Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Jégvarázs 2 (2019)

Frozen II
Filmadatlap
 
30
Szereplők
22
Vélemények
30
Képek
10
Videók

Galéria (30)

Videók (10)

 
Yosihiro   2021. 12. 28.

legújabb vélemény

1
Már nem varázslat

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Sajnos a félelmem beigazolódott. Ez a rész gyengébb lett, és nem is kevéssel. Egy dolog, amit ki lehet emelni az egész animációból, az a látvány. Engem ezzel nem tudtak meggyőzni, hogy jobb lett, bár az eleje érdekesen indult. A zenék most rossz hely... teljes kritika»

4
 
Lubi   2019. 11. 25.

a nap véleménye

0
Sok jég, kevés varázs

Mindig nehéz olyan filmet értékelnem, melynek egyértelműen nem tartozom a fő célközönségébe semmilyen szempontból. A Jégvarázs 2 pedig egyértelműen gyerekeknek szól, közülük is inkább a kislányoknak. Ennek ellenére tudok értékelni egy jó történetet, ... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 12. 01.

1

Nagyon szép mese. Nem csalódtam a folytatásban. Olaf szokás szerint édes é vicces ami remek színt visz a történetbe. Kellemes kikapcsolódás volt az egész családdal. A zeneszámok is kifejezetten jól sikerültek.

 
Artemisia   2019. 12. 28.

4
Elza eredettörténete

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egyszerre folytatás és előzményfilm, Elza eredettörténete is. Tovább bővíti a Jégvarázs világát azáltal, hogy új szereplőket, új helyszínt ismertet meg velünk – a nomád, misztikus nortuldra népet és az Arendelle-lel határos, elátkozott erdőt. Megmut... teljes kritika»

 
Shelby07   2020. 03. 26.

1

Egy igazi hercegnős animáció, szerelemmel, akcióval fűszerezve. A folytatástól féltem, mert az első rész nagyon jó lett és az egész világon a kislányok kedvence. Valamelyest új élményt adott a sok hercegnős mese között és ettől volt olyan különleges ... több»

 
diumiu   2020. 02. 23.

0

Az első rész sikere után egyértelmű volt, hogy érkezni fog a folytatás. Ilyenkor mindig jön a kérdés, hogy mennyire tudja azt a szintet megütni, amit az első résznél sikerült. Nekem összességében tetszett a film, ebben is voltak jó poénok, de az első marad a kedvencem már csak a zene miatt is.

 
Eniq   2019. 11. 30.

1

Nekem nem okozott csalódást a második rész, sőt talán még jobban is tetszett az elsőnél. Igaz a dalok itt nem voltak olyan fülbemászók, mint az első részben, de rosszak se voltak. A történet viszont jobban tetszett és szerencsére Olaf hozta a formáját itt is.

A film összbevétele 1 327 328 115 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 881 467 980 forintot termelt. A hazai mozik összesen 616 649 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Disney- hercegnők között Elza rendelkezik a legerősebb sminkkel.

(Artemisia )
 

A stáb először a befejezést készítette el.

(Artemisia )
 

Jennifer Lee az első női rendező, aki Disney-filmet készített.

(Artemisia )
 

Jennifer Lee lánya, Agatha, illetve Robert Lopez lánya, Katie adja a hangját a gyermek Annának és Elzának.

(Artemisia )
 

A Jégvarázs kezdetén (az 1. részben) Anna 18, Elza és Kristoff pedig 21 évesek. Az 1. és 2. rész között 3 év telik el, így ennek a résznek az idején Anna 21, Elza és Kristoff pedig 24 évesek.

(Artemisia )
 
Ha az első rész csodáját nem is tudja megismételni, azért megnyugtatóan közel kerül ahhoz. több»
 
Hat év után a kicsik és nagyok újra Arendelle királyságában találhatják magukat, ahol a lányoknak ezúttal nem egy gonosszal kell szembenézniük, hanem a múlttal és saját magukkal. A Jégvarázs 2. komoly kérdéseket vet fel, de nem igazán kezd velük semmit. Amikor a mozit ellepik a kisgyerekes családok, sejthető, hogy Disney bedobott egy „nagyágyút”: például a gyönyörűen éneklő, a tél mindenféle színeiben játszó, éjszaka is sminkben alvó Elzát és cserfes testvérét, Annát – hat évvel első kalandjuk után. több»
 
Ám hiába igyekeztek rálicitálni a drámára, a cselekmény a kisebbeknek túlbonyolított, a nagyobbaknak meg úgyis mindegy, mennyire egyszerű a mese, ha újra akcióban láthatják kedvenceiket. több»