Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
90%

Raya és az utolsó sárkány (2021)

Raya and the Last Dragon
Filmadatlap
 
39
Szereplők
11
Vélemények
20
Képek
7
Videók
 
G.Noir   2021. 04. 17.

legújabb vélemény

0

Hozza a kötelezőt, az elvárt színvonalon. Ez szép dolog, de se nem kiemelkedő, se nem maradandó.

 
Artemisia   2021. 04. 12.

a nap véleménye

8
A béke őrei

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Disney ismételten maradandót alkotott, és a Raya és az utolsó sárkány személyében egy eredeti, a pandémia idején debütált minden eddigi produkciónál aktuálisabb történetet alkotott. Egy apokaliptikus világba kalauzol el, amit valaha bölcs és igaz s... teljes kritika»


 
Timon   2021. 03. 19.

2
Szívhez szóló és felemelő

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem tudtam elhinni, micsoda eszméletlenül gyönyörű látványvilágot hoztak össze. Talán ez a legjobb receptje a tökéletes animációs filmnek. És ha már itt tartok, ez lett ebben a kategóriában az első számú kedvencem, igazán klasszikusnak született. Má... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 04. 12.

1
Gyönyörű kaland

Olyan, mintha a Prince of Persiát keresztezték volna Lara Crofttal és a thai akciófilmekkel. Látványos mese szerethető karakterekkel és történettel. Nincs mit hozzáfűzni, a Disney végre kezd magára találni.

 
Azag   2021. 03. 11.

2

Tegnap néztem meg, azt kell, hogy mondjam, végig élveztem, és végre valahára nem kellett végigszenvednem a Disney-féle kántálást (ami kiteszi egy mozi felét), amit olyan nagy szeretettel tömködnek animációs filmekbe. Kicsiknek, nagyoknak egyaránt ajánlom.

 
Mihaly386611   2021. 03. 06.

2

Nagyon klassz kis animációs mesefilm, nagyon kedvelhető és szerethető, és még azt tudom mondani, hogy a Disney egy nagyon jól sikeredett animációs filmet tudott csinálni. Klassz, érdemes megnézni akár többször, vicces és egyben szomorú, ezt nagyon jól összetették.

 
KCintia   2021. 04. 03.

1
Nagyon jó!

Nagyon szép, kellemes mese volt fantasztikus látvánnyal. A története végig leköti az embert, fel se tűnik, hogy nem 90 perc mondjuk a játékidő. Egy valami volt nekem furcsa, a sárkány kinézete. A későbbiekben rájöttem, hogy pont így volt ez szerethető.

Galéria (20)

Videók (7)

A film összbevétele 86 630 781 dollár volt (imdb.com).

 

A Raya és az utolsó sárkány a Walt Disney Animation Studios első eredeti (nem folytatás, remake vagy reboot) animációs filmje a 2016-os Vaiana óta.

(hp )
 

Ez a Disney Animation Studios első animációs filmje a 2020-as években.

(hp )
 

Ez Awkwafina negyedik animációs filmje a Gólyák, az Angry Birds 2 és a SpongyaBob: Spongya szökésben után.

(hp )
 

A Raya és az utolsó sárkány 2005 óta az első olyan Disney Animation produkció, melyen nem dolgozott a stúdió ikonikus alakja, John Lasseter.

(hp )
 

A Raya és az utolsó sárkány a Walt Disney Animation Studios 59. animációs filmje.

(hp )
 

A 2019-es D23 Expo keretein belül jelentette be a Disney, hogy a két főszereplő hangját Awkwafina és Cassie Steele kölcsönzi majd, azonban 2020. augusztusában kiderült, hogy Steele helyett Kelly Marie Tran szólaltatja meg Rayát.

(hp )
 

A film premierjét eredetileg 2020 novemberére tűzték ki, azonban a koronavírus-járvány miatt a bemutatót egészen 2021 márciusára halasztották.

(hp )
 
Megtekintés: Az utóbbi 1-2 év egyik legszórakoztatóbb animációs mozija, de úgy sejtem, pont úgy nem fogok rá teljesen emlékezni, mint az elmúlt kb. 10 évben látott hasonló mesék 90%-ára. Ez nem feltétlenül a mese hibája. Pusztán öregszem. Ha most lennék tizen-pár éves, nagy kedvenc lenne. több»
 
A Raya és az utolsó sárkány fő fegyverténye azonban mégiscsak az, hogy jókor talált be témájával: egy olyan korban mesél egymás felé fordulásról és egyéni, össztársadalmi sebek párhuzamos begyógyításáról, amikor ezek akkor is akut problémák lettek volna, ha a járvány nem erősíti fel őket. több»