan kiépített legendakör, a nép és a cselekmény pontos néprajzi háttere, magyarázata. Több mozgatórugója is van a cselekménynek,egyrészt a Szív elrablása és annak következménye a szigetre nézve, másrészt Vaiana belső vágyakozása. A készítők jól gazdálkodtak a játékidővel, röviden, mégis velősen mutatják a nép múltját, Vaiana személyiségét, a népéhez,a családjához és a tengerhez fűződő érzelmeit, ezáltal közelebb hozva a karakterét a nézőhöz és felkeltve az érdeklődést a küldetése iránt. A karakterek mélyen kidolgozottak, saját motivációval,indítékokkal és jól körülhatárolt jellemmel rendelkeznek és szinte mindegyikük fejlődésen megy keresztül a történet végére, különösen Maui, a hetyke, goromba félisten, aki a kalandos út végére felnő a feladatához, Vaiana hatására( akit előtte többször vízbe dob) ráébred, hogy vissza kell vinnie Te Fiti szívét a helyére, és szembe kell néznie Te Kā-val. De míg küzd a felelősségvállalás ellen, addig is ő a vicces jelenetek egyik fő forrása. Maga az út kalandos és színes, érezzük a küldetés súlyát,de rengeteg vidám elemet is tartalmaz, pl. Heyhey,a butácska kakas,aki még a tengert is felbosszantja, Lalotai, a szörnyek birodalma, ahol ellenfelük egy daloló óriás teknős vagy a rakoncátlankodó varázskampó. A történetvégi harmónia pedig úgy áll helyre, hogy kiderül, Te Kā-t a lávaszörnyen nem legyőzni, hanem megbékíteni... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 07.

A hercegnős mesék szerelmeseinek

2016-ban két animációs filmmel is megajándékozta a Disney-stúdió a rajongóit, s ha információim nem csalnak, a Vaiana-val jó sokáig váratták a hercegnős mesék szerelmeseit. Talán az sem véletlen, hogy az óriási sikert hozó Jégvarázs télies, havas környezetét felváltotta a napsütötte polinéz milliő. Ami engem illet, kétség sem férhet ahhoz, hogy melyik produkció tetszett jobban ebben az évben, szerintem a Vaiana nem veszi fel a versenyt a Zootropolis-szal. Ennek ellenére, azért hozza a kötelezőt (sőt!) még hozzá is ad egy különleges hangulatot ezzel a polinéz-oceánia mítosz feelinggel, amely még úgy is sokat dob a történeten, hogy abban közkedvelt sablonok vannak elpuffogtatva, amelyek minden egyes Disney-hercegnős sztoriban helyet kapnak: a lázadó hercegnő, akit sokkal jobban vonz az ismeretlen kaland, mint a trón és az uralkodás, a szigorú (s inkább féltő) szülők, akik azon vannak, hogy megnyirbálják kicsit hősünk kalandvágyát, s persze a cuki kis segítők, akik végigkövetik a hőst az útján. Ami a cukiságot illeti, a Vaiana-ban kapunk egy minimalacot, akit szerintem méltatlanul alulreprezentáltak a történetben, valamint egy ügyefogyott kakast, akinél végig egyetlen egy humorforrással operálnak, nevezetesen azzal, hogy a karakter meglehetősen IQ lightos. Azért amikor kell, akkor segítőkezet (vagy inkább karmot) nyújt Vaiana-nak, amelyet akár egy igazi jellemfejlődésként is felfo... több»

 
Deku   2017. 07. 18.

Nagyon jól tudtam szórakozni ezen az animációs filmen. A történet maga nem volt túl variálva és ez igazából nem rossz. Nagyszerűek voltak a dalok is a filmben.

 
HercegPeter   2018. 02. 19.

Sok jó véleményt hallottam róla, így hát én is megnéztem. Igazuk volt, azoknak akiknek tetszett. Manapság, mikor folyamatosan érkeznek a mindenféle különc állatokról szóló, egy kaptafára készülő rajzfilmek, igazi felüdülés egy ilyen mese is. Nagyon szép történet, jól kidolgozva. Egyszerre élvezhető gyerekek és felnőttek számára is. Minden karakter szerethető, ami csak nagyon ritkán mondható el, akármilyen filmről is legyen szó. A zene is fülbemászó. Természetesen mivel rajzfilmről van szó, így eléggé kiszámítható a történet, de itt nem is tudjuk elképzelni, hogy máshogy történjenek a dolgok. A legnagyobb királyság az egészben a kakas. Kíváncsi vagyok meddig tart még ki ez a Dwayne Johnson-őrület, aki kétségtelenül egy szimpatikus fickó, de kicsit már kezd unalmas lenni, hogy mostanában minden nagyobb produkcióban benne van.

 
Orosz István   2017. 07. 19.

Nekem nagyon tetszett, egész jó történetet, és karaktereket mutat be. Tetszenek az animációs filmben elhangzott dalok, is tehát egész jó kis családi film.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 10.

A bevált Disney séma ütközik itt is, de egy kis változást megengedtek hála istennek. Jó látni egy erős harcolni képes "hercegnőt" aki nem alél el egy jóképű ficsúr láttán vagy esik a karjaiba. Ezzel a húzással erőt tudtak a karakterbe fecskendezni. Nagyon jótt tett a rajzfilmnek ez az ötlet. A család, a kötelességtudat és a világ megmentése persze megragadt, de ezért szeretjük a rajzfilmeket. Kicsit jobb kedvre derítenek bennünket és elhitetik még a felnőttekkel is hogy van küldetésünk a földön és érdemes kutatni nap nap után. Ez egy igazán inspiráló rajzfilm.

Auli'i Cravalho

A film összbevétele 690 845 539 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 114 154 525 forintot termelt. A hazai mozik összesen 90 174 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mauinak Dwayne Johnson az eredeti hangja.

(felicity)
 

Az eredeti tervek szerint a film mellőzte volna a Disney-hercegnő szálat és kifejezetten Maui köré épült volna a történet, ám amikor a stáb Polinéziába utazott, a helyi legendák és mítoszok hatására mégis megszületett Vaiana karaktere.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti elképzelések szerint HeiHei, a kakas egy okos, értelmes állat lett volna, ám a Disney ezt megváltoztatta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet Auli'i Cravalho (Vaiana szinkron- és énekhangja) 16. születésnapján mutatták be először.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 2012-es Rontó Ralph , a 2013-as Jégvarázs, a 2014-es Hős6os és a 2016-os Zootropolis - Állati nagy balhé után a Vaiana az ötödik Disney- produkció, amelyben Alan Tudyk közreműködik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Lin-Manuel Mirandának, a film zeneszerzőjének és dalszövegírójának a Vaiana készítése alatt született a fia, Sebastian, akit A kis hableány című rajzfilm mókás rákjáról nevezett el.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a Vaiana egy számítógéppel animált film, a Mauin található tetoválásokat kézzel rajzolták az animátorok. Ezzel a Vaiana az első egész estés Disney-animáció a 2011-es Micimackó óta, amelyben kézzel rajzolt képek találhatók.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Legutóbb 2002-ben volt, hogy a Disney egy éven belül két animációs filmet is kiadott. Akkor a Lilo and Stitch és a Treasure Planet került azonos évben vetítésre.

(Archívum)
 

2016. Novemberében került bemutatásra, majdnem 9 hónappal a Zootropolisz után.

(Archívum)
 

A Walt Disney-nek ez az 56-ik animációs filmje.

(Archívum)
 
A Vaiana egy ízig-vérig családi film, az elmúlt évek talán leginkább gyermekbarát animációs Disney filmje. 6/10 több»
 
A Ron Clements-John Musker (Aladdin, A kis hableány) duó első, teljes egészében számítógépes animációval készült filmje klasszikus Disney-mese, a címke minden pozitív és negatív jelentéstartalmával együtt. 75/100 több»
 
Szerethető és nagyon szívhez szóló kis mozi, amely elrepít bennünket egy egzotikus kultúrába, és miközben betegre nevetjük magunkat a kiváló helyzet és jellemkomikumon, elgondolkodhatunk azon, hogy mivé lesz a világunk, ha továbbra is így pusztítjuk az anyatermészetet. Nincs ezen mit ragozni, irány a mozi!
8/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.