Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Raya és az utolsó sárkány (2021)

Raya and the Last Dragon
Filmadatlap
 
39
Szereplők
17
Vélemények
20
Képek
9
Videók

Galéria (20)

Videók (9)

 
BoBamburg   2022. 02. 21.

legújabb vélemény

0

Esti kikapcsolódásnak nem rossz, de ne várjon sokat tőle senki. Egyszerű és igazából elég könnyen felejthető mese, az egyik legsemmilyenebb az utóbbi időkben, viszont nem bántóan rossz. Másra nem, de arra jó, hogy könnyen bealszik rajta az ember.

 
Artemisia   2021. 04. 12.

a nap véleménye

11
A béke őrei

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Disney ismételten maradandót alkotott, és a Raya és az utolsó sárkány személyében egy eredeti, a pandémia idején debütált minden eddigi produkciónál aktuálisabb történetet alkotott. Egy apokaliptikus világba kalauzol el, amit valaha bölcs és igaz s... teljes kritika»

 
Timon   2021. 03. 19.

4
Szívhez szóló és felemelő

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem tudtam elhinni, micsoda eszméletlenül gyönyörű látványvilágot hoztak össze. Talán ez a legjobb receptje a tökéletes animációs filmnek. És ha már itt tartok, ez lett ebben a kategóriában az első számú kedvencem, igazán klasszikusnak született. Má... teljes kritika»

 
Képkockák   2021. 10. 08.

3
RPG játékélmény kisgyerekeknek

A mesék (és ideértendő animációs filmek) közös pontja, hogy egyaránt akarnak a gyerekeknek és a felnőtteknek is szórakoztatást nyújtani, valamint, hogy kell lennie valamilyen tanulságnak. Néhány mese nagyon bugyután csinálja ezt, az arcodba van tolva... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2021. 10. 27.

2

Kellemes kikapcsolósás gyermeki és felnőtt fejjel is. Igazi rózsaszín kaland megfűszerezve egy kis varázslatos dinamikájú harcművészettel. Gyönyörű a látvány és a mozgások is. Egyedül az számomra talán negatív, hogy a sárkányokat eléggé "elpónisították".

 
Eastern79   2021. 04. 12.

2
Gyönyörű kaland

Olyan, mintha a Prince of Persiát keresztezték volna Lara Crofttal és a thai akciófilmekkel. Látványos mese szerethető karakterekkel és történettel. Nincs mit hozzáfűzni, a Disney végre kezd magára találni.

 
Yosihiro   2021. 04. 12.

4
És nem ez lesz az utolsó...

Volt alkalmam megtekinteni ezt a remekművet. Azt hiszem, minden ízében egy olyan csodás animációt kapunk, ami méltó ehhez a stúdióhoz. A történet remek, és a vonalvezetésben ugyan vannak kisebb kisiklások, de érezni, hogy adni akartak valamit ezzel a... teljes kritika»

A film összbevétele 86 630 781 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 74 223 352 forintot termelt. A hazai mozik összesen 50 543 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Covid-19 miatt a szinkronszínészek otthon vették fel a szövegüket, miközben a szinkronrendező Zoom híváson keresztül beszélt velük.

(Képkockák )
 

Raya kardja egy indonéz fegyveren alapszik, aminek a neve "Kris".

(Képkockák )
 

Kumandra több ázsiai országból merít: Thaiföld, Vietnám, Kambodzsa, Mianmar, Malajzia, Indonézia, Fülöp-szigetek és Laosz.

(Képkockák )
 

Raya harci stílusát "kali"-nak hívják, ami egy filippínó harcmodor.

(Képkockák )
 

A Raya és az utolsó sárkány a Walt Disney Animation Studios első eredeti (nem folytatás, remake vagy reboot) animációs filmje a 2016-os Vaiana óta.

(hp)
 
A Raya és az utolsó sárkány fő fegyverténye azonban mégiscsak az, hogy jókor talált be témájával: egy olyan korban mesél egymás felé fordulásról és egyéni, össztársadalmi sebek párhuzamos begyógyításáról, amikor ezek akkor is akut problémák lettek volna, ha a járvány nem erősíti fel őket. több»
 
Nyílegyenesen halad a már kezdettől belőhető végkifejlet felé. Viszont teszi ezt olyan gyönyörű és érdekes miliőben – itt-ott még egy kis váratlan fordulatot is a sztoriba csempészve -, hogy attól még az edzettebb nézőknek is melegség tölti el a keblét. több»