2021.04.12 19:39 Yosihiro Olvasottság: <100x
4

És nem ez lesz az utolsó...

Volt alkalmam megtekinteni ezt a remekművet. Azt hiszem, minden ízében egy olyan csodás animációt kapunk, ami méltó ehhez a stúdióhoz. A történet remek, és a vonalvezetésben ugyan vannak kisebb kisiklások, de érezni, hogy adni akartak valamit ezzel a nézőknek, és itt most nem konkrétan a gyermekekre gondolok. Szerintem rejtve olyan értékeket fedezhetünk fel, mint a barátság, összetartás és a Föld védelme.

Összességében a történet jó, a rendezés remek, a szereplők alakjai szerintem nagyon jók, és érzékelhetők a jellemvonások is. A hangi és képi effektek szintén remekül sikerültek. Nekem kimondottan tetszettek a zenei aláfestések. ( A film végén érdemes végighallgatni a zenéket.) Így azt hiszem, erre a produkcióra nem tudok mást adni, csak öt csillagot, egy igazi klasszikus animáció.

És nem ez lesz az utolsó...

Olyan értékeket kapunk, amelyek szerintem kevés animációban vannak meg, és most a Disney stúdió kezd afelé haladni, hogy olyan alkotásokat csináljanak, ami már nemcsak gyermekeknek szól, hanem mondanivalóban előrébb léptek, és ezt a vonalat a látványban és a történet egyszerűségében lehet érzékelni a legjobban. Nincsenek felesleges zenei betétdalok, de azt hiszem, ehhez a témáz igazából nem is illettek volna.

Megragadó animáció, felfedezhetünk benne humort, haragot és szeretetet, ami igazán átjön. A látvány pedig szerintem pazar lett. A cseppeken a sárkányok futása, azt hiszem, a legnagyobb látványosság, de ezt leírva is fantasztikus olvasni, nem még látni. Én kimondottan örültem neki, és egy percig sem unatkoztam. Remek volt a harci jelenetek mozgásdinamikája, a kitalált szereplők és egyes állatfajok megformálása.

Igaz, ezekről oldalakat lehetne írni, de remélem, ennek a mozinak lesz folytatása. Csak ajánlani tudom mindenki számára, nekem így, 2021 első negyedévében ez az animáció tetszett a legjobban. Üdv, Yosi

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Kumandra birodalmában egykoron békében éltek egymással az emberek és a sárkányok, miután azonban egy démoni erő nyert hatalmat, a sárkányok feláldozták magukat, hogy... több»

4