92% 85 szavazat
Fauda

Fauda

Fauda
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
40
Szereplők (40)
50
Képek (50)
2
Videók (2)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Lejátszás

Sorozat áttekintés

1. évad (2015) - 12 epizód
2. évad (2017) - 12 epizód
3. évad (2019) - 12 epizód
4. évad (2022) - 10 epizód

Hol nézheted

Lior Raz
Tsahi Halevi
Lior Raz
Shadi Mar'i
Boaz Konforty
Doron Ben-David
Meital Berdah
Rona-Lee Shim'on
Boaz Konforty
Shadi Mar'i
Doron Ben-David
Lior Raz
Doron Ben-David
Tsahi Halevi
Laëtitia Eïdo
Lior Raz
Boaz Konforty
Rona-Lee Shim'on
Mouna Hawa
Tomer Kapon
Yaara Benbenishty
Tomer Kapon
Yaara Benbenishty
Tomer Kapon
Lior Raz

FILMINFÓ

A Fauda című dokumentumfilm-sorozat két oldalról mutatja be a palesztin-izraeli konfliktust. Doron, az izraeli hadsereg egyik parancsnoka mindenáron szeretné kézre keríteni a terroristavezért, Abu-Ahmedet. A másik oldalon megismerhetjük Abu-Ahmed tragikus életét, családja sanyarú… Több


Ország: Izrael
Premier: 2015.02.15. | Netflix (2019.08.07.)

KULCSSZAVAK

 
2023.02.27 papoka1

legújabb vélemény

Szuper

Nagyon izgalmas, sajnos biztosan tele van valósággal is.

0
 
2022.11.09 Robinson76

A nyers valóság visszaköszön

Ennek a remekbe szabott sorozatnak a legnagyobb erénye, hogy végig hiteles tud maradni, és jól egyensúlyoz a harcban álló két szervezet és azok tagjai között. A széria ugyanis sokszor megrázó és megindító is egyben. Nemes egyszerűséggel mutatja be a szemben álló felek egymáshoz fűződő menthetetlen viszonyát, és hogy mennyire nincs esély arra, hogy ez a konfliktus valaha rendeződjön vagy legalábbis normalizálódjon. A forgatókönyv jól megírt és a színészek is jól teljesítenek, semmi üresjárat vagy felesleges maszlag nincs benne, végig érdekfeszítő és izgalmas. Kicsit nagyobb költségvetéssel és látványosabbá téve még nagyobbat üthetett volna, de így is abszolút rendben van ez a sorozat.

0
 
2023.01.21 szemtelen

Folyamatos feszültség

Már a kezdetekben felkeltette az érdeklődést. Azóta megérdemelten elsőrangú márkanév lett a terrorista-akciófilmek kategóriában a Fauda, ami magyarul káoszt jelent. Elismerés a profi alkotógárdának, összeszokott, jó csapat lehet a világosítótól a rendezőig mindenki. A negyedik évadot is beleértve, ahol nem engedtek a színvonalból, nem fáradtak bele, gyógyszerész pontossággal adagolt adrenalin- és feszültségkapszulák epizódról epizódra termelik az izgalmi hormonokat. És valóban élmény nézni az akciódús jelenetek sorozatát, igazi kikapcsolódás és szórakozás. A történet remek, pörgős és realisztikus, amit a főszereplő – Lior Raz – és a forgatókönyvíró hitelesít, akik mindketten Izrael titkos egységében szolgáltak a palesztin területeken. Négyes fölé vagy ötös alá – ez tök mindegy, ez egy nem mindennapi, lenyűgöző produkció, igazi gyöngyszem a megannyi akciószemét között. Látni kell!

0
 
2020.01.08 Hondati

Enyhe csalódás

Tele lesz spoilerrel:------ Nagyon jól indul a sorozat és igazán fenntartja a figyelmet egy darabig az első évad. Alig vártam mindig a folytatást kb a 3. részig amikor megtörténik a robbantás a discoban. Itt kezdtem el csalódni a filmben ,mert nagyon gagyin volt megcsinálva! Azután ráerősítettek,mert megfogott az egész és vártam a végkifejletet de egy hatalmas csalódás lett a vége.Nagyon rosszul fejezték be.Már bocsánat de igazi zsidós fillér...b.... spórolós lett. Miért????? Be kellett volna vinni a bombát a szentélybe!Óriási csalódás,mert a színészek kiválót alakítottak. Jó a történetmenet,izgalmas és még éppen nem csöpögős szappanoperás jelenetek, jó dialógok, semmi gagyiság és elrontják a végét...Ejnye...

0
 
2021.01.25 Horizon

Minden rész egyre irreálisabb. A katonák hadseregeket lennének képesek fél kézzel agyonütni és látszólag minden bugyiba belenyúlhatnak. Doron alakja akár a szegény ember Rambója. Pedig jól indult, kár érte.

0
 

A sorozatot több, mint 190 országban vetítették már.Szerző: GreyWolf

#1
 

A sorozat főszereplője, Lior Raz korábban az izraeli hadseregben szolgált.Szerző: GreyWolf

#2