Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Raya és az utolsó sárkány (2021)

Raya and the Last Dragon
Filmadatlap
 
39
Szereplők
15
Vélemények
20
Képek
9
Videók

Galéria (20)

Videók (9)

 
jfruzsi97   2021. 11. 24.

legújabb vélemény

1

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ajánlom. Nagyon látványos, és a sztori is érdekes, kis humorral, harccal megfűszerezve. Igaz, mikor először megláttam a "sárkányt", nem hittem el, hogy az az akar lenni. Kicsit másképpen is megalkothatták volna őket.

 
Artemisia   2021. 04. 12.

a nap véleménye

11
A béke őrei

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Disney ismételten maradandót alkotott, és a Raya és az utolsó sárkány személyében egy eredeti, a pandémia idején debütált minden eddigi produkciónál aktuálisabb történetet alkotott. Egy apokaliptikus világba kalauzol el, amit valaha bölcs és igaz s... teljes kritika»

 
Timon   2021. 03. 19.

4
Szívhez szóló és felemelő

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem tudtam elhinni, micsoda eszméletlenül gyönyörű látványvilágot hoztak össze. Talán ez a legjobb receptje a tökéletes animációs filmnek. És ha már itt tartok, ez lett ebben a kategóriában az első számú kedvencem, igazán klasszikusnak született. Má... teljes kritika»

 
Képkockák   2021. 10. 08.

3
RPG játékélmény kisgyerekeknek

A mesék (és ideértendő animációs filmek) közös pontja, hogy egyaránt akarnak a gyerekeknek és a felnőtteknek is szórakoztatást nyújtani, valamint, hogy kell lennie valamilyen tanulságnak. Néhány mese nagyon bugyután csinálja ezt, az arcodba van tolva... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2021. 10. 27.

2

Kellemes kikapcsolósás gyermeki és felnőtt fejjel is. Igazi rózsaszín kaland megfűszerezve egy kis varázslatos dinamikájú harcművészettel. Gyönyörű a látvány és a mozgások is. Egyedül az számomra talán negatív, hogy a sárkányokat eléggé "elpónisították".

 
Eastern79   2021. 04. 12.

2
Gyönyörű kaland

Olyan, mintha a Prince of Persiát keresztezték volna Lara Crofttal és a thai akciófilmekkel. Látványos mese szerethető karakterekkel és történettel. Nincs mit hozzáfűzni, a Disney végre kezd magára találni.

 
KCintia   2021. 04. 03.

1
Nagyon jó!

Nagyon szép, kellemes mese volt fantasztikus látvánnyal. A története végig leköti az embert, fel se tűnik, hogy nem 90 perc mondjuk a játékidő. Egy valami volt nekem furcsa, a sárkány kinézete. A későbbiekben rájöttem, hogy pont így volt ez szerethető.

A film összbevétele 86 630 781 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 74 178 692 forintot termelt. A hazai mozik összesen 50 511 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Raya és az utolsó sárkány a Walt Disney Animation Studios első eredeti (nem folytatás, remake vagy reboot) animációs filmje a 2016-os Vaiana óta.

(hp)
 

Ez a Disney Animation Studios első animációs filmje a 2020-as években.

(hp)
 

Ez Awkwafina negyedik animációs filmje a Gólyák, az Angry Birds 2 és a SpongyaBob: Spongya szökésben után.

(hp)
 

A Raya és az utolsó sárkány 2005 óta az első olyan Disney Animation produkció, melyen nem dolgozott a stúdió ikonikus alakja, John Lasseter.

(hp)
 

A Raya és az utolsó sárkány a Walt Disney Animation Studios 59. animációs filmje.

(hp)
 
A Raya és az utolsó sárkány fő fegyverténye azonban mégiscsak az, hogy jókor talált be témájával: egy olyan korban mesél egymás felé fordulásról és egyéni, össztársadalmi sebek párhuzamos begyógyításáról, amikor ezek akkor is akut problémák lettek volna, ha a járvány nem erősíti fel őket. több»
 
Nyílegyenesen halad a már kezdettől belőhető végkifejlet felé. Viszont teszi ezt olyan gyönyörű és érdekes miliőben – itt-ott még egy kis váratlan fordulatot is a sztoriba csempészve -, hogy attól még az edzettebb nézőknek is melegség tölti el a keblét. több»